“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

27 Απριλίου 2011

Μείωση της εκλογικής επιρροής του Πασοκ

Η εκτίμηση εκλογικής επιρροής της VPR  όπως θα παροαυσιασθει αύριο εκτενώς στο περιοδικό Επίκαιρα.

Φαρσοκωμωδία και Ευθύνη

Η κυβερνητική πολιτική τείνει να υπερβεί τα όρια της φαρσοκωμωδίας. Η σημερινή, εκτός προγράμματος, συνάντηση του κ. Παπακωνσταντίνου με την κ. Μπιρμπίλη με αντικείμενο συζήτησης την διευθέτηση των διαφορών τους για τις αυθαίρετες κατοικίες, διεξήχθη κατά τον υπουργό Οικονομικών σε θετικό κλίμα. Η χώρα βρίσκεται ολίγο πρίν τη κατάρρευση κι τα παιδία παίζει. Εγωϊσμοί και βυζαντινισμοί διακρίνουν τη συμπεριφορά της παρέας του κ. Παπανδρέου. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός κινείται μακράν των δυσχερειών της κυβέρνησης του και αναλίσκεται σε ανούσιες,γενικού περεχομένου δηλώσεις για το "επιτυχές" κυβερνητικό έργο.
 Η κρίση και κυρίως η αβεβαιότητα έχει οδηγήσει τους Έλληνες σε βαθειά απογοήτευση, σε παραλυτική αναμονή και σε τυφλό μίσος για ότι ο καθένας θεωρεί ότι ευθύνεται για τη σημερινή κατάσταση. 
Ήρθε η ώρα της θετικής σκέψης και δράσης. Ο καθένας με τον τρόπο του και με τις δυνάμεις του. Ας δημιουργηθούν τα ρυάκια ,ας ανοίξουν μονοπάτια και ατραποί,ας προετοιμάσουμε το μέλλον. Είναι ώρες ευθύνης.Γιά όλους.