“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

1 Οκτωβρίου 2009

Η Αθήνα μίλησε

Πολύ μεγάλη η συγκέντρωση τού Πασοκ στήν Αθήνα.Εξαιρετικός ο παλμός.Η Αθήνα μίλησε,η Ελλάδα ψήφισε.

Επιφυλακή


Νά είστε σέ εγρήγορση,νά είστε σέ επιφυλακή.Η Δεξιά, εδώ καί δυό ημέρες φανερώνει τό παλιό,γνωστό της πρόσωπο.Κινδυνολογία,πολιτικές απειλές καί υπόγεια αντιδημοκρατική φημολογία τά συνήθη όπλα της.Απαντάμε μέ επιχειρήματα,ευπρέπεια,θάρρος καί αποφασιστικότητα. ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ.ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΠΑΣΟΚ.

Συγκέντρωση Αθήνας


Μεγάλη προσέλευση πολιτών προβλέπεται,σήμερα Πέμπτη,στίς 7.3ομμ,στήν ομιλία τού ΓΑΠ,στό Πεδίο τού Αρεως.Παρ'ότι η οργανωτική προετοιμασία είναι ελλειπής,οι απλοί πολίτες παίρνουν τήν υπόθεση στίς πλάτες τους.ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

Ετσι θά κυβερνήσω


Έτσι θα κυβερνήσω με αρχές, αξίες και κανόνες, με τους άριστους και όχι τους αρεστούς
Ισχυρή και σταθερή αυτοδυναμία για να προχωρήσει στις μεγάλες αλλαγές και τομές που χρειάζεται η χώρα, προκειμένου να αλλάξει πορεία ζήτησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου, στο Ζάππειο, ενώ παρουσίασε και την δομή της κυβέρνησης του, καθιστώντας σαφές ότι θα κυβερνήσει με τους άριστους και όχι με τους αρεστούς.
«Στις 4 Οκτώβρη δεν κρίνεται απλά η επόμενη κυβέρνηση της χώρας. Κρίνεται σε ποια Ελλάδα θα ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας. Κρίνεται το αν θα μείνουμε υποταγμένοι σε μια πορεία παρακμής που ζήσαμε τα τελευταία 6 χρόνια, ή σε μια Ελλάδα που μπαίνει σε πορεία ανάτασης και προόδου» είπε ο Γιώργος Α. Παπανδρέου και υπογράμμισε ότι «στο επίκεντρο του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ έχουν τεθεί οι μεγάλες αλλαγές και τομές στο κράτος και στον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας».
Επεσήμανε ότι στόχος είναι η συγκρότηση ενός κράτους που υπηρετεί τον πολίτη, λειτουργεί με διαφάνεια και λογοδοσία, νοικοκυρεύει τα δημόσια οικονομικά και προχωρεί στην αναθέρμανση της ελληνικής οικονομίας, ενώ παρουσίασε το πρόγραμμα των πρώτων 100 ημερών, καθώς και τα πρώτα 5 νομοσχέδια που θα καταθέσει στην Βουλή.
«Απαιτείται ένα ολοκληρωμένο, ρεαλιστικό σχέδιο, το οποίο εμείς έχουμε καταθέσει. Απαιτείται μαζί και μια δημιουργική, αναπτυξιακή έκρηξη, που θα απελευθερώσει και θα στηρίξει και θα επενδύσει στις δημιουργικές δυνάμεις, παραγωγικές δυνάμεις του τόπου, εκείνες τις δυνάμεις που ασφυκτιούν κάτω από τη γραφειοκρατία και τη διαφθορά» είπε ο Γιώργος Α. Παπανδρέου.
Κατηγόρησε τη Ν.Δ ότι έχει εξαντλήσει από την πλευρά της όλο τον δημόσιο διάλογο «σε αστήρικτες κατηγορίες, ψευδή και παραβιάσεις κάθε κανόνα δεοντολογίας» και πρόσθεσε: «Το μόνο που επαναλαμβάνουν με συνέπεια είναι πως για ό,τι συνέβη τα τελευταία 6 χρόνια φταίμε όλοι εμείς, οι άλλοι, εκτός από εκείνους που κυβέρνησαν».

Λοβέρδος-Μπίστης




Πολύ ο κόσμος στήν χθεσινή ομιλία,στό Μπουρνάζι, τού Ανδρέα Λοβέρδου καί τού Νίκου Μπίστη.Δυνατές οι ομιλίες καί πολύ ενδιαφέρουσα η συζήτηση πού ακολούθησε .Τήν πρωτοβουλία τής διοργάνωσης είχε τό περιοδικό Μεταρρύθμιση. Καί οι δύο υποψήφιοι τής Β Αθηνών,ξεχωρίζουν μέ τήν σαφήνεια τών προτάσεων τους,τήν επιχειρηματολογία τους καί τό πολιτικό τους ήθος.Αξίζουν τήν ψήφο μας.

Η Επιτροπή τών Σοφών


Η επιτροπή τών σοφών οικονομολόγων πού θά συνεπικουρεί τήν Κυβέρνηση τού Πασοκ τί ακριβώς θά συμβουλεύει?Δέν φαντάζομαι νά μάς βοηθήσουν,όπως τις τρίτες χώρες καί τίς χώρες τής Λατινικής Αμερικής.Φίδι στόν κόρφο μας,φίδι πού μάς έφυγε.Καί μιά αφελής ερώτηση πρός τούς "σοφούς".Από τήν παγκόσμια κρίση,τί ακριβώς είχαν προβλέψει? Πρόεδρε ΓΑΠ,νά τούς έχεις,νά τούς ακούς, αλλά καλού-κακού κράτα τους καί σέ απόσταση.Η λογική τους είναι κοντά στήν αντίληψη τού Διεθνούς Νομισματοκοπείου καί τής Παγκόσμιας Τράπεζας.Πρόεδρε,μήν ξεχνάς τά ντοκτορά από τόν Καναδά καί τίς Η.Π.Α.,πού είχε φέρει ο Ανδρέας.

ΓΑΠ:Η Κυβέρνηση μου......

Ο κ. Παπανδρέου παρουσίασε ορισμένα δείγματα γραφής -όπως είπε- για το πώς θα λειτουργεί η δική του κυβέρνηση, εφόσον το ΠΑΣΟΚ κερδίσει τις εκλογές:
* η κυβέρνηση θα έχει μικρότερο αριθμό μελών από τη σημερινή με τη δημιουργία νέων υπουργείων: Οικονομικών, υπεύθυνο για τη δημοσιονομική πολιτική. Παράλληλα, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα έχει τη συνδρομή οικονομολόγων με εμπειρία και κύρος.
Ισχυρό υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για το νέο πρότυπο ανάπτυξης και νέο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τη δημόσια ασφάλεια, την πολιτική προστασία και την πυρόσβεση.
Συγχώνευση υπουργείων: τα υπουργεία Δημοσίων Έργων και Μεταφορών θα συγχωνευτούν στο υπουργείο Υποδομών.
* Στελέχωση της δημόσιας διοίκησης με τους άριστους και όχι τους αρεστούς.
* Ασυμβίβαστο μεταξύ μέλους του ΠΑΣΟΚ και στελέχους του κρατικού μηχανισμού.
Σε ερώτηση για το πώς αντιλαμβάνεται τη συνδρομή ξένων οικονομολόγων, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι είναι έτοιμος να αξιοποιήσει όλο το δυναμικό για το καλό της χώρας, σημειώνοντας ότι υπάρχουν αξιόλογοι Έλληνες στο εξωτερικό σε θέσεις ευθύνης, οι οποίοι μπορούν να παίξουν ρόλο.
Σχετικά με τα στελέχη της μελλοντικής κυβέρνησης, επανέλαβε ότι θα αξιοποιηθούν όλα στα ικανά στελέχη με βούληση, εμπειρία και φαντασία για μια τελείως διαφορετική πορεία, χωρίς πάντως να δώσει ονόματα.
Ο κ. Παπανδρέου ρωτήθηκε για τα στελέχη του δημοσίου τομέα και τους μισθούς των «golden boys», ξεκαθαρίζοντας ότι το θέμα θα εξεταστεί, ώστε οι αποδοχές να είναι δίκαιες και να μην προκαλούν.
Σε ερώτηση για το πώς προσδιορίζεται «ο έχων», ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε ότι για τους πολίτες με εισόδημα κάτω από 30.000 ευρώ θα υπάρχουν ακόμα και μειώσεις στη φορολογία, ώστε να υπάρξει ελάφρυνση των πολιτών. Ξεκαθάρισε ότι στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ ξεκαθαρίζεται ποιος θα φορολογηθεί και ποιοι θα πληρώσουν.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι το κόμμα του ζητά ισχυρή εντολή για τις απαραίτητες τομές, τονίζοντας ότι στο παρελθόν έχει καλέσει τα κόμματα της Αριστεράς για συνεργασία.
Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στις απαραίτητες αλλαγές όποιο και να είναι το εύρος της κυβερνητικής πλειοψηφίας.
Για το θέμα του ελλείμματος, ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν λέει την αλήθεια για την οικονομία, ωστόσο, τόνισε ότι το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να αλλάξει.
Σε ερώτηση για την Παιδεία, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναγνώρισε ότι η Παιδεία δεν είναι σήμερα δωρεάν, επανέλαβε τη θέση του κόμματός του για μεγαλύτερη αυτονομία στα Πανεπιστήμια, ώστε και οι φοιτητές να έχουν μεγαλύτερες δυνατότητες επιλογής, και αξιολόγηση των ΑΕΙ.
Newsroom ΔΟΛ

Υπουργεία


Tα 7 πιο κρίσιμα υπουργεία
Πρώτο> το Υπ. Εθνικής Άμυνας. Κατ αρχην ο Γιώργος Παπανδρέου, θα πρέπει απο την Κυριακή το βράδι να κοιμάται με τ αντανακλαστικά στη τσίτα. Κι αυτό γιατί το βαθύ τουρκικό κράτος, ισως επιχειρήσει να δοκιμάσει τα όριά του, όπως έγινε με τον Σημίτη στα Ιμια. Προσοχή λοιπόν.Η επιλογή του επικεφαλής του Υπ. Εθνικής Αμυνας, είναι κομβική μια και θα βρίσκεται στο στόχαστρο εμπόρων όπλων κι οχι μόνο. Χρειάζεται ένας έντιμος άνθρωπος με πυγμή, γνώση του αντικειμένου αλλά και της διεθνούς πραγματικότητας.Δεύτερον>το Υπ. Δημοσίας Τάξης η Προστασίας του Πολίτη.Ενα εκρηκτικό πόστο που απαιτεί πολιτικό με ανοιχτό πνεύμα, αποφασιστικότητα και δημοκρατικές ευαισθησίες στη πράξη κι οχι στη θεωρία.Τρίτον>το Υπ. Εξωτερικών.Ενα υπουργείο στο οποίο ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου, έδωσε κύρος σε μια κρίσιμη συγκυρία μετά το στραπάτσο Οτσαλάν-απο τις πιο παραγωγικές στιγμές της πολιτικής του διαδρομής.Τέταρτον> το Υπ. ΥγείαςΠαρότι οφείλει να υπερασπίζεται το αγαθό της Υγείας, συμμορίες πάσης φύσεως λυμαίνονται το χώρο. Χρειάζεται υπουργός βαρβάτος!Πέμπτον>το Υπ. ΠεριβάλλοντοςΕίναι επείγον να διασώσουμε το τελευταίο δένδρο που μας άφησε παρακαταθήκη ο Σουφλιάς.Εκτον>το Υπ. ΔικαιοσύνηςΕδω θα πρέπει να καθαρίσουμε την κόπρο του Αυγείου που αφήνει πίσω της η ΝΔ.Εβδομον>το Υπ. ΟικονομικώνΕπειδή έχει να κάνει με το χρήμα, είναι απο τη φύση του το πιο βρώμικο υπουργείο. Γι αυτό χρειάζεται επειγόντως έναν έντιμο και ικανό άνθρωπο, ο οποίος να μην έχει εξαρτήσεις και δουλείες...
Αναρτήθηκε από killbill στις 1:09 πμ
Από τό Κουρδιστό Πορτοκάλι.

H "Λυπητερή

Βρυξέλες προς Έλληνες Αγρότες: Φέρτε πίσω τα λεφτά!
Δημοσιεύθηκε από Γιάννης Παπαϊωάννου στο Σεπτεμβρίου 30, 2009
»ΕΡΧΕΤΑΙ Η “ΛΥΠΗΤΕΡΗ” ΑΠΟ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ…‏
Η “λυπητερή” δεν άργησε. Η Κομισιόν με ανακοίνωσή της ζητά από 18 χώρες μέλη να επιστρέψουν 214,6 εκατ ευρώ για παράνομες αγροτικές επιδοτήσεις εκτός της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Η μερίδα του λέοντος στην παρανομία ανήκει στη Γαλλία, που καλείται να επιστρέψει 71 εκατ ευρώ στα κοινοτικά ταμεία. Στη λίστα φιγουράρει και η Ελλάδα λόγω των κινήσεων… αβρότητας του Χατζηγάκη προς τους αγρότες! Θυμίζω ότι τα λεφτά δόθηκαν στους αγρότες. Τώρα το πώς θα επιστραφούν στις Βρυξέλλες είναι μια υπόθεση που θα απασχολήσει την επόμενη κυβέρνηση!
πηγή:VETO 300