“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

12 Σεπτεμβρίου 2010

Παρόν ο Περόν

Η ομιλία του πρωθυπουργού κ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος με την αντίληψη συγκρότησης του νέου κυβερνητικού σχήματος.Κέραμοι ατάκτως ερριμμένα.Ένας ατελείωτος ποταμός μέτρων που δεν σχετίζονται και δεν αναφέρονται σε μια εμφανή αναπτυξιακή στρατηγική. Ακόμα και μέτρα θετικά (μείωση φορολογίας των αδιανέμητων κερδών των επιχειρήσεων) δεν "κουμπώνουν" με την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική.
Η δικαιολογημένη αμφισβήτηση για την πολιτική και διοικητική επάρκεια διαχείρισης και εκτέλεσης των εξαγγελιών και το αρνητικό κοινωνικό κλίμα δεν επιτρέπουν αισιόδοξες σκέψεις.Στο κλίμα απαισιοδοξίας συμβάλλει η πρωθυπουργική εμμονή στο τρομοκρατικό δίλλημα "η μαζί πετυχαίνουμε η βουλιάζουμε".
Ο συγκερασμός της φιλελεύθερης αντίληψης με τον περονίστικο λαϊκισμό που συγκινεί τον πρωθυπουργό,διαπερνά και διαχέεται στις πολιτικές ομιλίες του και στοχεύει αποκλειστικά και κατά κύριο λόγο στην προσωπική προστασία του στο πιθανό ενδεχόμενο μιας πολιτικής αποδοκιμασίας στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.
Οι στοχεύσεις του κ. Παπανδρέου υπερβαίνουν τη χώρα και δεν ταυτίζονται απαραίτητα με το πολιτικό και οικονομικο-εκδοτικό προσωπικό που αφειδώλευτα (προς το παρόν), του παρέχει την υποστήριξη του,προσβλέποντας σε μετα-Παπανδρεϊκές διαδρομές πολιτικής, χρήματος και εξουσίας. Άλλωστε η πλειοψηφία των "κολαούζων",στην έρημη τούτη χώρα ακουμπά τις μύχιες προσδοκίες της.Όπως και ο ελληνικός λαός.Με μία μόνο διαφορά.Ο κ. Παπανδρέου και οι λίγοι θα ζουν ενω οι πολλοί θα φυτοζωούν.