“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

4 Δεκεμβρίου 2011

Υδράργυρος ο Αμοραλιστής

O υδράργυρος κ. Χρυσοχοϊδης σε συνέντευξη του στο Mega (εδω), ζητά την απομπομπή του κ. Παπανδρέου και την εκλογή νέας ηγεσίας στο Πασοκ. Δεν θα διαφωνήσουμε, παρά το ότι είναι μάταιο να επιχειρείς την ανάσταση του τεθνεώτος Πασοκ. Έχει το δικαίωμα της γνώμης του και πρώτοι εμείς θα του το αναγνωρίσουμε.
Για δύο, βασικά, λόγους θεωρούμε ότι οι αυτονόητες διαπιστώσεις του δεν αποκαθιστούν την αναξιοπιστία του υπουργού Ανάπτυξης.
 Ο πρώτος σχετίζεται με το απύθμενο θράσος του να ζητά να ηγηθεί του Πασοκ, όντας ένας εκ των βασικών υπευθύνων της καταστροφής του Πασοκ και της εθνικής κατωφέρειας. Οι μεγαλοστομίες του για την μείωση των τιμών, για τις ενισχύσεις των επιχειρήσεων και την επικείμενη ανάπτυξη ακόμη ηχούν στα αυτιά των Ελλήνων. Πλήρης η αποτυχία του και ανερμάτιστο το θράσος του ανδρός.
Ο δεύτερος λόγος προκύπτει απο τον τρόπο που ζητά την αποχώρηση του κ. Παπανδρέου. Με ιταμό και ατιμωτικό τρόπο ο σφωγκοκολάριος του πρώην πρωθυπουργού, αποδίδει το σύνολο των ευθυνών της διετούς κυβερνητικής τραγωδίας στον μέχρι χθές "εθνικό ηγέτη". Ο κ. Χρυσοχοϊδης δεν γνωρίζει τίποτα, λες και δεν υπήρξε ισχυρός κρίκος της άθλιας αλλυσίδας του ΓΑΠ. Ενεργός και φανατικός υποστηρικτής του κ. Παπανδρέου,  τώρα που τα "κόζια" άλλαξαν βυσσοδομεί. Η αποθέωση μιας άθλιας εκδοχής του πολιτικού βυζαντινισμού.
Για τον κ. Παπανδρέου δεν ανησυχούμε. Επέλεξε τους φίλους, επέλεξε τους συνεργάτες του. Του αξίζουν. Στην χώρα όμως τέτοιοι αμοραλιστές και ανίκανοι πολιτικοί δεν αξίζουν.