“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

5 Ιανουαρίου 2010

Ευάγγελος Βενιζέλος


Νομίζω ότι όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες έχουν αντιληφθεί ότι βρισκόμαστε μέσα σε συνθήκες δημοσιονομικής περιδίνησης και πρέπει να σπάσουμε το φαύλο κύκλο. Δεν υπάρχει καμία προσφορά που να αξίζει περισσότερο για τον Έλληνα πολίτη από το να μπορείς να του πληρώσεις το μισθό του, τη σύνταξή του, να του δώσεις τις υπηρεσίες υγείας, τις υπηρεσίες πρόνοιας που απαιτεί, να του δώσεις τις υπηρεσίες μιας δημόσιας διοίκησης, η οποία λειτουργεί αποτελεσματικά και δίκαια. http://www.evenizelos.gr/statements/1605-424

Είναι πολλά τα βιογραφικά Γιώργο...

Αν και σχεδόν πέρασαν οι περίφημες 100 ημέρες άλλαξε και ο χρόνος, ακόμα οι θέσεις των Γενικών Γραμματέων παραμένουν κενές και μάλιστα σε πολύ ευαίσθητα σημεία. Μπλέξαν τα βιογραφικά τους μάλλον!!! Πως είναι δυνατόν να λειτουργήσει το κράτος χωρίς τους Γραμματείς ;;;http://kafeneio-gr.blogspot.com/2010/01/blog-post_875.html

?????????????...........








Που είναι?Γιατί διαδηλώνει?Επιμένει και σήμερα?


Ανησυχίες


Έντονες φήμες κυκλοφορούν το τελευταίο 2ωρο για πρωτοβουλία νέων και παλαιών στελεχών του Πασοκ,που σκοπεύουν να διατυπώσουν κείμενο-έκκληση πρός τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του Πασοκ κ.Γ.Παπανδρέου,να αναλάβει πρωτοβουλίες συσπείρωσης του Πασοκ.Κυβερνητικά στελέχη που είναι αποδέκτες παρόμοιων προβληματισμών δεν κρύβουν την ανησυχία τους για τις εξελίξεις,ενώ επισημαίνουν το έλλειμα συντονισμού,την απουσία κατευθύνσεων και το κενό στην πολιτική διεύθυνση της Κυβέρνησης.Ορισμένοι δε,δεν διστάζουν σε κατ' ιδίαν συζητήσεις να αναζητούν εύσχημο τρόπο αποχώρησης.

Πριν αλέκτωρ λαλήσαι τρείς


Τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για τη δημοσιονομική προσαρμογή της Ελλάδας και την ανάταξη της οικονομίας τώρα, ώστε το έλλειμμα να έχει περιοριστεί κάτω από το 3% μέσα σε μία τριετία ζήτησε ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της σημερινής άτυπης σύσκεψης των συναρμόδιων υπουργών, στο Μέγαρο Μαξίμου. . Πρίν αλέκτωρ λαλήσαι τρείς ,ο Πρωθυπουργός υποχρεώνεται από την Ευρωπαϊκή ένωση να θέσει νέους στόχους-μέτρα που προκύπτουν απο΄την υποχρέωση 3ετούς πλέον δημοσιονομικής προσαρμογής.Τέρμα οι ευρωσκεπτικισμοί,τέρμα οι ανέξοδοι τσαμπουκάδες απέναντι στον Τρισέ και τον Αλμούνια.Τέρμα στο παραμύθι των κακών ευρωπαίων ,των κερδοσκόπων,των κέντρων υπονόμευσης και των ανθελληνικών σχεδίων.Τώρα υποταγή,νηστεία και προσευχή.Τώρα κ.Παπανδρέου και μετά τρείς μήνες καθυστερήσεων και ολιγωριών πρέπει να δράσετε,να κάνετε κάτι,να κυβερνήσετε,να διοικήσετε,να αποφασίσετε.Η συγνώμη δεν αρκεί.

Γ.Κανελλόπουλος

Κάποιοι καλοί και αξιόπιστοι φίλοι επιμένουν ότι ο κ.Γιώργος Κανελλόπουλος θα αναλάβει την προεδρία οργανισμού αρμοδιότητας του υπουργείου Γεωργίας (ΟΠΕΚΕΠ).Αλλοι αξιόπιστοι επίσης φίλοι επιμένουν γιά τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας.Περιζήτητος ο Γιώργος και μπράβο του.

Κυβερνητικές φοβίες.

Η κυβέρνηση πορεύεται με τις φοβίες της που εντείνονται απο την τσαπατσουλιά και την προχειρότητα που επιδεικνύει στην διαχείριση των οικονομικών μέτρων που προτίθεται να πάρει.Ταυτόχρονα φαίνεται να αγνοεί την βαρύνουσα σημασία της ψυχολογίας στην οικονομία και την αγορά.Εχει δημιουργηθεί ενα εξαιρετικά καταθλιπτικό κλίμα στους Ελληνες με την άκρατη και άμετρη φοροτρομοκρατία που εντείνει την ύφεση.Ο φόβος απόρριψης από την Ευρωπαϊκή ένωση του προσχεδίου του Προγράμματος Σταθερότητας,οδήγησε στην αναβολή της δημοσιοποιήσης του και στην έκτακτη σύγκλειση του οικονομικού επιτελείου,αύριο των Φώτων,υπό την προεδρία του κ.Παπανδρέου με σκοπό την βελτίωση του ώστε να αποφύγει την ευρωπαϊκή απόρριψη.Ο φόβος του πολιτικού κόστους έχει οδηγήσει σε αντιφατικές διαρροές και αλληλοαναιρούμενες φορο-προτάσεις.Τελικά η κυβέρνηση θα "συρθεί" στην λεγόμενη "σκληρή" γραμμή από την Ευρωπαϊκή ένωση,με αποτέλεσμα να έχει απωλέσει την πρωτοβουλία των κινήσεων,σημαντικό πολιτικό χρόνο και μερίδιο της κοινωνικής και πολιτικής ανοχής.