“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

30 Μαΐου 2011

Όλα για τη συναίνεση.


Οι υπόγειες και ανομολόγητες (μέχρι στιγμής) ανταλλαγές απόψεων μεταξύ του κ. Παπανδρέου και του κ. Σαμαρά συνεχίζονται και το ενδιαφέρον εστιάζεται στον τρόπο και τη μορφή παρουσίασης της συμφωνίας των δύο αρχηγών. Ο πρωθυπουργός έχει πεισθεί ότι χωρίς τη βοήθεια του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τα νέα μέτρα και το μεσοπρόθεσμο σχέδιο δεν έχουν υψηλές πιθανότητες αποτελεσματικής εφαρμογής. Από τη μεριά του ο Πρόεδρος της Ν.Δ. έχει εξαντλήσει τα όρια αντοχής του στις πάσης φύσεως και προέλευσης πιέσεις για συναινετική συμπεριφορά.
Τα σημεία σύγκλεισης που επεξεργάζονται από κοινού οι έμπιστοι των δύο πλευρών είναι:
Α) ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ
1. Η εμπλοκή των ΗΠΑ στη διάσωση της Ελλάδας και η υποστήριξη της εμπλοκής της υπερδύναμης στις συζητήσεις με το Δ.Ν.Τ.,την Ε.Ε. και την Ε.Κ.Τρ..
2. Η συμφωνία επι των βασικών παραμέτρων ενός νέου εκλογικού νόμου.
3. Η συμφωνία για ποινική καταδίκη χαρακτηριστικών και προκλητικών περιπτώσεων και από τα δύο κόμματα.
4. Η συμφωνία για τα πρόσωπα που θα συγκροτούν:α)τη λίστα για αξιοποίηση σε κυβερνητικό επίπεδο και β) τη λίστα για αξιοποίηση σε κρατικο-διοικητικό επίπεδο.
Α) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ
1. Αποκρατικοποιήσεις
2.Αποδοχή της πρότασης για εργασιακή εφεδρεία στο Δημόσιο τομέα, αλλά και διεύρυνση της πολιτικής της εθελουσίας εξόδου.
3. Συμφωνία για τη λίστα κατάργησης οργανισμών του Δημοσίου.
4. Συμφωνία για τη λίστα των κλειστών επαγγελμάτων.
5. Έναρξη της μείωσης των φορολογικών συντελεστών απο το 2012 και με απώτατο χρονικό ορίζοντα το 2013.
6. Συμφωνία επι του νομικού καθεστώτος παραχώρησης και εκμετάλλευσης γαιών, παράλιων εκτάσεων, ορεινών όγκων και νησίδων.
7. Συμφωνία για το ποσοστό μείωσης των μισθών του Δημοσίου όπως και των συντάξεων μετα απο γνωμοδότηση κοινής αποδοχής επιτροπής τεχνοκρατών.
Η εξέλιξη της συμφωνίας για τα αναφερόμενα σημεία, αλλά και για άλλα που μπορούν να τεθούν στο διάλογο, θα προσδιορίσει και το χρονικό σημείο συνάντησης των δύο αρχηγών. Επ΄αυτού πάντως, οι δύο πλευρές φαίνεται να συμφωνούν απο τώρα, ότι μία ημερομηνία ολίγο πρίν από τη Σύνοδο κορυφής της Ε.Ε.,θα δώσει ισχυρό συναινετικό μήνυμα και στην Ευρώπη και στις αγορές ενω θα περιορίσει το χρόνο αντίδρασης των άλλων κομμάτων, αλλά καιτων εσωκομματικών αντιδράσεων.

ΥΓ1. Η Ν.Δ. έχει βάλλει βέτο συμμετοχής στη συμφωνία για τον κ. Καρατζαφέρη και τη κ. Μπακογιάννη.
ΥΓ2. Ο κ. Μάνος, Ανδριανόπουλος και Μαρκεζίνης θεωρούνται πρόσωπα κοινής αποδοχής.