“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

30 Ιουνίου 2011

Όχι σε νέο παρακράτος

Γράφει ο Ρούμπος.

Και ο εφαρμοστικός νόμος του Μεσοπροθέσμου προγράμματος ψηφίστηκε. Η κυβέρνηση δείχνει να ηρεμεί. Μας οφείλει εξηγήσεις πολλές. Επείγουν αυτές που σχετίζονται με τα χθεσινά επεισόδια. Είδαμε πολλά και ακούσαμε περισσότερα. Οι μέχρι στιγμής τοποθετήσεις-δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Παπουτσή, κρίνονται επιεικώς απαράδεκτες. Μας θυμίζουν άλλες εποχές και αυτό μας εξεγείρει. Ο κ. Παπανδρέου δεν μπορεί να συνεχίζει να κρύβεται. Ναι, ξέρω το επιβάλλουν οι επικοινωνιολόγοι. Αδιάφορο. Ο πρωθυπουργός οφείλει να ζητήσει την παραίτηση του κ. Παπουτσή, μιας και του ιδίου δεν ιδρώνει το αυτί. Βλέπετε είναι φτιαγμένος απο κουτσογιωργικό μέταλλο και η σαγήνη της εξουσίας τα διαγράφει όλα.

Όσο για τους λεβέντες της ΕΘΕΛ τι να πείς? Η άμεση αποχώρηση τους απο την εταιρεία συνιστά στοιχειώδη υποχρέωση. Οι κουρτίνες που καλύπτουν το νέο παρακράτος πρέπει να πέσουν.

Μύλος

Γράφει ο gardener.
Η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου κατήγαγε πύρρεια νίκη. Το Μεσοπρόθεσμα πρόγραμμα έτυχε της εμπιστοσύνης 154 βουλευτών του Πασοκ και της Έλσας. Τα "επαναστατημένα " του κ. Σαμαρά ήταν σε επιφυλακή έτοιμα να υποκαταστήσουν την όποια πασοκική απώλεια και προσεύχονταν  για τη συνοχή και την ενιαία εκλογική συμπεριφορά της συμπολίτευσης. Ο κ. Κουρουπλής δεν φάνηκε τόσο "πατριώτης", όσο τουλάχιστον τον ήθελε ο πρωθυπουργός και εξήλθε της στρούγκας. Η αριστερά περισσότερο συνομιλούσε με τους "έξω" παρά επικοινωνούσε με τους "μέσα". Μύλος.
Τα καπνογόνα που έπνιξαν το κέντρο της Αθήνας, οι αχρείαστες αστυνομικές υπερβολές και βαρβαρότητες δεν δικαιολογούν μπαχαλάκηδες και λοιπούς συνοδοιπόρους για όσα εγκληματικά πράττουν εις βάρος της Αθήνας και της χώρας ολόκληρης. Το αποθνήσκον πολιτικό σύστημα, ο αριστερός και δεξιός λαϊκισμός σε αγαστή συνεργασία αντιπαρατίθενται  με τις θετικές και ορθολογιστικές δυνάμεις της χώρας. Και κερδίζουν.