“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

13 Οκτωβρίου 2010

Κάτι συμβαίνει?

Γράφει ο J.M. Grypas.
Κάτι συμβαίνει ή μας φαίνεται? Ασφαλώς και δέν ενοούμε το ψηφοδέλτιο της Περιφέρειας Αττικής. Αν σκεφτούμε ποιούς τοποθέτησε στο υπουργείο Εξωτερικών ο κ. Παπανδρέου στη Περιφέρεια θα "κωλόσει"; Τα απανταχού ψηφοδέλτια βρίθουν άλλωστε μεγάλων προσωπικοτήτων, έτοιμα να στηρίξουν τον νέο Καλλικράτειο Επαναστατικό θεσμό.
Το δόγμα, μόνο πιστοί “και τοπικοκολλητοί”, προχωρά ακάθεκτο.
Ψήγματα κριτικής διατυπώνονται από την ανώτατη αρχή (ΜΜΕ). Υποψιάζομαι ότι κακά δημοσκοπικά μηνύματα οδηγούν σε ξαφνική προσφυγή  στην εν δυνάμει αντιπαράθεση και διχασμό μεταξύ εργαζομένων(όχι πως υπερασπίζομαι τα ρετιρέ). Ο κοινωνικος διχασμός δείχνει ζόρισμα και είναι συνεπές στην βασική εκδοχή φόβου.
Εντυπωσιάζει η Γαλλία που αντιστέκεται.Υπάρχει εδώ (ο άλλος φόβος) να μεταγγιστεί το φαινόμενο στην Ελλάδα; Φαίνεται ναί.
Γιατί η Ελλάδα βραδυπορούσα πάντα και μειονεκτούσα, προσφεύγει στον μιμιτισμό.
Η κοινωνική Ευρώπη θα αρχίζει να φοβίζει.Είναι και αυτό μια ελπίδα.

Πάτρα γιόκ

Γράφει ο Πατρινιώτης.
Αύριο Πέμπτη, (14/10) έχουν προγραμματισθεί τα εγκαίνια μονάδας βουπρενορφίνης του ΟΚΑΝΑ στο Νοσοκομείο του Ρίου στην Πάτρα. Ειναι γνωστές οι σχέσεις της οικογένειας Παπανδρέου με την πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ την κ. Μαλιώρη. Ετσι λοιπόν η κ. Μαλιώρη παρουσίασε τα εγκαίνια ως μια ευκαιρία για να επισκεφθεί ο Πρωθυπουργός την Αχαϊκή πρωτεύουσα και να στηρίξει και τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ, ιδιαίτερα τον κ. Κατσικόπουλο. Ο οποίος φαίνεται να χάνει απο τον "αντάρτη" Γιάννη Δημαρά. (Το όνομα Δημαράς φαίνεται πως σ΄ αυτές τις εκλογές θα έχει την τιμητική του) .
Όπως μάθαμε όμως σε σύσκεψη που έγινε των βουλευτών του νομού με την κ. Βάρτζελη, αποφασίστηκε να ακυρωθεί το ταξίδι, γιατί ο λαός της Αχαίας έχει ξεσηκωθεί απο τις προεκλογικές αλλά και μετεκλογικές ανεκπλήρωτες υποσχέσεις που είχε δώσει προσωπικά ο πρωθυπουργός.
Κατόπιν τούτων Πάτρα γιόκ.

Κουρέψαν το Σγουρό

Γράφει ο Σγουρός Βασιλικός.

O κ.Σγουρός έκπληκτος πληροφορήθηκε απο τους δημοσιογράφους τα ονόματα των αντιπεριφερειαρχών. Ούτε μία απο τις προτάσεις του έγινε αποδεκτή.Η καμαρίλα της Ιπποκράτους δεν δέχθηκε  ούτε καν να συζητήσει με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη του Πασοκ. Ούτε η τύχη της περιφέρειας,ούτε του Πασοκ τους ενδιαφέρει.Προετοιμάζουν το μηχανισμό του κ.Παπανδρέου και επειδή οσμίζονται κατακραυγή τακτοποιούν τα "θέματα".
Εν τω μεταξύ ο κ.Σγουρός έχει εξαφανισθεί.Ακύρωσε όλες τις σημερινές του δραστηριότητες και απο αρκετούς διατυπώνεται η εκτίμηση ότι είναι έτοιμος να αποσύρει την υποψηφιότητα του.Ο κ.Σγουρός περνάει,πολιτικά, δύσκολες ώρες.Ο πλέον πετυχημένος Νομάρχης έχει να επιλέξει ανάμεσα στον πολιτικό εξευτελισμό και την έντιμη πολιτική στάση.Ποιά είναι αυτή? Μεγαλο παιδί είναι,ας αποφασίσει. 

Το Πασοκ προτείνει ...Δημαρά.

 Γράφει ο Σγουρός Βασιλικός.

Ο ορισμός των αντιπεριφερειαρχών  στην Αττική αποτελεί επιτομή της εσωκομματικής Πασοκικής αθλιότητας.Παρακεντέδες της κομματικής εξουσίας,ανέραστες και όψιμες θεραπαινίδες του παπανδρεϊσμού, απολειφάδια του λαλιωτικού-λιβανέζικου  αυταρχισμού και ιδιαιτέρες αντιπροέδρων συγκροτούν το παζλ της πρότασης για τη νέα περιφερειακή εξουσία.Το Πασοκ του 1981 επιβάλλεται στο Πασοκ του 2010.Οι παρωχημένοι επικρατούν παντού,απλά γιατί υποτάσσονται στον Έλληνα Κιμ-ιλ-Σουγκ.
Ένας νέος θεσμός υπονομεύεται πρίν την έναρξη της εφαρμογής του. Περιφρονούνται οι ικανοί,οι άξιοι,οι αγωνιστές της κοινωνικής πραγματικότητας και όσοι ,έστω αναιτίως πίστεψαν στο νέο(?) πρόσωπο της εξουσίας. Η αλαζονεία των μειρακίων της αυλής και της ευφυϊας Καρχιμάκη απαξιώνει το Φασούλα και επιβραβεύει τη Κισκύρα.Ήμαρτον Θεέ μου. Η νοεοφασιστική αντίληψη των κολαούζων του παπανδρεϊσμού σέβεται και υποτάσσεται στον "ανερμάτιστο" κ. Μίχα και στον ευλύγιστης μέσης κ. Μανιάτη.Οι άνθρωποι ένσημα γυρεύουν.Δέν πιστεύουν σε τίποτα,δεν αγωνίζονται για κανέναν.Νύν υπέρ πάρτης αγών.Τα τοτέμ του ραγιαδισμού.Οι ασπόνδυλοι του life-style σοσιαλισμού.Όλοι αυτοί προτείνουν,χωρίς να το λένε, ψήφο στο Δημαρά.Και η λαϊκή βάση του Πασοκ και αυτή τη φορά θα υπακούσει.Για τελευταία φορά.