“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

11 Μαΐου 2010

Πολιτικός αυτισμός

Η χθεσινή υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνάντηση των κ. Γιώργου Παπανδρέου, Αντώνη Σαμαρά και Γιώργου Καρατζαφέρη -παρουσία και του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου- δεν κατέληξε σε συγκεκριμένα μέτρα. Οι τρείς αρχηγοί περιορίστηκαν σε «επί της αρχής» συμφωνία, μεταξύ άλλων, για αλλαγές στον νόμο περί ευθύνης υπουργών και στον τρόπο ελέγχου του «πόθεν έσχες» των βουλευτών.
Γιά μία ακόμα φορά,γινόμαστε μάρτυρες μιας σύσκεψης καλών προθέσεων που αδυνατεί να αναπτύξει δυναμική εθνικής συνεννόησης και συναίνεσης στα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα.
Ο εγγενής λαϊκισμός που χαρακτηρίζει το πολιτικό μας σύστημα είναι η κύρια τροχοπέδη για ενα σύγχρονο πολιτικό πολιτισμό.
Η κυβέρνηση του Πασοκ, δια του πρωθυπουργού κ. Παπανδρέου ζήτησε
συναίνεση «για τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται πια ο τόπος»,αλλά δεν κρίνει απαραίτητο να διαλέγεται συστηματικά με την αξιωματική αντιπολίτευση,εκμεταλλευόμενη την προφανή μετεκλογική πολιτική της σύγχυση και αναξιοπιστία.
Ο κ. Σαμαράς και η σπαρασσόμενη Ν.Δ. με ευτελή τεχνάσματα,στα όρια της πολιτικής γελοιότητας,υιοθετεί την λογική "και στον κλέφτη ψωμί και στο χωροφύλακα χαμπέρι".
Ο ΛΑ.Ο.Σ του κ. Καρατζαφέρη κινείται με την άνεση του ανεύθυνου που επιθυμεί να δείξει υπεύθυνος.
Η κομμουνιστική αριστερά και στις δύο τις εκφράσεις (ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ) δεν διστάζει να θέτει εαυτόν εκτός πολιτικού κάδρου εμπνεόμενη απο την πολιτική στρατηγική της επένδυσης στη φτώχεια.
Κοντολογής οι υπάρχοντες κομματικοί σχηματισμοί χαρακτηρίζονται απο πολιτικό αυτισμό,παρ΄ότι στο εσωτερικό τους υπάρχουν σοβαρές δυνάμεις που αντιτίθενται τον αριστεροδεξιό λαϊκισμό και οι οποίες αποτελέσουν ενδεχομένως την θρυαλλίδα της αναγέννησης τους.