“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

27 Μαΐου 2011

Αργά, είναι πια αργά…

Γράφει ο creedence.
Τελικά όλη η ιστορία, η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών και όσα προηγήθηκαν, είχαν ως στόχο από την πλευρά του πρωθυπουργού, τη διεύρυνση των υπευθύνων για τα επικείμενα αδιέξοδα.
Ο κ. Παπανδρέου κυβερνά χωρίς πολιτική νομιμοποίηση, καθώς δεν έχει λαϊκή εντολή για την πολιτική που εφαρμόζει. Η πιο καθαρή λύση λοιπόν θα ήταν να ζητήσει εκλογές.
Όμως όχι. Δηλώνει γαντζωμένος στην εξουσία, αλλά δέχεται να υιοθετήσει και ορισμένες από τις απόψεις των άλλων.
Αυτοκράτωρ, λειτουργεί όχι με τη λογική πρωθυπουργού κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, αλλά ως μονάρχης. Δέχομαι να, είμαι έτοιμος να ακούσω, είμαι πρόθυμος να δεχθώ.
Αλλά η εξουσία μου, εξουσία μου.
Κυβερνά 18 μήνες χωρίς να ρωτά κανένα για την πολιτική του. Υπέγραψε το μνημόνιο χωρίς καμία εξουσιοδότηση. Σχημάτισε την κυβέρνησή του υπουργοποιώντας όλους τους προσωπικούς του συνεργάτες. Και τώρα που η πολιτική του απέτυχε παταγωδώς, υποδύεται τον κήρυκα της συναίνεσης.
Είναι όμως προφανές ότι έχει αρχίσει η αντίστροφή μέτρηση για τις επόμενες εκλογές  παρά τις διαβεβαιώσεις του, που άλλωστε έχουν πλέον μικρή σημασία.






Και μαζί και μόνος

Η δήλωση-διάγγελμα του κ. Παπανδρέου μετα την αποτυχημένη απόπειρα του να οδηγήσει την μείζονα αντιπολίτευση σε υποταγή-συναίνεση αξίζει της προσοχής των πολιτών. Αποτελεί επιτομή πολιτικής υποκρισίας και κρεσέντο ψυχοπαθολογικού εγωϊσμού.
 «Συνεχίζω να έχω την ίδια άποψη και συνεχίζω να είμαι ανοικτός, σε συνεργασίες με δυνάμεις που έχουν βεβαίως κοινούς στόχους.» λέει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός. Με άλλα λόγια επιμένω στην ίδια αποτυχημένη πολιτική και πιστεύω ότι είναι αποτελεσματική και επιτυχημένη. Ο αρχηγός του Δρούτσα , του Νερουλάνου και -φευ- του Ρέππα πιστεύει ότι ηγείται ενός ευτυχισμένου λαού και ότι την παραδείσια ζωή των Ελλήνων σκιάζουν οι παράταιρες φωνές ελαχίστων απειθάρχων.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επιτελείς του πρωθυπουργού τον έχουν πείσει ότι οι καθημερινές συγκεντρώσεις των "αγανακτισμένων" τον στηρίζουν και αντιτίθενται σφόδρα στην κριτική των Βενιζέλου,Λοβέρδου και άλλων σιωπηλών επαναστατών. Κατόπιν τούτων ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει μόνος. Μόνος? Άντε, θα έχει μαζί του τον Δόλη και πιθανόν τον Παλκοσένικο.

Τζάμπα μάγκας

Η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ολοκληρώθηκε χωρίς αποτέλεσμα.
" Προχωρώ μόνος μου χωρίς εκλογές. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του» φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός. Ο κ. Παπανδρέου ηρωποιεί εαυτόν και επιχειρεί να παρουσιάσει την πρωθυπουργία του ως έργο που του ανατέθηκε απο το Έθνος και την ιστορία, θέλοντας να ξεχασθεί ότι για την εκλογή του δεν δίστασε να ωραιοποιήσει καταστάσεις, να πεί ψέμματα και να αγνοήσει κάθε υπεύθυνη φωνή.Εδώ και 19 μήνες κυβερνά μόνος του και η αλήθεια είναι ότι "σκοτώνει" με την πολιτική του την "βαρειά άρρωστη" χώρα που παρέλαβε. Τώρα θέλει παρέα?

Κυβέρνηση Εκτάκτου Ανάγκης?

Το πολιτικό παρασκήνιο εν όψει της σύγκλεισης του Συμβουλίου των αρχηγών αποτυπώνει την ανομολόγη συμφωνία των πολιτικών κομμάτων να αποφύγουν το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών.
Ο κ. Παπανδρέου όπως και ο κ. Σαμαράς φοβούνται την ήττα, τα μειωμένα ποσοστά αλλά και την χρέωση μιας εθνικής καταστροφής ενώ τα μικρότερα κόμματα δεν δείχνουν ικανά να απορροφήσουν την κοινωνική αγανάκτηση και προβάλλουν ενα ξεπερασμένο πολιτικό στερεότυπο.
Ο κ. Σαμαράς έχει γίνει αποδέκτης ισχυρών πιέσεων απο διαφορετικές κατευθύνσεις, να συναινέσει επι των μέτρων και της ακολουθητέας πολιτικής. Ένας απο τους διαμεσολαβητές που έχουν ενεργοποιηθεί είναι και ο κ. Αντώνης Λιβάνης. Το παλαιό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και προσωπικός φίλος του μακαρίτη Ανδρέα Παπανδρέου συναντήθηκε με τον κ. Αθανασάκη (κομιστής των απόψεων ΓΑΠ ),  στη συνέχεια με τον κ.κ. Μολυβιάτη και  τον επιχειρηματία κ. Βάρδα (προσωπικό φίλο και σύμβουλο του κ. Σαμαρά ).Το αποτέλεσμα θα φανεί σε λίγο.
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες διατείνονται ότι ο κ. Σαμαράς θα κάνει το άλμα και θα προτείνει κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας και εκτάκτου ανάγκης με τη στήριξη των δύο μεγάλων κομμάτων και εκλογές Σεπτέμβρη-Οκτώβρη. Κοντός ψαλμός αλληλούϊα. 

Δύσκολοι καιροί για πρίγκηπες

Το δείπνο βουλευτών του ΠΑΣΟΚ σε ταβέρνα της Σταμάτας βαίνει προς το τέλος του. Δεν γνωρίζουμε ποιός είχε την ιδέα ,γνωρίζουμε ποιοί ανέλαβαν τις ειδοποιήσεις και την εν γένει οργάνωση, γνωρίζουμε και τον σκοπό της εκδήλωσης. Τα εξαπτέρυγα του κ. Παπανδρέου και ιπποκόμοι της κ. Βάρτζελη, οι βουλευτές Νιώτης και Μπόλαρης ανέλαβαν το βάρος των ειδοποιήσεων των βουλευτών. Απευθύνθηκαν σε περίπου 50 βουλευτές με ένα σχετικά περίεργο τρόπο. Οι τηλεφωνικές προσκλήσεις δεν έγιναν στα κινητά των βουλευτών αλλά στα σταθερά τηλέφωνα των γραφείων τους  μέσω των γραμματέων των δύο διοργανωτών. Ακόμα και όταν συναντούσαν και συνομιλούσαν με τους προσκεκλημένους τους δεν γινόταν η παραμικρή νύξη για το δείπνο. Προφανώς γιατί ήθελαν να αποφύγουν ερωτήσεις για τον σκοπό του δείπνου, που απέβλεπε στην υποστήριξη του πρωθυπουργού και της πολιτικής του. Λιγότεροι απο όσους έλαβαν την πρόσκληση ανταποκρίθηκαν και ακόμα λιγότεροι ήσαν εκείνοι που εξέφρασαν την αμέριστη στήριξη του κ.Παπανδρέου. Δύσκολοι καιροί για πρίγκηπες.