“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

27 Σεπτεμβρίου 2009

Θύμωσε ο Κοτζιάς.

Πολύ έχει θυμώσει ο Κοτζιάς μέ τόν Παπανδρέου.Ηθελε εκλόγιμη θέση στό Επικρατείας.Μέσα στά νεύρα είναι καί λέει,δεξιά καί αριστερά ότι,η τελευταία υποχώρηση είναι μιά θέση Υφυπουργού Εξωτερικών.Αλλως εγκαταλείπει τόν Γιώργο.Ψυχραιμία μεγάλε.

Μ. Τσόκλη.Συνέντευξη στά ΝΕΑ(26/09)

Tι ψήφισες στις τελευταίες εκλογές;
Δεν ψήφισα.
Γιατί; Έλειπες;
Όχι, απλώς ήμουν αγανακτισμένη από τους πολιτικούς. Αν ψήφιζα, θα ψήφιζα ΠΑΣΟΚ. Εκτιμώ και τον Κρίτωνα Αρσένη. Είναι νέος, παθιασμένος και δυναμικός.
Γενικώς τι ψήφιζες;
Έχω ψηφίσει και ΣΥΡΙΖΑ, αλλά γενικώς ψηφίζω ΠΑΣΟΚ.
Σημίτη;
Και Σημίτη. Και τώρα, πριν μου γίνει πρόταση, είχα αποφασίσει να ψηφίσω τον Γιώργο Παπανδρέου. Με έχει πείσει για τις προθέσεις του. Είναι ένας άνθρωπος με τον οποίον θα ήθελα να έχω σχέσεις, ένας άνθρωπος απέραντα πολιτισμένος.
Άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ γνωρίζεις;
Πολλούς. Το νέο αίμα όμως κάνει τη διαφορά. Ο Παπακωνσταντίνου, ο Ραγκούσης, ο Καρτάλης. Αγαπημένος μου φίλος είναι ο Νίκος Σιφουνάκης. Μου αρέσει που δηλώνει αρχιτέκτων και τίποτα άλλο. Του βγάζω το καπέλο. Όταν είχαμε κάνει την εκπομπή για την Ανάφη, του είπα πρέπει να σώσεις τις κατοικίες της, αυτά τα μοναδικά αγροτικά συγκροτήματα, και τα έθεσε αμέσως υπό προστασία.

Οι γραμμές.....σταυροδοσίας

Μιά προσεκτική ματιά στίς εφημερίδες,θά σάς αποκαλύψει τίς γραμμές σταυροδοσίας τών εκδοτικών συγκροτημάτων καί τών ηγετικών ομάδων. Ορισμένους δέ, τούς πάνε σπρώχνοντας,ιδιαίτερα εκείνους πού παίζουν σέ σενάρια διαδοχής.Είναι άλλωστε εκείνοι πού είναι οι φανατικότεροι πολέμιοι τής διαπλοκής καί μαχητές τής διαφάνειας.Νά τούς χαιρόμαστε,αλλά δέν είναι ανάγκη νά τούς σταυρώνουμε.

Η σιωπή.......

Οι εποχές που ο Ανδρέας Παπανδρέου ή ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έκαναν το λαό να εμφορείται από αισθήματα εθνικής –και κομματικής ή ιδεολογικής- ανάτασης έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Τα μπαλκόνια με τις λαοθάλασσες έχουν γίνει εξέδρες με μεταφερόμενο κόσμο και πλαστικές σημαίες. Κανένα πάθος, κανένας παλμός. Ακόμη και ο Γ. Παπανδρέου που, θεωρητικά πάντα, φέρνει κάτι καινούργιο και θέλει να διώξει το «σάπιο» της Νέας Δημοκρατίας είναι άχρωμος, άοσμος και άγευστος. Το ΠΑΣΟΚ μοιάζει με καρικατούρα του κινήματος του Ανδρέα που θέλει να έχει ρεύμα νίκης και αυτοδυναμίας, αλλά ακόμη κι αυτό το ρεύμα είναι «στημένο» κόλπο των επικοινωνιολόγων και των πληρωμένων κονδυλοφόρων των ΜΜΕ. Οσο για τον Κ. Καραμανλή, η «ρετσινιά» του κουρασμένου που θέλει να απαλλαγεί από το βάρος της εξουσίας, του έχει μείνει όσο και να θέλει να την αποτινάξει από πάνω του. ANTI WEBLOG 27/09/2009