“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

13 Δεκεμβρίου 2009

Κρίσιμη εβδομάδα

Μία κρίσιμη εβδομάδα ξεκινά.Το απόγευμα της Δευτέρας θα κηρύξει την έναρξη κοινωνικού διαλόγου, από το Ζάππειο ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, όπου και αναμένεται να δώσει(?) συγκεκριμένο στίγμα των προθέσεών του για τις αλλαγές στην οικονομία και στο κράτος και να καλέσει κοινωνικούς εταίρους και κόμματα να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στη χώρα.Την Τρίτη θα έχουμε την σύνοδο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ.Κάρολο Παπούλια.Γιά ευρύτερες συναινέσεις ουδείς λόγος μπορεί να γίνει.Γενικόλογα ευχολόγια γιά την αντιμετώπιση της διαφθοράς θα ακούσουμε,όπως καί αναφορές γιά την ενίσχυση των πολιτικών διαφάνειας.Εκείνο που είναι βέβαιο είναι η ανάγκη να ορισικοποιηθούν αποφάσεις καί-επιτέλους - η κυβέρνηση να ανακοινώσει πολιτικές καί μέτρα αντιμετώπισης της δημοσιονομικής κρίσης. Ο πρωθυπουργός κ.Παπανδρέου καί η κυβέρνηση του Πασοκ πρέπει να γνωρίζουν ότι μόνοι τους θα πρέπει να πάρουν τις δύσκολες αποφάσεις καί ότι σύσσωμη η αντιπολίτευση θα σταθεί απέναντι τους.

Το όλον Πασοκ πίνει καφέ.

Σε γνωστή καφετέρια του Νέου Ψυχικού,απολάμβαναν τα καφεδάκια τους,σήμερα Κυριακή πρωϊ, εκπρόσωποι από όλο το φάσμα του Πασοκ.Στο βάθος μιά ομάδα γιατρών καί στελεχών του χώρου της Υγείας του Πασοκ με προεξάρχοντα τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Υγείας κ.Πολίζο.Προς το κέντρο της αίθουσας πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Σημίτη (έχει διατελέσει καί Γραμματέας του Πασοκ) συνομιλούσε με νυν κρατικά στελέχη του χώρου της οικονομίας καί τον δημοσιογράφο κ.Νίκο Χασαπόπουλο.Στο κέντρο περίπου τρείς κυρίες του Παπανδρεϊκού περιβάλλοντος(προσφάτως η μία εδιορίσθη ως υψηλόβαθμη,σε τράπεζα) αναλίσκοντο, σε υψηλούς αλήθεια τόνους,σε αναλύσεις περί των οικονομικών ελλειμάτων.Ερχόμενοι πρός την έξοδο παρατηρήσαμε τον κ.Πέτρο Λάμπρου καθήμενο ομού μετά του γνωστού χρηματιστού κ.Μπέλλου.Το κλίμα μεταξύ των παρεών μας φάνηκε συντροφικό καί οι χαιρετούρες ανάμεσα τους έδιναν καί έπαιρναν.Μόνον ο κ.Παναγιωτακόπουλος φουριόζος μπήκε,συνομίλησε γιά λίγο με τον κ.Λάμπρου καί αποχώρησε χωρίς να χαιρετήσει τους υπολοίπους.