“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

1 Οκτωβρίου 2009

Ετσι θά κυβερνήσω


Έτσι θα κυβερνήσω με αρχές, αξίες και κανόνες, με τους άριστους και όχι τους αρεστούς
Ισχυρή και σταθερή αυτοδυναμία για να προχωρήσει στις μεγάλες αλλαγές και τομές που χρειάζεται η χώρα, προκειμένου να αλλάξει πορεία ζήτησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου, στο Ζάππειο, ενώ παρουσίασε και την δομή της κυβέρνησης του, καθιστώντας σαφές ότι θα κυβερνήσει με τους άριστους και όχι με τους αρεστούς.
«Στις 4 Οκτώβρη δεν κρίνεται απλά η επόμενη κυβέρνηση της χώρας. Κρίνεται σε ποια Ελλάδα θα ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας. Κρίνεται το αν θα μείνουμε υποταγμένοι σε μια πορεία παρακμής που ζήσαμε τα τελευταία 6 χρόνια, ή σε μια Ελλάδα που μπαίνει σε πορεία ανάτασης και προόδου» είπε ο Γιώργος Α. Παπανδρέου και υπογράμμισε ότι «στο επίκεντρο του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ έχουν τεθεί οι μεγάλες αλλαγές και τομές στο κράτος και στον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας».
Επεσήμανε ότι στόχος είναι η συγκρότηση ενός κράτους που υπηρετεί τον πολίτη, λειτουργεί με διαφάνεια και λογοδοσία, νοικοκυρεύει τα δημόσια οικονομικά και προχωρεί στην αναθέρμανση της ελληνικής οικονομίας, ενώ παρουσίασε το πρόγραμμα των πρώτων 100 ημερών, καθώς και τα πρώτα 5 νομοσχέδια που θα καταθέσει στην Βουλή.
«Απαιτείται ένα ολοκληρωμένο, ρεαλιστικό σχέδιο, το οποίο εμείς έχουμε καταθέσει. Απαιτείται μαζί και μια δημιουργική, αναπτυξιακή έκρηξη, που θα απελευθερώσει και θα στηρίξει και θα επενδύσει στις δημιουργικές δυνάμεις, παραγωγικές δυνάμεις του τόπου, εκείνες τις δυνάμεις που ασφυκτιούν κάτω από τη γραφειοκρατία και τη διαφθορά» είπε ο Γιώργος Α. Παπανδρέου.
Κατηγόρησε τη Ν.Δ ότι έχει εξαντλήσει από την πλευρά της όλο τον δημόσιο διάλογο «σε αστήρικτες κατηγορίες, ψευδή και παραβιάσεις κάθε κανόνα δεοντολογίας» και πρόσθεσε: «Το μόνο που επαναλαμβάνουν με συνέπεια είναι πως για ό,τι συνέβη τα τελευταία 6 χρόνια φταίμε όλοι εμείς, οι άλλοι, εκτός από εκείνους που κυβέρνησαν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: