“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

6 Απριλίου 2010

Το τέλος των ψευδαισθήσεων

Γράφει ο Στέφανος Μανίκας.
Οι μέρες των διακοπών του Πάσχα, συνέπεσαν με το τέλος των ψευδαισθήσεων. Η απόφαση της Ε.Ε. για την δημιουργία μηχανισμού στήριξης φαίνεται να μην τρόμαξε τους απανταχού κερδοσκόπους. Το τέλος της παγκόσμιας περιοδείας του πρωθυπουργού δεν μας προσφέρει τα αναμενόμενα κέρδη. Οι δραστηριότητες των μελών του υπουργικού συμβουλίου δεν προσιδιάζουν με καλοσχεδιασμένο, στιβαρό και σφριγηλό πολιτικό πλαίσιο. Το αποδεικνύει άλλωστε και το βαθμολόγιο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Ταυτόχρονα είναι σαφής η κυβερνητική πρόθεση να πείσει τον ελληνικό λαό οτι τα "δύσκολα πέρασαν". Με άλλα λόγια επαναφέρεται απο την πίσω πόρτα, η προ Νταβός άποψη, οτι οι δυσκολίες είναι στιγμιαίες.

Η κυβέρνηση είναι προφανές οτι δεν διαθέτει την ψυχική δύναμη και το πολιτικό σθένος να ανακοινώσει στους Έλληνες το τέλος της δανειοτροφοδοτούμενης ευδαιμονίας μας. Εδώ ακριβώς εντοπίζεται και το βασικό μας πρόβλημα. Στο έλλειμα πίστης στην πολιτική που είναι αναγκαία και που εμεις για επικοινωνιακούς λόγους αποδίδουμε στους απεχθείς Γερμανούς. Ο φόβος της κυβέρνησης είναι η αλήθεια για την "προ των θυρών χρεοκοπία".

Ο φόβος της κυβέρνησης είναι η αλήθεια για την ανάγκη να εργασθούμε σκληρά και παραγωγικά, να ακούσουμε και πάλι την βοή των μηχανών, να οργωθούν τα χωράφια, να δουλέψει η κρατική μηχανή και το παραγωγικό δυναμικό της χώρας να πηγαίνει το πρωϊ στην δουλειά και όχι το μεσημέρι για καφέ.

Εν τω μεταξύ,το βέβαιον είναι οτι πρέπει να ζήσουμε λιτότερα. Στενάχωρη είναι η αλήθεια, στενάχωρα και τα πράγματα. Η Κυβέρνηση πρέπει να πεί την αλήθεια, γιατί αυτή η αλήθεια αφορά την επιβίωση ενός λαού και όχι μιας πολιτικής ομάδας.
Πηγή: http://www.metarithmisi.gr/el/sx_printText.asp?textID=1090