“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

9 Οκτωβρίου 2009

To Nόμπελ Ειρήνης στόν Ομπάμα.


Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα τιμάται με το Νόμπελ Ειρήνης για το 2009, για τις εκκλήσεις του να μειωθούν τα αποθέματα πυρηνικών όπλων και για το έργο του προς την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των λαών και «για την ελπίδα σε ένα καλύτερο μέλλον».
Η Νορβηγική Επιτροπή Νόμπελ απένειμε την ύψιστη τιμητική διάκριση στον Μπ.Ομπάμα για τις «εξαιρετικές προσπάθειές του να εντείνει τις διεθνείς διπλωματικές σχέσεις και τη συνεργασία μεταξύ των ανθρώπων».
«Πολύ σπάνια έχει ένας άνθρωπος καταφέρει, στο βαθμό που το έκανε ο Ομπάμα, να συγκεντρώσει τα βλέμματα του κόσμου και να δώσει στους πολίτες ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον» ανέφερε η Επιτροπή σε ανακοίνωση της απόφασής της.
«Η διπλωματία του βασίζεται στην ιδέα ότι οι παγκόσμιοι ηγέτες, θα πρέπει να 'καθοδηγούν' τον κόσμο στη βάση αξιών και συμπεριφορών που μοιράζεται και η πλειοψηφία του παγκόσμιου πληθυσμού» προσθέτει

ΑΔΕΙΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

Αδεια γραφεία,υπολογιστές χωρίς σκληρούς δίσκους βρήκαν οι νέοι υπουργοί.Ελειπαν μέχρι καί οι τηλεφωνικοί κατάλογοι με τα εσωτερικά τηλέφωνα,ενώ σε αρκετές περιπτώσεις δέν υπήρχε γραφική ύλη.Τα ίδια καί χειρότερα στό Μαξίμου.Δέν αρκεί το να λέμε "αυτή είναι η δεξιά''.Να γίνουν έλεγχοι,να βρεθούν οι υπαίτιοι καί να τιμωριθούν.Επιτέλους να καταλάβουμε όλοι ότι το κράτος δέν είναι τσιφλίκι κανενός.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Στό Διαδίκτυο καί στήν ηλεκτρονική διεύθυνση www.opengov.gr αναρτήθηκε χθές το απόγευμα η προκήρυξη γιά τήν πλήρωση τών θέσεων τών γενικών καί ειδικών γραμματέων τής κυβέρνησης καί τών γενικών γραμματέων τών περιφερειών.