“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

25 Μαΐου 2010

Ευθύνη χωρίς υπευθύνους


Γράφει ο Ερυθρός Γιατρός.
Η Δημόσιας Υγεία και περίθαλψη είχε την τιμητική της,το τριήμερο που διανύσαμε, στο σύνολο σχεδόν των ΜΜΕ.
Πρωτοσέλιδα και πηχιαίοι τίτλοι όπως:
-- ”τα πιράνχας δαγκώνουν ακόμη”
-- ”πρωτοφανές κύκλωμα σπατάλης στα νοσοκομεία αποκαλύπτει έρευνα τριών υπουργείων”
-- ”καπέλλο ως 780% στα ορθοπεδικά”
-- ”στοπ στα απογευματινά ιατρεία των καθηγητών”
έδωσαν ανάγλυφα την εικόνα της βαθειάς κρίσης και της εκτεταμένης σήψης,που μαστίζει
το χώρο της υγείας και ιδιαίτερα τα Δημόσια Νοσοκομεία.
Αυτή την ζοφερή κατάσταση έρχονται να αντιμετωπίσουν τα νέα Δ.Σ. των νοσοκομείων,που
μόλις προ ολίγων ημερών κατάφερε επιτέλους να διορίσει μετά από επτά μήνες καθυστέρηση η υπουργός κ. Ξενογιαννακοπούλου και η κυβέρνηση του Πασοκ.
Οι επτά αυτοί μήνες της καθυστέρησης, με την κακοδιαχείρηση και τη "ρεμούλα" να συνεχίζεται,έχουν κοστίσει πολλά εκατομύρια ευρώ και ουδείς διαθέτει την πολιτική γενναιότητα ν' αναλάβει την ευθύνη.Γιά μία ακόμα φορά η Πολιτική Ευαισθησία βρίσκεται στα αζήτητα.

4 σχόλια:

Μουργκάνα είπε...

Και τα χειρότερα αγαπητέ ερυθρέ ιατρέ έρχονται. Τα ΔΣ που έχουν διοριστεί μέσα από τις (α)διαφανείς διαδικασίες του opengov μυρίζουν και μυρίζουν άσχημα.

Πρακτικές που μας γυρνάνε αρκετά χρόνια πίσω και σίγουρα όχι στα πρότυπα της αξιοκρατίας και διαφάνειας που τόσο διαφημίστηκε.

Το πρώτο βήμα φάνηκε με την ανάκληση του ΦΕΚ για τον διορισμό του ΔΣ του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ιωαννίνων.

citizen είπε...

@Μουργκάνα. Αν μπορείς και έχεις όρεξη στείλε ότι στοιχεία διατίθενταιγια το "Το πρώτο βήμα φάνηκε με την ανάκληση του ΦΕΚ για τον διορισμό του ΔΣ του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ιωαννίνων."
Χαίρε.

SAM είπε...

Παιδιά οργανωθείτε. Κάντε κάτι.Έστω μικρό αλλά σοβαρό.Άσε που είμαστε πολλοί έξω και μέσα στο Πασοκ για να δώσουμε νέες μάχες.Να βοηθήσουμε το Πασοκ και την χώρα πρωτίστως.Το ελληνικό καράβι βυθίζεται αύτανδρο.Κάντε κάτι.

Ανώνυμος είπε...

Ας κοιτάξει κάποιος με προσοχή τα ονόματα που διορίστηκαν στα ΔΣ των νοσοκομείων και θα καταλάβει πολλά!
Από "πούθε" προέρχονται τα νεοδιορισθέντα μέλη και τι σκοπιμότητες εξυπηρετούν.
Αλλά μη στεκόμαστε μόνο εκεί.
Έχουμε και το ανάποδο.
Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος "σοφός" γιατί ο Λοβέρδος κάνει ασφαλιστική μεταρρύθμιση χωρίς να έχει αλλάξει Διοικήσεις στα ασφαλιστικά ταμεία και ιδιαίτερα στο μεγαλύτερο, το ΙΚΑ;