“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

27 Ιουλίου 2010

Ο χορός καλά κρατεί

Η Ελλάδα κατέχει σταθερά την πρωτιά στις αυξήσεις σε πολλά προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, σύμφωνα με την ανάλυση των τιμών προϊόντων ευρείας κατανάλωσης, που πραγματοποίησε το Ελληνικό Κέντρο Καταναλωτή για τον Ιούνιο, σε ετήσια βάση.Η πικρή αλήθεια είναι οτι κυρίως οφείλεται στην "εμπνευσμένη" οικονομική πολιτική της αύξησης των φόρων του αχαμνού κ. Παπακωνσταντίνου.Εδώ έχει δίκαιο η κ. Κατσέλη και αυτό ενοχλεί τα ΜΜΕ που έχουν τη σαφή επιλογή (μέχρι στιγμής) να υποστηρίζουν τη κυβέρνηση,τον κ.Παπανδρέου και τα εξαπτέρυγα μέχρι μανίας.Αλλά και η Λούκα βρε παιδί μου, έχει ξεχάσει τον ευθύ πολιτικό λόγο και εκφράζεται δια υπαινιγμών υπονοουμένων.Μοιάζει απόλυτα με το κομμάτι της αγοράς, που αποδίδει δικαίως την ακρίβεια στη κυβερνητική φορολογική πολιτική,αλλά ταυτόχρονα δράττεται της ευκαιρίας να κάνει ανατιμήσεις για διευρύνει τα περιθώρια κέρδους η έστω να μην έχει την παραμικρή απώλεια.
Την νύφη τελικά την πληρώνουν οι μισθωτοί και οι συταξιούχοι,ενω οι διαρκώς αυξανόμενοι άνεργοι παρακολουθούν εμβρόνητοι τους επιτήδειους ουδέτερους (κυβερνητικοί) και τους κυνικούς κλεφτοκοτάδες (αγορά) να διαφωνούν συμπορευόμενοι.Τέτοια κατάντια και ούτε φωνή,ούτε ακρόαση.Θα περιμένουμε πολύ?