“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

3 Ιουνίου 2012

Πρόγραμμα για κυβερνητική συνεργασία με 7 γραπτές δεσμεύσεις

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς διαβεβαιώνει ότι η χώρα δεν θα μείνει ακυβέρνητη, βάζει τρεις όρους στον ΣΥΡΙΖΑ εάν είναι πρώτο κόμμα, ενώ επισημαίνει ότι για το κόμμα του δεν υπάρχει «Plan B» για τη δραχμή.
Πρόγραμμα με γραπτές δεσμεύσεις προτάσσει ο Φώτης Κουβέλης για τον σχηματισμό κυβέρνησης, ενώ στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ θέτει τρεις ρήτρες: Σοβαρότητα, Αξιοπιστία, Δέσμευση. Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς μιλά για τη συγκρότηση μεταρρυθμιστικής παράταξης, ενώ επισημαίνει ότι το κόμμα του δεν έχει «Plan B», δηλαδή εναλλακτικό σχέδιο για τη δραχμή.
http://www.neasimfonia.gr/7

Το πραγματικό δίλημμα είναι: ριζική αλλαγή στο μνημόνιο ή καταστροφή.

του Γιάννη Νικολάου
Αν δεν αλλάξει ριζικά η πολιτική των μνημονίων, η χώρα μας οδηγείται σε οικονομικό και κοινωνικό μαρασμό. Το αδιέξοδο είναι βέβαιο.
Ανεξάρτητα από τον τρόπο που τίθενται τα εκλογικά διλήμματα στα πλαίσια της προεκλογικής τακτικής και στόχευσης των κομμάτων, η αλήθεια της ελληνικής οικονομίας θα είναι παρούσα και την επομένη των εκλογών.
Με όποιο τρόπο και αν τεθεί το δίλημμα, αν δεν γίνουν μεγάλες αλλαγές στις συμφωνίες με τους δανειστές, η πορεία μας προς το αδιέξοδο είναι περισσότερο από βέβαιη. Με τους ισχύοντες όρους θα καταρρεύσουμε, αργά ή γρήγορα.
http://www.neasimfonia.gr/node/533