“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

9 Οκτωβρίου 2010

Όταν μιλά ο Γιούνκερ...ο Γιώργος σιωπά.

Η κυνική ομολογία του επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος είπε ότι οι Ευρωπαίοι γνώριζαν «ότι κάποια μέρα η Ελλάδα θα έπρεπε να αντιμετωπίσει» την δημοσιονομική κρίση που την έπληξε στις αρχές του έτους, ενισχύει την άποψη όσων ισχυρίζονται οτι η Ελλάδα αποτελεί "πειραματόζωο" του ευρωπαϊκού βορά,για την Ευρώπη των πολλών ταχυτήτων.
Ταυτόχρονα αποκαλύπτεται, για μια  ακόμα φορά, η ανευθυνότητα των ευρωπαίων ηγετών που με τη σιωπή τους στάθηκαν πολιτικά αλληλέγγυοι με την νεοδημοκρατική αθλιότητα.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός,ο κ. Παπανδρέου σιωπά,ποιεί τη νήσσα.Ο "αχαμνός" κ.Παπακωνσταντίνου κάνει οτι δεν καταλαβαίνει.Αλλά αυτός δικαιολογείται,στο Πασοκ είναι φρέσκος και για πολλά χρόνια "διάβαζε".
Ο Πρόεδρος του Πασοκ? Βουλευτής απο το 1981 και υπουργός όλων των κυβερνήσεων του Πασοκ δεν θα βρεί λίγο χρόνο και πέντε λέξεις να σχολιάσει τις δηλώσεις των ευρωπαίων φίλων του?