“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

1 Νοεμβρίου 2009

Πεντάδα.

Τι κοινό έχουν οι κυρίες ΔΡΑΓΩΝΑ,ΒΑΛΑΒΑΝΗ,ΟΡΦΑΝΟΥ καί οι κύριοι ΧΑΛΚΙΩΤΗΣ,ΑΝΤΩΝΙΟΥ?Πρόκειται γιά την πεντάδα των Γενικών Γραμματέων του υπουργείου Παιδείας καί ανήκουν όλοι καί όλες στο στενό περιβάλλον του κ.Παπανδρέου.

Νέοι Γενικοί Γραμματείς

Έντονα ακούγονται τις τελευταίες ώρες τα ονόματα του κ.Γ.Πετρουλάκη καί Δ.Στεφάνου.Ο πρώτος προορίζεται γιά το υπουργείο Πολιτισμού καί ο δεύτερος γιά το υπουργείο Εσωτερικών.Πάντως καί δύο ήταν καί είναι στό γραφείο του κ.Παπανδρέου στην Ιπποκράτους

Γενικοί Γραμματείς


Παρά την σημαντική χρονική καθυστέρηση στην επιλογή των Γενικών Γραμματέων, στο Πασοκ επιμένουν γιά την ορθότητα του μέτρου καί μάλιστα σκέπτονται να το κατοχυρώσουν νομοθετικά.

Απορίες


Ο κ.Κοτζιάς, παραιτήθηκε από το ΙΣΤΑΜΕ καί γενικώς έχει χαθεί.Οι κακές γλώσσες λένε,ότι ειναι δυσαρεστημένος από την μη αξιοποίηση του στο κυβερνητικό σχήμα.Αλλες πηγές αναφέρουν ότι του προτάθηκε θέση υφυπουργού στο υπουργείο Εξωτερικών,αλλά την αρνήθηκε λόγω Δρούτσα.Θα την δεχόταν μόνο αν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών ήταν πολιτικό πρόσωπο.