“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

17 Ιουνίου 2011

Προς «Τσάρο» Ευάγγελο επιστολή



Γράφει ο creedence

Αγαπητέ Ευάγγελε
 Να υποθέσω ότι δεν σου πέρασε από το μυαλό η ιδέα να μην συμμετάσχεις στην κυβέρνηση, προφανώς λόγω της αίσθησης καθήκοντος προς την πατρίδα.
Την οικονομία, ανεξάρτητα από το πληθωρικό του χαρακτήρος σου, δεν βλέπω να τη φέρνεις βόλτα. Ο κ. ΓΑΠ μονά-ζυγά κερδίζει, εσύ μονά-ζυγά χάνεις.
Το πολιτικό σου μέλλον ουδόλως μας ενδιαφέρει, αλλά θα ήταν χρήσιμη μία παρατήρηση. Αν θεωρείς ότι με τις επιλογές σου θα «κληρονομήσεις» από τον κ. ΓΑΠ  το «όλον» ΠΑΣΟΚ, πλανάσαι. Μαζί σου και οι λοιποί που το ονειρεύονται και έσπευσαν χθες να μιλήσουν για Ιουλιανά και άλλες αρλούμπες  (θα θυμάσαι άλλωστε ότι και σένα σε είχαν κατατάξει στην κατηγορία των υπονομευτών της παράταξης, πράγμα που ευκόλως θα ξανακάνουν αν διανοηθείς να κάνεις τσιριμόνιες στον αρχηγό).
Έλεγα λοιπόν, ότι δεν θα κληρονομήσεις το όλον ΠΑΣΟΚ, πρώτον γιατί ήδη δεν υπάρχει όλον. Δεύτερον γιατί ότι απομείνει θα ανήκει εσαεί στον κ.ΓΑΠ (ο οποίος το θεωρεί μαγαζί του) και τρίτον ότι απομείνει θα είναι τόσο μικρό και «βασιλικό» που δεν θα έχεις την παραμικρή δυνατότητα (ούτε οι λοιποί επίδοξοι) να το διεκδικήσεις.    
Φανταστήκατε ότι ο κ. ΓΑΠ κάνει τέτοιες προσπάθειες και σας ανέχεται, για παραδώσει κάποτε το ΠΑΣΟΚ σε σένα, την κ. Άννα, ή τον κ. Μιχάλη?


Τζάμπα μάγκας

Ο νέος αναπληρωτής Οικονομικών Παντελής Οικονόμου με σειρά άρθρων και δημόσιων παρεμβάσεών του είχε ταχθεί ανοιχτά κατά του μνημονίου,προτείνοντας μεταξύ άλλων την καταγγελία της δανειακής σύμβασης που η κυβέρνηση έχει υπογράψει. Οι απόψεις του, οι οποίες μέχρι πρότινος βρίσκονταν δημοσιευμένες στο προσωπικό του σάιτ, ξαφνικά.. εξαφανίστηκαν! Δείτε για να καταλάβετε..
«Το Μνημόνιο δεν είναι επιδεκτικό ούτε στην επικαιροποίηση ούτε στην αναθεώρηση, διότι δεν οδηγεί σε λύση. Έλυσε μεν το πρόβλημα του δανεισμού, αλλά έχει φτιάξει ένα καταστροφικό πρόβλημα χρέους. Μάλλον υπήρχε το πρόβλημα χρέους, αλλά το έκανε μη διαχειρίσιμο. Για να μπορέσουμε όμως να καταγγείλουμε το Μνημόνιο, διότι αυτή είναι η μόνη λύση που υπάρχει, να καταγγελθεί αυτή η σύμβαση, πρέπει μέχρι τον Ιούνιο όπου είναι η Σύνοδος Κορυφής, η οποία θα οριστικοποιήσει τις αποφάσεις και θα πρέπει να ζητηθεί η έναρξη του μηχανισμού όχι το 2013, αλλά το 2012. Η μόνη λύση την οποία μπορεί η κυβέρνηση να κάνει, είναι να καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση που έχει και να ενταχθεί στον μηχανισμό τώρα.»
http://www.iefimerida.gr/news/9822/%CF%80-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AD%CE%BC%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CF%85%CF%86%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CF%8C%CF%82-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD

Μίλτος ο Θλιβερός και Σια...


Γράφει ο Σκευοφύλαξ.
Η κυβέρνηση ανασχηματίσθηκε.  Η σύνθεσή της και η απόδοσή της θα κριθούν με τον χρόνο.
Όμως είναι άξια σχολιασμού και παρατήρησης ορισμένα συμβάντα και συμπεριφορές που διαδραματίστηκαν χθες, με αφορμή τη σύγκληση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.  Με την ανακοίνωση της σύγκλησης της Κ.Ο. ξαμολήθηκε οργανωμένα ο γνωστός εσμός γελοίων με μυαλό αχιβάδας να καταγγείλει «νέα Ιουλιανά» και να απειλεί όλους όσους τολμούν να διαφωνούν με τον «Πρόεδρο».  Έτσι είδαμε πάλι γραφικούς τύπους όπως τον Μαγκούφη (ναι είναι αυτός που το 1996 ισχυρίστηκε ότι ο Σημίτης δεν μπορεί να είναι πρωθυπουργός επειδή είναι κοντός), κάποιον αγνώστων λοιπών στοιχείων βουλευτή Ηλείας Αντωνακόπουλο, τον ιπποκόμο του Παναγιωτακόπουλου, Χ. Αηδόνη  να απειλούν θεούς και δαίμονες. 

Ιδιαίτερης μνείας όμως αξίζει ο θλιβερός Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.  Κατήγγειλε με το μίσος ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του τους βουλευτές που παραιτήθηκαν ως «δειλούς & ένοχους».  Παλαιό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ επί σειρά ετών βουλευτής και υπουργός, έχει εξελιχθεί στα γεράματά του σ΄ένα ξετσίπωτο υπηρέτη του ΓΑΠ.  Παραδομένος στις ψυχολογικές του ανάγκες δεν σέβεται ούτε τις απόψεις αλλά ούτε και γενναίες πράξεις, όπως είναι οι παραιτήσεις του βουλευτικού αξιώματος συναδέλφων και συντρόφων του, έστω και αν ο ίδιος διαφωνεί (δικαίωμά του) με την ενέργειά τους (Μιλτιάδη θα τρίζουν τα κόκαλα του Γεννηματά.  Ξέρεις εσύ).
Όμως από τις στάσεις αυτές εξάγονται και ορισμένα γενικότερα συμπεράσματα. Όταν σε τόσο τραγικές για τη χώρα συνθήκες υπάρχουν στελέχη, τα οποία όχι μόνο είναι τυφλωμένα από τον φανατισμό των προσωπικών τους συμφερόντων αλλά είναι έτοιμα να λυντσάρουν μεταφορικά και κυριολεκτικά όποιον διαφωνεί με τις απόψεις τους, σημαίνει ότι είναι μάταιο να περιμένει κανείς το ο,τιδήποτε θετικό απ’ αυτόν τον γυμνό από κάθε ιδεολογία μηχανισμό εξουσίας.  Όπως επίσης είναι δεδομένο ότι ένα μεγάλο μέρος οπαδών, μελών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ δεν έχουν τίποτα πια να μοιραστούν μ’ αυτόν τον εξαθλιωμένο μηχανισμό.  Είναι χαώδεις πλέον οι διαφορές σε πολιτικό, ιδεολογικό και πολιτισμικό επίπεδο.  Όσο γρηγορότερα το καταλάβουν τόσο το καλύτερο και καθαρσιακό γι’ αυτούς.






Ciao amore, ciao...

Είναι δυνατόν ο πρώτος Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Πάγκαλος να μην συμμετέχει στην Κυβερνητική Επιτροπή? ΞΕΧΑΣΘΗΚΕ? ΤΟΝ ΠΑΡΈΛΕΙΨΑΝ?  Αν συντόμως δεν υπάρξει  διορθωτική ανακοίνωση, τότε θα πρόκειται για πολιτική πράξη που , είναι βέβαιον, οτι ο κ. Πάγκαλος δεν θα αφήσει ασχολίαστη.

ΥΓ. Από την Κρήτη ουδείς συμμετέχει στο κυβερνητικό σχήμα.
ΥΓ.Τέσσαρες γυναίκες μείον.
ΥΓ. Ο κ. Βενιζέλος αυτοευνουχίσθηκε.
ΥΓ. Απο τους εμετικούς τσανακογλύφτες (Παπαϊωάννου, Διαμαντίδη, Αντωνακόπουλο), ο πρώτος μόνο ευτύχησε, οι άλλοι δύο τζάμπα τα σάλια.
ΥΓ.Οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας δεν συμμετέχουν στην κυβερνητική ανατροπή. Συμμετέχουν όσοι θα είναι υπόλογοι για την πολιτική χρεοκοπία. Την οικονομική δεν γνωρίζουμε αν την αποφύγουμε. Αν συμβεί, θα χρεωθούν και αυτήν.
ΥΓ. Φλωρίδης και Νασιώκας αποτελούν σημαντικά  υποδείγματα πολιτικής γενναιότητας και ηθικού μεγαλείου.
ΥΓ. Καλά κρασιά.