“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

10 Οκτωβρίου 2009

???????


Ποιός είναι ο λεβέντης?

Πού κρύβεται?

Σημειώνεται ότι η εκτίμηση της ΕΣΥΕ για έλλειμμα 5,7% το 2008 αμφισβητείται από τις Βρυξέλλες, που ζητούν πρόσθετα στοιχεία από τις ελληνικές υπηρεσίες.Πού κρύβεται ο επικεφαλής τής Στατιστικής υπηρεσίας?Επιμένει στίς εκτιμήσεις του?Εχει καθόλου τσίπα?

Ναί από τήν Πολωνία

Το μεσημέρι του Σαββάτου επικυρώθηκε από την Πολωνία η Συνθήκη της Λισαβόνας. Το «παρών» στην τελετή επικύρωσης έδωσαν ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο, ο Πολωνός πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γιέρζι Μπούζεκ και ο πρωθυπουργός της Σουηδίας Φρέντρικ Ράινφελντ, η χώρα του οποίου ασκεί την προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το τρέχον εξάμηνο.

Προσοχή Τίνα.......

Πίεση ασκείται εμμέσως στις φτωχές χώρες να ακολουθήσουν και στην ενέργεια, τη στρατηγική που εφάρμοσαν στις επικοινωνίες, όπως προκύπτει από τη Διεθνή Σύνοδο στη Μπανγκόκ.Όπως δηλ. πολλές από αυτές πέρασαν απευθείας στην ψηφιακή εποχή, χωρίς προηγουμένως να διανύσουν το στάδιο της αναλογικής σταθερής τηλεφωνίας, αυτό καλούνται να κάνουν και με την «πράσινη ενέργεια».Οι ειδικοί υποστηρίζουν μάλιστα ότι είναι μονόδρομος διότι, μόνον υιοθετώντας την αποκαλούμενη «πράσινη ενέργεια» μπορούν να αποφύγουν τις ασύμφορες και καταστροφικές για το κλίμα ορυκτές μορφές ενέργειας.Το «ενεργειακό άλμα», κατά το πρότυπο του «τηλεπικοινωνιακού άλματος», συνιστά αναγκαιότητα και «πολλές αναπτυσσόμενες χώρες έχουν ήδη μπει στην κούρσα», επισημαίνει ο επικεφαλής του περιβαλλοντικού προγράμματος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Άχιμ Στάινερ.Για παράδειγμα στην Κένυα, αυτήν την εποχή γίνεται η εγκατάσταση καλωδίων οπτικών ινών και μιλούμε για μία χώρα, που έχει πολλές περιοχές χωρίς ηλεκτροδότηση. «Το ίδιο ισχύει και για την ενέργεια», πρόσθεσε ο ειδικός επιστήμονας του ΟΗΕ. Διευκρίνισε, μάλιστα, πως η Κένυα «θα τριπλασιάσει τα επόμενα τρία χρόνια το ποσοστό της ενέργειας που προέρχεται από γεωθερμικές εγκαταστάσεις. Και όχι μόνο». Ανάλογη εκτιμά πως θα είναι και η αύξηση του ποσοστού της αιολικής ενέργειας.Η ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών ενέργειας χρειάζεται βέβαια επενδύσεις, οι οποίες αποτελούν αντικείμενο συζητήσεων, που γίνονται στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για μια νέα συμφωνία, η οποία θα διαδεχθεί το πρωτόκολλο του Κιότο.Και για να βάζουμε τα πράγμα στη θέση τους κάνοντας και τους απαραίτητους συνειρμούς, για το ποιοι θα κερδίσουν από αυτήν την ιστορία ας διαβάσουμε προσεκτικά τι δήλωσε επικεφαλής της αντιπροσωπείας της οικολογικής οργάνωσης «Greenpeace», Μάρτιν Κάιζερ.«Η μάχη για το ρόλο του πρωτοπόρου στο πεδίο των ανανεώσιμων μορφών ενέργειας είναι εδώ και καιρό σε εξέλιξη. Η Γερμανία είναι σίγουρα στην πρωτοπορία της σχετικής τεχνολογίας, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες επενδύουν τώρα μεγάλα ποσά, ώστε να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος. Παράλληλα, διαπιστώνουμε ότι χώρες, όπως η Κίνα, επιδιώκουν να εισαγάγουν αυτές τις τεχνολογίες και να τις διαδώσουν. Πρόκειται για Big Business».Και ο νοών…..

Ωχ!!!

Οι γαλλικές αρχές συνέλαβαν 32χρονο ερευνητή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Πυρηνική Έρευνα ο οποίος φέρεται να διατηρούσε επαφές με άτομα που σχετίζονται με την Αλ-Κάιντα στο Ισλαμικό Μαγκρέμπ.Το παρακλάδι της Αλ-Κάιντα στη βόρειο Αφρική έκανε την εμφάνισή του το 2007 όταν η ακραία αλγερινή οργάνωση «Ομάδα των Σαλαφιστών για την Κατήχηση και τη Μάχη», εντάχθηκε στο διεθνές δίκτυο του Οσάμα Μπιν Λάντεν. Η οργάνωση φέρεται να έχει σχεδιάσει την επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο στη γαλλική πρεσβεία στη Μαυριτανία, όπου και τραυματίστηκαν τρία άτομα.Οι αξιωματούχοι το CERN δήλωσαν ότι ο ύποπτος, αλγερινής καταγωγής, εργαζόταν για εξωτερική εταιρία με την οποία συνεργάζεται το CERN και δεν είχε ποτέ πρόσβαση σε υλικά τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τρομοκρατικές ενέργειες.

ΓΑΠ-Ερντογάν



Όλα τα θέματα των ελληνοτουρκικών σχέσεων τέθηκαν στη συζήτηση που είχαν το απόγευμα της Παρασκευής στην Κωνσταντινούπολη οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της Τουρκίας Γιώργος Παπανδρέου και Ταγίπ Ερντογάν.
Η συνάντηση κράτησε περισσότερο από μία ώρα και η εντύπωση που αποκόμισε ο Έλληνας πρωθυπουργός, όπως ενημέρωσε τους δημοσιογράφους της ελληνικής αποστολής και τους Έλληνες ανταποκριτές στην Τουρκία, ήταν ότι ο κ. Ερντογάν διαθέτει την πολιτική βούληση για να βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων, αλλά, όπως είπε, αυτό πρέπει να το κάνει και πράξη.
Ο κ. Παπανδρέου ανέπτυξε στον Τούρκο ομόλογό του το μήνυμα που έστειλε νωρίτερα με δήλωσή του στον τουρκικό λαό, ένα μήνυμα το οποίο χαρακτήρισε απλό και κατανοητό και πρόσθεσε στον κ. Ερντογάν πως «αποδείξαμε ότι θέλουμε καλές σχέσεις με την Τουρκία και στηρίζουμε την ευρωπαϊκή της πορεία». Όμως, πρόσθεσε, και η Τουρκία πρέπει να προχωρήσει στα βήματα που απαιτεί η Ευρώπη, προκειμένου να προχωρήσει η ενταξιακή της πορεία.