“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

5 Μαΐου 2010

Δολοφόνοι-αντιεξουσιαστές

Tρείς νεκροί εργαζόμενοι,τρία θύματα των δολοφόνων-αντιεξουσιαστών,στιγματίζουν την μαζική συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας των εργαζομένων εναντίον των μέτρων που συνομολόγησαν η κυβέρνηση του κ.Παπανδρέου,το Δ.Ν.Τ. και Ε.Ε..
Μπορεί ο κ.Παπανδρέου να μη θέλει να αντιπαρατεθεί με την βία και τον αυταρχισμό του ΚΚΕ,των πάσης φύσεως "άρρώστων" επαναστατημένων και των επιτηδείων ουδετέρων.Έχει υποχρέωση όμως να προστατεύσει και να υπερασπίσει πρακτικά τη ζωή και το δικαίωμα των πολιτών,να έκφράζουν ελεύθερα και δημοκρατικά τις απόψεις τους.
Η καταδίκη της εγκληματικής πράξης είναι αυτονόητη.Δεν αρκεί.Χρειάζονται αποτελέσματα και αυστηρές τιμωρίες.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρε μπας και υπάρχει ηθικός αυτουργός που είναι η κυβέρνηση;

Ανώνυμος είπε...

Oι "επιτήδειοι ουδέτεροι" ποιοι είναι; όνομα δεν έχουν;

Καλιγωτής είπε...

Φαντάζομαι πως οταν αναφέρεσαι σε δολοφόνους αντεξουσιαστές με βάσει τα λεγόμενα του ΓΑΠ στο πρώτο Υπουργικό συμβούλιο της κυβςερνησής του, οταν ζήτησε απο τους υπουργούς να γίνουν αντεξουσιαστές, εννοείς την κυβέρνηση

Δυμαίος είπε...

Πάρτε τώρα και την πολιτική θέση της MARFIN.Και μην σπεύσετε να μιλήσετε περί εκμετάλευσης των θυμάτων. Οι πολιτικοί είναι αυτοί που πρώτοι εκμεταλέυονται τα κάθε είδους θύματα. Γιατί δεν κατάλαβα τι νόημα είχε η σημερινή συμφωνία για σύγκλιση του Συμβουλίου αρχηγών; ια να δείξουν πως κάτω απο το βάρος των νεκρών παραμερίζουν τις διαφωνίες; ή για να ενωθούν μπροστά στον κίνδυνο μιας γενικευμένης λαϊκης εξέγεσης;

ΑΜΕ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
"Από την MARFIN εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: Στην οικογένεια της MARFIN θρηνούμε σήμερα για την δολοφονία τριών νεαρών συναδέλφων μας.
Εκφράζουμε την οργή μας κατά της πολιτείας που εγνώριζε ότι μόνο από τύχη δεν είχαν συμβεί μέχρι σήμερα τέτοια τραγικά περιστατικά. Εκφράζουμε ακόμα την οργή μας για τα ξύλινα πολιτικά λόγια και τις αντιδικίες σκοπιμότητας ορισμένων πολιτικών στη Βουλή την ώρα που οι σοροί των συναδέλφων μας δεν είχαν αποσυρθεί από το κατάστημά μας που επολιορκείτο ακόμα από τους διαδηλωτές ή και αναρχικούς.
Οι αυτουργοί μακάρι να συλληφθούν και να τιμωρηθούν. Την μεγαλύτερη ευθύνη όμως έχουν οι ηθικοί αυτουργοί που δυστυχώς δεν θα τιμωρηθούν ποτέ

iuly είπε...

Να δούμε λίγο και μια άλλη πλευρά των ευθυνών της πολιτείας: Λοιπόν το 80% των κτηρίων που στεγάζουν υπηρεσίες του δημοσίου αλλά και ιδιωτικές επιχειρήσεις δεν πληρούν του όρους πυρασφάλειας. Κανένας έλεγχος, πλήρης καταστρατήγηση νόμων, και κανενός δεν καίγεται καρφί, τα μόνα που καίγονται ειναι ανθρωπινα κορμιά. Ντροπή!!

πολιτευτάκιας είπε...

Απόψεις του ΚΚΕ κ του Συνασπισμού ή ακόμα και λάθος κινητοποιήσεις δεν δικαιολογούν τον ΓΑΠ να τους φορτώνει την δολοφονία. Αυτά μας πάνε πολύ πίσω.