“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

22 Οκτωβρίου 2009

Απασχόληση


Ο νέος Υπουργός Απασχόλησης καί Κοινωνικής Ασφάλισης Ανδρέας Λοβέρδος να δηλώσει ρητά καί απερίφραστα ότι η Κυβέρνηση του Πασοκ καί ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου τάσσονται υπέρ της πλήρους απασχόλησης,γιατί είναι η μόνη μορφή εργασίας,πάνω στήν οποία μπορεί κάποιος να χτίσει την ατομική καί οικογενειακή του ζωή.Όλες οι άλλες μορφές εργασίας,αποτελούν πρόσκαιρες μορφές εργασίας,είτε γιά λόγους απόκτησης εργασιακής εμπειρίας ,είτε για λόγους αντιμετώπισης αρνητικών οικονομικών συνθηκών,που δεν είναι δυνατόν καί αποδεκτό να διαιωνίζονται.Να γίνει σαφές ότι το θέμα της απασχόλησης δεν αφορά ένα υπουργείο αλλά ολόκληρη την κυβέρνηση,το Πασοκ καί πρόεδρο του,Γιώργο Παπανδρέου.

Οχι στα μεταλλαγμένα.


Στά πλαίσια της συνέντευξη της γιά το πρόγραμμα του υπουργείου Γεωργιάς,η κ. Μπατζελή επαναβεβαίωσε ότι η χώρα μας παραμένει σταθερά εναντίον των μεταλλαγμένων και εξετάζει τη λήψη μέτρων για την εμπορία των προϊόντων αυτών.

Τα κόλπα του Πασοκ


Οι επιλογές γιά τις θέσεις των Γενικών Γραμματέων έχουν ολοκληρωθεί,αλλά θα ανακοινωθούν την ερχομένη εβδομάδα καί αφού προηγηθεί η σύγκλειση του Εθνικού Συμβουλίου του Πασοκ,που θα κληθεί να εκλέξει το νέο Πολιτικό Συμβούλιο.Με αυτόν τον τρόπο εκτιμά η Ιπποκράτους θα αποφύγει γκρίνιες καί εκδηλώσεις δυσαρέσκειας,απο φίλιες καί εχθρικές δυνάμεις που προσέβλεπαν,δικαίως η αδίκως,στη κατάληψη μιάς κρατικής θέσης.Ας όψεται η "αξιοκρατική διαδικασία επιλογής".

Προστασία του Πολίτη

H προστασία τού πολίτη είναι αδήριτη αναγκαιότητα.Η προστασία του πολίτη είναι ευθύνη της πολιτείας.Ο πολίτης έχει δικαίωμα να απαιτεί την προστασία του από την πολιτεία καί τα συντεταγμένα όργανα της.Η αυθαιρεσία καί ο ιδιότυπος φασισμός κάποιων "αντιεξουσιαστικών " ομάδων ορθώς αντιμετωπίζεται με αποφασιστικότητα .Ωστόσο αποφασιστική αντιμετώπιση χρειάζεται καί η αυθαιρεσία των αστυνομικών οργάνων σε όλα τα επίπεδα.Εδώ καί τώρα ,η κυβέρνηση του Πασοκ καί ο αρμόδιος υπουργός,να ξεκινήσουν προγράμματα εκπαίδευσης καί ενημέρωσης των μελών των σωμάτων ασφαλείας.Αν η βία των "αντιεξουσιαστών ενοχλεί μία φορά,η βία των αστυνομικών οργάνων ενοχλεί δέκα.Κύριε Χρυσοχοϊδη, η διαφορά της ατομικής καί της δημόσιας ασφάλειας από το αυταρχικό καί αστυνομικό κράτος είναι χαώδης.Πρόκειται γιά την διαφορά της Δημοκρατικής Πολιτείας από την Απολυταρχική Πολιτεία.Το νέο Πασοκ καί ο ΓΑΠ τι λένε καί κυρίως τι προτίθενται να πράξουν επ'αυτού?