“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

16 Οκτωβρίου 2010

Όχι στις ψηφοθηρικές ενισχύσεις.

Ευχάριστες και καλοδεχούμενες οι σκέψεις που γίνονται στα κυβερνητικά επιτελεία για την ενίσχυση των χαμηλών εισοδημάτων. Μέχρι στιγμής δεν έχουν οριστικοποιηθεί ούτε το ύψος των πρός διάθεση κονδυλίων, ούτε το πλαφόν των εισοδημάτων των δικαιούχων, ούτε ο χρόνος καταβολής της οικονομικής ενίσχυσης. Ελπίζουμε στη καλύτερη  λύση, στον πιό σύντομο χρόνο και με την απλούστερη διαδικασία.
Το δυσμενές προεκλογικό κλίμα έχει ενσπείρει φόβους και ανησυχίες στον κ. Παπανδρέου και τα κυβερνητικά στελέχη. Υποθέτουμε οτι η συγκεκριμένη επιλογή δεν υπακούει σε ψηφοθηρικές σκοπιμότητες, δεν εντάσσεται σε επικοινωνιακά παιχνίδια και δεν υποκρύπτει μια μελλοντική αφαίμαξη που θα εξανεμίσει την σχεδιαζόμενη οικονομική ενίσχυση.
Οι χαράκτες της κυβερνητικής πολιτικής του Πασοκ, οφείλουν να γνωρίζουν ότι η επιβίωση της κυβέρνησης δεν απειλείται απο τους "ανήμπορους" και τους "νηστικούς", αλλά απο τις δημιουργικές, τις καινοτόμες κοινωνικές δυνάμεις που θέλουν να σφραγίσουν το παρόν και το μέλλον με τις ιδέες τους, τη δουλειά τους ,τα προϊόντα τους.Και αυτές δεν "τσιμπάνε" με πελατειακά κόλπα.