“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

19 Μαΐου 2010

Φήμες και ερωτήματα.

Γράφει ο Ερυθρός Γιατρός.
Ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Μαρτίνης, καταγγέλλει την Ελληνική Πολιτεία για ασυνέπεια και εγείρει απαιτήσεις ύψους 24 εκ. ευρώ. Επιπλέον, όπως ανέφερε, αν δεν καταβληθούν τα οφειλόμενα ενοίκια θα πράξει τα νόμιμα.Ταυτόχρονα στη χθεσινή συνάντηση με την υπουργό κ. Ξενογιαννακοπούλου, ζήτησε την υποστήριξη της προκειμένου να δοθεί βεβαίωση καλής λειτουργίας στο νοσοκομείο”ΕρρίκοςΝτυνάν” ώστε να πάψουν τα λειτουργικά προβλήματα του νοσοκομείου.Σε κάθε καλόπιστο πολίτη δημιουργούνται εύλογα τα παρακάτω ερωτήματα.
Για ποίους λόγους αφαιρέθηκε, αν αφαιρέθηκε, από το “Ερρίκος Ντυνάν” η άδεια καλής λειτουργίας?
Το θέτουμε ως ερώτημα γιατί οταν πρόκειται για αφαίρεση άδειας καλής λειτουργίας ενός νοσηλευτικού ιδρύματος, αυτό είναι γεγονός γενικότερου κοινωνικού ενδιαφέροντος και οφείλει και το ίδρυμα αλλά και η πολιτεία να ενημερώσει πλήρως και εγκαίρως τους πολίτες --Πως προέκυψε η οφειλή των 24 εκ. ευρώ που ισχυρίζεται ο κ. Μαρτίνης ότι χρωστάει η ελληνική πολιτεία στο ίδρυμά που προΐσταται?
Τι είναι λοιπόν αυτά τα 24 εκ. ευρώ που ο κ. Μαρτίνης απαιτεί από το δημόσιο?
Από ποια νόμιμη συμβατική σχέση γεννήθηκε αυτή η οφειλή;
Αναρωτιόμαστε μήπως η οφειλή των 24 εκ. ευρώ προέκυψε, όπως φημολογείται, από τη νοσηλεία ασθενών που μεταφέρονταν από το νοσοκομείο “Ερυθρός” στο νοσοκομείο “Ερρίκος Ντυνάν”? Αν έτσι έχουν τα γεγονότα ποιο ήταν το ημερήσιο κόστος νοσηλείας κάθε ασθενούς;
Αληθεύουν οι φήμες, ότι το νοσήλειο ανήρχετο στο εξωπραγματικό για τα Ελληνικά νοσηλευτικά δεδομένα, ποσό των 5.000 ευρώ και μάλιστα το ποσό αντιστοιχεί μόνο στη φιλοξενία στους θαλάμους του “Ερ.Ντυνάν”,αφού τα φάρμακα χρεώνονταν στο Κοργιαλένειο(“Ερυθρός”)?
Ποιος ήταν ο ρόλος, αν αληθεύουν οι φήμες, σε όλη αυτή την ιστορία γνωστού βετεράνου συνδικαλιστή του χώρου των νοσοκομειακών γιατρών?
Μήπως το γεγονός ότι το “Ερ. Ντυνάν” δεν έχει τη σχετική βεβαίωση καλής λειτουργίας τους τελευταίους έξι μήνες ,οφείλεται στη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου το Κράτους, το οποίο έχει αποφανθεί ότι η σύμπραξη του κοινωφελούς ιδρύματος “Ερ.Ντυνάν” με το εισηγμένο στο χρηματιστήριο “Ιατρικό Αθηνών” δεν ήταν νόμιμη?
Και μήπως η απόφαση αυτή στερεί από το “Ερ.Ντυνάν”τη δυνατότητα να εισπράξει νοσήλεια από τα ασφαλιστικά ταμεία?
Θυμίζουμε ότι το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους γνωμοδότησε με αφορμή την αντιπαράθεση της διοίκησης του “Ερ.Ντυνάν” και του ομίλου της Marfin (σε αυτόν ανήκουν το νοσοκομείο “Υγεία” και τα μαιευτήρια “Μητέρα” και “Λητώ”) μετά τη σύμπραξη της πρώτης πλευράς με το “Ιατρικό Αθηνών” για τη λειτουργία της μαιευτικής κλινικής “Γαία”?
Εμείς δεν υιοθετούμε αυτές τις φήμες, απλά τις παραθέτουμε και αναμένουμε απάντηση, τόσο από τον κ. Μαρτίνη όσο και από το αρμόδιο Υπουργείο.
Γιατί σε όλα αυτά θα ήταν χρήσιμο και σκόπιμο να απαντήσει ο Πρόεδρος του ΕΕΣ, αφού δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να τα αποσαφηνίσει στην χθεσινή συνέντευξη τύπου. Η λειτουργία των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων είτε είναι Ιδιωτικά είτε είναι Κρατικά εμπίπτει στην σφαίρα λειτουργίας των οργανισμών δημοσίου συμφέροντος, καθόσον η Υγεία αποτελεί δημόσιο αγαθό.

Οργισμένη ανακοίνωση της Άννας

«Περί δήθεν παραιτήσεώς μου»
Φήμες και υπονοούμενα χωρίς βάση και χωρίς αφορμή δημιούργησαν μέσα σε ελάχιστο χρόνο το γαϊτανάκι της παραπληροφόρησης των «…μη ειδήσεων» περί δήθεν παραίτησής μου.
Μέχρις εδώ!
Όλα αυτά συμβαίνουν μεσούσης της διαδικασίας των Πανελληνίων Εξετάσεων όπου διακυβεύεται το μέλλον χιλιάδων παιδιών. Η διασπορά αυτών των φημών ανήκει στη διαδικασία της ποινικής νομοθεσίας .
Η επιχείρηση «αίμα στο κοινό» είναι το αντίθετο από τη διαφάνεια και από την αναγκαία αποκαλυπτική λειτουργία της δημοσιογραφίας. Ως πολιτικός αρνούμαι τις απόπειρες εκφοβισμού απ’ όπου και αν προέρχονται. Ελπίζω τα αρμόδια όργανα των δημοσιογράφων να προστατέψουν τις αρχές του λειτουργήματός τους.
Η Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
Άννα Διαμαντοπούλου

Ο κ.Νικητιάδης νέος υφυπουργός Τουρισμού.

O βουλευτής του νομού Δωδεκανήσου κ. Γιώργος Νικητιάδης είναι ο αντικαταστάτης της κ. Άντζελα Γκερέκου.Ο κ. Νικητιάδης,παλαιό κομματικό στέλεχος,πολιτικός φίλος του κ. Σκανδαλίδη είναι επικεφαλής του τομέα τουρισμού του Πασοκ.

Παραίτηση της Άννας Διαμαντοπούλου?

Έντονες αλλά ανεπιβεβαίωτες φήμες ομιλούν για παραίτηση της υπουργού Παιδείας κ. Διαμαντοπούλου.Οι λόγοι?Άγνωστοι.

Φοιτητικές εκλογές

Με εκδηλώσεις στις σχολές όλες τις τελευταίες ημέρες οι φοιτητικές παρατάξεις επιχείρησαν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των φοιτητών για να προσέλθουν σήμερα, Τετάρτη, στις κάλπες.Παρά το τεταμένο κοινωνικο κλίμα των ημερών η προσέλευση των φοιτητών δεν αναμένεται εντυπωσιακή.
Οι χρεοκοπημένες φοιτητικές παρατάξεις, είτε ευθέως προσανατολισμένες στις επιλογές των κομμάτων αναφοράς,είτε σε απόσταση απο τα Πανεπιστημιακά και τα πραγματικά κοινωνικά προβλήματα,αδυνατούν να δώσουν πνοή ζωής στο πάλαι ποτέ φοιτητικό κίνημα.
Η ανάλωση σε πρωτιές χωρίς αντίκρυσμα και σε "επιθυμίες" περί της εκ νέου συγκρότησης της ΕΦΕΕ τονίζουν την ανυποληψία ενός κλάμπ φοιτητών-παραγοντίσκων που αντλεί την "σκοτεινή " εξουσία του απο την μαλθακότητα των φοιτητών και τις ιδιοτελείς σκοπιμότητες των Πανεπιστημιακών δασκάλων.