“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

5 Μαΐου 2010

Marfin...λογίες

"Οι αυτουργοί μακάρι να συλληφθούν και να τιμωρηθούν. Την μεγαλύτερη ευθύνη όμως έχουν οι ηθικοί αυτουργοί που δυστυχώς δεν θα τιμωρηθούν ποτέ", αναφέρεται στην ανακοίνωση της Marfin με αφορμή την δολοφονία των τριών συναδέλφων τους.
Ποιούς εννοούν άραγε?Τους πολιτικούς,τους συνδικαλιστές,την Μέρκελ,τον Στρος-Καν η τους απανταχού εκφραστέςτου χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου?Γιατί αυτοί οι τελευταίοι είναι οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της διεθνούς οικονομικής κρίσης.

Δολοφόνοι-αντιεξουσιαστές

Tρείς νεκροί εργαζόμενοι,τρία θύματα των δολοφόνων-αντιεξουσιαστών,στιγματίζουν την μαζική συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας των εργαζομένων εναντίον των μέτρων που συνομολόγησαν η κυβέρνηση του κ.Παπανδρέου,το Δ.Ν.Τ. και Ε.Ε..
Μπορεί ο κ.Παπανδρέου να μη θέλει να αντιπαρατεθεί με την βία και τον αυταρχισμό του ΚΚΕ,των πάσης φύσεως "άρρώστων" επαναστατημένων και των επιτηδείων ουδετέρων.Έχει υποχρέωση όμως να προστατεύσει και να υπερασπίσει πρακτικά τη ζωή και το δικαίωμα των πολιτών,να έκφράζουν ελεύθερα και δημοκρατικά τις απόψεις τους.
Η καταδίκη της εγκληματικής πράξης είναι αυτονόητη.Δεν αρκεί.Χρειάζονται αποτελέσματα και αυστηρές τιμωρίες.

Ο Άγιος Γεώργιος ο Γ,ο Παρτάκιας.

Σταδιακά,αργά, η κυβέρνηση του κ.Παπανδρέου ξεδιπλώνει το σχέδιο κοινωνικής διάλυσης που εκπόνησε σε αγαστή συνεργασία με το Δ.Ν.Τ. και την Ε.Ε.Μετά απο σειρά "διαβεβαιώσεων" ότι άλλα μέτρα δεν θα χρειασθούν για το 2010,μετά τις καθησυχαστικές δηλώσεις για την προστασία των εισοδημάτων και των κατακτήσεων των εργαζομένων,η υπό εξέλιξη διάλυση τής κοινωνικης συνοχής εντείνεται.Η μόνη πολιτική νομιμοποίηση που διαθέτει ο κ.Παπανδρέου και η ηγετική του ομάδα προκύπτει απο την χυδαιότητα της πολιτικής πρακτικής του ΚΚΕ.Και εδώ ακόμα η κυβέρνηση αντιδρά φοβικά.Δείχνει ανεπαρκής και αδύναμη να υπερασπισθεί και την χώρα και την πολιτική της.Ο πρωθυπουργός είναι απρόθυμος να συγκρουστεί και να ματώσει για οτιδήποτε παρά μόνο για το image του.Για τούτο και θα ματώσει η χώρα και οι Έλληνες, έξαιρουμένων των εχόντων και των κατεχόντων που ορκίζονται στον Άγιο Γεώργιο τον Γ, τον Παρτάκια.