“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

11 Απριλίου 2010

Τώρα είναι η σειρά σας.

Aπόψε η Ευρώπη μας εξέπληξε θετικά.Έδειξε την διάθεση της να υπερασπίσει το νόμισμα της και απέδειξε,ρητά και κατηγορηματικά ότι η αλληλεγγύη και η έμπρακτη υποστήριξη δεν είναι "έπεα πτερόεντα".Οι αγορές δεν μπορούν να αγνοούν τις ευρωπαϊκές αποφάσεις και πρωτοβουλίες.Το μήνυμα θα διασχίσει και τον Ατλαντικό.Θα βρεί αποδέκτες και στην πέρα του ωκεανού σύμμαχο.Το μήνυμα πρέπει να έχει αποδέκτες και στην Ελλάδα.Το μήνυμα είναι σαφές και δεν επιδέχεται παρερμηνειών.ΕΜΕΙΣ ΚΑΝΑΜΕ ΤΟ ΕΦΙΚΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΕΠΟΝ.ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΣΑΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΑΣ.
Κοντολογής ο κ.Παπανδρέου και η κυβέρνηση του Πασοκ οφείλουν να προχωρήσουν άμεσα και συστηματικά στην πλέον αποτελεσματική εφαρμογή του Προγράμματος Σταθεροποίησης και Ανάπτυξης και στην ταχεία δρομολόγηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων.Εδώ θα κριθεί η βούληση,η ενότητα,ο συντονισμός,η ικανότητα του κυβερνητικού προσωπικού.Εδώ θα κριθεί το οικονομικό και πολιτικό σχέδιο εξόδου απο την κρίση.Εδώ θα κριθεί η επάρκεια της κυβέρνησης να διαχειρισθεί παραγωγικά και αναπτυξιακά την προσφερθείσα ευρωπαϊκή "ανάσα".Εδώ θα κριθεί το κοινωνικό κυβερνητικό σχέδιο.Εδώ θα κριθεί η πορεία της χώρας και η τύχη της κυβέρνησης.