“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

25 Μαΐου 2010

Υγείας...Ηπειρώτικα παθήματα.

Γράφει ο delinquent.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα στο epirusgate.blogspot.com η διοίκηση του νοσοκομείου Χατζηκώστα που ανακοινώθηκε περιλαμβάνει στελέχη που έχουν έναν κοινό άξονα αναφοράς και αυτός είναι ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων Θανάσης Οικονόμου και ο γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων Χρυσόστομος Βούζας. Το epirusgate.blogspot.com θέτει ένα αξιόλογο ερώτημα το οποίο θα πρέπει κατά την άποψή μου να απαντηθεί: Πως είναι δυνατόν οι φίλοι των παραπάνω ανθρώπων να είναι οι μόνοι άξιοι και ικανοί που έχουν κριθεί να στελεχώσουν το συγκεκριμένο νοσοκομείο μέσω της διαδικασίας επιλογής του opengov.
Η σύμπτωση είναι πρωτοφανής καθώς η λίστα των φίλων του κ. Οικονόμου και κ. Βούζα περιλαμβάνει συνταξιούχους εκπαιδευτικούς, δασκάλους, δικηγόρους, χημικούς και άλλα τέτοια επαγγέλματα τα οποία έχουν άμεση συσχέτιση με την διοίκηση ενός νοσοκομείου(;;;). Όσοι είναι στελέχη στο τοπικό ΠΑΣΟΚ και γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις θα εκπλαγούν με τα όνομα των διορισμένων στο διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου.
Το ερώτημα που μου δημιουργείται εμένα είναι εάν θα τους αφήσουμε να κυβερνήσουν την χώρα όπως έγινε με την ΝΔ. Εάν δηλαδή θα κρυφτούμε πίσω από μία ψευδεπίγραφη αξιοκρατία ή θα διασφαλίσουμε την αξιοκρατία για το σύνολο της χώρας όχι μόνο για τους κολλητούς. Ο κ. Παπανδρέου στηρίχτηκε από το συγκεκριμένο κομμάτι του ΠΑΣΟΚ στις εσωκομματικές διαδικασίες, με αυτό τον τρόπο εξαργυρώνεται αυτή η στήριξη ή είναι ένα λάθος εκ παραδρομής?
Θα περιμένουμε και θα καταγράψουμε όλες τις εξελίξεις.
ΥΓ: Παρεμπιπτόντως στο troktiko αναφέρεται πως ανακλήθηκε το ΦΕΚ διορισμού της διοίκησης του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ιωαννίνων. Τι γίνεται με τα νοσοκομεία αυτής της πόλης;

Ευθύνη χωρίς υπευθύνους


Γράφει ο Ερυθρός Γιατρός.
Η Δημόσιας Υγεία και περίθαλψη είχε την τιμητική της,το τριήμερο που διανύσαμε, στο σύνολο σχεδόν των ΜΜΕ.
Πρωτοσέλιδα και πηχιαίοι τίτλοι όπως:
-- ”τα πιράνχας δαγκώνουν ακόμη”
-- ”πρωτοφανές κύκλωμα σπατάλης στα νοσοκομεία αποκαλύπτει έρευνα τριών υπουργείων”
-- ”καπέλλο ως 780% στα ορθοπεδικά”
-- ”στοπ στα απογευματινά ιατρεία των καθηγητών”
έδωσαν ανάγλυφα την εικόνα της βαθειάς κρίσης και της εκτεταμένης σήψης,που μαστίζει
το χώρο της υγείας και ιδιαίτερα τα Δημόσια Νοσοκομεία.
Αυτή την ζοφερή κατάσταση έρχονται να αντιμετωπίσουν τα νέα Δ.Σ. των νοσοκομείων,που
μόλις προ ολίγων ημερών κατάφερε επιτέλους να διορίσει μετά από επτά μήνες καθυστέρηση η υπουργός κ. Ξενογιαννακοπούλου και η κυβέρνηση του Πασοκ.
Οι επτά αυτοί μήνες της καθυστέρησης, με την κακοδιαχείρηση και τη "ρεμούλα" να συνεχίζεται,έχουν κοστίσει πολλά εκατομύρια ευρώ και ουδείς διαθέτει την πολιτική γενναιότητα ν' αναλάβει την ευθύνη.Γιά μία ακόμα φορά η Πολιτική Ευαισθησία βρίσκεται στα αζήτητα.

Αφύπνιση

Γράφει ο Στέφανος Μανίκας.
Η οικονομική κρίση είναι σαφές πλέον ότι απλώνεται στην Ευρώπη.Οι κακοπροαίρετοι θα επιχειρήσουν (ήδη αρκετοί το γράφουν και το λένε) να αποδώσουν μομφές και ευθύνες στην Ελλάδα, οι δε νηφάλιοι και ψύχραιμοι θα προσβλέπουν με ανησυχία στην αποτελεσματική εφαρμογή των πολιτικών που επιβάλλονται από τον μηχανισμό στήριξης του Δ.Ν.Τ. και της Ε.Ε..Τα σημάδια δεν είναι αισιόδοξα.
Ο πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου αναλίσκεται σε συνεχή ταξίδια οριακής και περιορισμένης απόδοσης και το ενδιαφέρον του για τα τεκταινόμενα εστιάζεται στην κατανόηση των λαϊκών αντιδράσεων, σε γενικές δηλώσεις περι μεταρρυθμίσεων και στην επίκληση ενός απροσδιόριστου και ασαφούς μέλλοντος.
Μια ομάδα υπουργών δίνει την αίσθηση ότι με την συμφωνία χορήγησης των 120 δισ ευρώ, επετεύχθη και η έξοδος απο την οικονομική κρίση.
Η Δημόσια διοίκηση εξακολουθεί και κινείται με μακάριους ρυθμούς.Οι προσπάθειες εντοπισμού και σύλληψης της μεγάλης φοροδιαφυγής, η δειλή απόπειρα περιορισμού των δαπανών υγείας και το σημαντικό εγχείρημα εξυγίανσης του Δημοσίου βίου ειναι τα πολιτικά πεδία που σώζουν την παράσταση. Ικανοποιούν μεν, δεν αρκούν δε.
Ο πυκνός πολιτικός χρόνος δεν συγχωρεί ολιγωρίες,αφέλειες και αμέλειες. Επιβάλλει δύσκολες αποφάσεις για τον πρωθυπουργό και την ηγετική ομάδα του Πασοκ.Τα πρόσωπα που δεν ανταποκρίνονται ας απομακρυνθούν. Οι αποφάσεις που εκκρεμούν να ληφθούν. Οι αλήθειες που αποκρύβονται να ανακοινωθούν. Οι ασάφειες να διελευκανθούν.
Η κοινωνική συνοχή κινείται στα όρια της και απαιτείται ικανή και ισχυρή πολιτική διαχείριση της βαθύτατα έντονης αίσθησης κοινωνικής πικρίας, αδικίας, απογοήτευσης.
Η ελπίδα για αφύπνιση της κυβέρνησης και του Πασοκ θα ενισχύεται και θα ενδυναμώνεται με την παράλληλη ανάπτυξη ενός πολιτικού ρεύματος που δυναμικά, με σαφήνεια και ευθύτητα θα υποστηρίξει την υλοποίηση των αυτονοήτων, τον σεβασμό των εθνικών δεσμεύσεων, την ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη, την αξιοπρέπεια των Ελλήνων και την δημιουργικότητα των νέων ανθρώπων.
http://www.metarithmisi.gr/el/sx_printText.asp?textID=1157