“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

30 Δεκεμβρίου 2009

Τα βιογραφικά των νέων Γενικών Γραμματέων

ΣτηΓενική Γραμματεία Συγχρηματοδοτούμενων Έργων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ορίστηκε ο Σέργιος Λαμπρόπουλος .Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1948. Είναι απόφοιτος της Βαρβακείου Προτύπου Σχολής.
Είναι διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π. (1971) και πτυχιούχος Οικονομολόγος Πανεπιστημίου Αθηνών (1977). Απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο MSc in Management Science στο Imperial College (1981) και είναι διδάκτωρ Ε.Μ.Π. (1990).
Έχει σύζυγο την Ελένη Κοπανέζου, Πολιτικό Μηχανικό, MSc, PhD, Τμηματάρχη στην Γενική Διεύθυνση Μεταφορών και Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Έχουν δύο κόρες που σπουδάζουν στο Ε.Μ.Π.
Έχει διατελέσει Εργολήπτης Δημοσίων Έργων (Δ’,Δ’,Δ’,Γ’,Γ’/1980), Αντιπρόεδρος του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας (1982 – 1986), Επισκέπτης Καθηγητής στο Καθολικό Πανεπιστήμιο της Leuven (KUL, 1991 - 1992), Τεχνικός Σύμβουλος (intra muros) της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε θέματα υποδομών (1991 – 1996) και Γενικός Διευθυντής της “ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.” για δύο συνεχόμενες πενταετίες από την ίδρυσή της (1996 – 2006). Είναι Τεχνικός Σύμβουλος Εταιρειών Παραχώρησης Αυτοκινητοδρόμων.
Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στον Τομέα Προγραμματισμού και Διαχείρισης Τεχνικών Έργων της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π. Στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ορίστηκε ο Δημήτριος Χαλκιώτης.

Γεννήθηκε το 1962 στη Μυτιλήνη, όπου τέλειωσε το σχολείο. Στη συνέχεια, σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Μυτιλήνης και μετεκπαιδεύτηκε στο Ινστιτούτο Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, όπου απέκτησε τους τίτλους Diploma και Master (MA). Στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου εκπόνησε επίσης τη διδακτορική του διατριβή (Οικονομικά της Εκπαίδευσης), την οποία ολοκλήρωσε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών του οποίου αναγορεύθηκε Διδάκτωρ.
Είναι Διευθυντής του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου, και Γραμματέας του Τομέα Παιδείας και Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ. Είναι επίσης Καθηγητής-Σύμβουλος του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, στο πρόγραμμα Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων .
Έχει διατελέσει Ειδικός Γραμματέας Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας (1995-2000) και Σύμβουλος Υπουργού Παιδείας (1994-1995). Έχει επίσης προσφέρει τις υπηρεσίες του ως μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού και στην Εθνική Επιτροπή για την Προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Στις εθνικές εκλογές του 2004 ήταν υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Λέσβου, ενώ από το 2005 είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, μέλος της Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου, και μέλος του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης. Διετέλεσε Γραμματέας Οργανωτικού της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Μεγ. Βρετανίας (1989-1995). Υπήρξε μέλος του Αριστερού Ευρωπαϊκού Φόρουμ στο Λονδίνο (Oμιλος Σοσιαλδημοκρατικών Ευρωπαϊκών Κομμάτων) καθώς και Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Μεγ. Βρετανίας και Γραμματέας αυτού.
Έχει δημοσιεύσει πλήθος άρθρων (επιστημονικού και κοινωνικοπολιτικού περιεχομένου), ενώ υπήρξε αρχισυντάκτης της αθλητικής εφημερίδας Λεσβιακά Σπορ και ανταποκριτής της Αθλητικής Φωνής και Ηχούς στη Μυτιλήνη (1979-1982). Η δραστηριότητά του στα αθλητικά πράγματα, εκτός δημοσιογραφικού πλαισίου πλέον, ενεγράφη και από τη θέση του Ειδικού Γραμματέα στο Δ.Σ. του Αιολικού (1985) καθώς και του Προέδρου του Συνδέσμου Κριτών Στίβου Λέσβου (1979).Στη Γενική Γραμματεία Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης του ίδιου υπουργείο ορίστηκε ο πρώην υφυπουργός Ροβέρτος Σπυρόπουλος.Γεννήθηκε το 1942 στην Τρίπολη.Σπούδασε στο Τμήμα Τεχνολόγων Μηχανικών ΤΕΙ.Το 1974, εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ και το 1984, στο 1ο Συνέδριο του Κινήματος εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής. Συνδικαλιστής από το 1974, διετέλεσε γενικός γραμματέας της ΠΕΜΕΤ-ΟΤΕ (Πανελλήνια Ενωση Τεχνολόγων Μηχανικών ΟΤΕ) από το 1975 έως το 1979, οργανωτικός γραμματέας της ΓΣΕΕ (1981-1986), γραμματέας Επιτροπής Συνδικαλιστικού του ΠΑΣΟΚ (1981-1983), πρόεδρος της ΟΜΕ-ΟΤΕ (Ομοσπονδία Εργαζομένων ΟΤΕ) από το 1982 έως το 1985 και πρόεδρος του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ (1990-1993). Την περίοδο 1993-1996, ήταν διοικητής του ΟΑΕΔ και πρόεδρος του Πειραματικού Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης.Το Σεπτέμβριο του 1996, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Αρκαδίας με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. Το Μάιο του 2000, τοποθετήθηκε μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας και εξελέγη κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κινήματος.Ανέλαβε κυβερνητικό αξίωμα για πρώτη φορά.Τέλος, στη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς του υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και θρησκευμάτων ορίστηκε ο Γιάννης Λιβανός, δικηγόρος.Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Πτυχιούχος Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακό στο Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο.
Ιδρυτικό μέλος της Κίνησης Πολιτών Peaceflag. Ένας από τους πρωτεργάτες της πρώτης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα το 2007, μετά την πυρκαγιά στον εθνικό δρυμό της Πάρνηθας. Υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στην Α’ Αθήνας στις βουλευτικές εκλογές του 2007. Από το 2008 Γραμματέας του Τομέα Περιβάλλοντος και Χωροταξίας του ΠΑΣΟΚ.

Νέοι Γενικοί Γραμματείς

Με απόφαση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, και των αρμόδιων υπουργών, ορίστηκαν την Τρίτη τέσσερις ακόμη γενικοί γραμματείς. Στη Γενική Γραμματεία Συγχρηματοδοτούμενων Έργων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ορίστηκε ο Σέργιος Λαμπρόπουλος , Πολιτικός Μηχανικός-Οικονομολόγος MSc.
Στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ορίστηκε ο Δημήτριος Χαλκιώτης, Σύμβουλος-Καθηγητής στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Στη Γενική Γραμματεία Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης του ίδιου υπουργείο ορίστηκε ο πρώην υφυπουργός Ροβέρτος Σπυρόπουλος.
Τέλος, στη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς του υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και θρησκευμάτων ορίστηκε ο Γιάννης Λιβανός, δικηγόρος.