“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

24 Σεπτεμβρίου 2009

Επαινεί Σημίτη, αλλά...
- Χρύσωμα του χαπιού ήταν η απάντηση του Γ. Παπανδρέου χθες για τον Κ. Σημίτη.
Παίνεσε την προσφορά τού πρώην πρωθυπουργού, λέγοντας ότι το έργο του το θεωρεί ανεκτίμητο και τον ίδιο αξιολογότατο στέλεχος, αλλά επισήμανε με έμφαση ότι δεν τον έβαλε στον ψηφοδέλτιο Επικρατείας γιατί σε αυτό θέλει στελέχη που την επομένη των εκλογών, είτε είναι στη Βουλή είτε στην κυβέρνηση, θα αποτελούν μια μάχιμη ομάδα για να σηκώσουν τα μανίκια να δουλέψουν για να προχωρήσει μπροστά ο τόπος. Επί της ουσίας υποστήριξε ότι το ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα δώσει και το στίγμα της κυβέρνησης που θα σχηματίσει. Πάντως έριξε, εμμέσως πλην σαφώς, στον Κ. Σημίτη την ευθύνη τής μη συμμετοχής του στα ψηφοδέλτια, λέγοντας ότι ήθελε τον πρώην πρωθυπουργό στη Βουλή, του έκανε μια πρόταση που δεν δέχτηκε, αλλά σέβεται την απόφασή του. Ελευθεροτυπία(14/09)

1 σχόλιο:

citizen είπε...

Είναι ώρα μάχης καί ίσως δέν πρέπει νά ξύνουμε τίς πληγές μας.Αλλά από τήν άλλη πλευρά είναι έξω από κάθε πολιτική λογική η συμπεριφορά στόν Σημίτη.Κάτι τέτοια θά τά βρούμε μπροστά μας,σάν Πασοκ καί σάν ΓΑΠ.