“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

30 Σεπτεμβρίου 2009

ΤΡΕΙΣ ΑΞΙΕΣ ΘΥΓΑΤΕΡΕΣ ΣΠΟΥΔΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


Τατιάνα Καραπαναγιώτη

Μπράβο για την επιλογή!

Μια ιστορία για έναν ευπατρίδη της δημοσιογραφίας.
Οποίος γνώρισε τον αείμνηστο Λέοντα Καραπαναγιωτη αντιλαμβάνεται γιατί το «ευπατρίδης» ίσως να είναι και λίγο. Εγώ όμως θα σας πω μια ιστορία που διηγήθηκε για την κόρη του την Τατιάνα όταν ρωτήθηκε για το πως έγινε σκηνοθέτης και τόσο καλή δημιουργός .
Έχοντας δυο κόρες ο Καραπαναγιώτης και έχοντας το πάθος ο ίδιος της φωτογραφίας , εκπαίδευσε όπως μας έλεγε την πρωτοτοκη αγοράζοντας μηχανές και δείχνοντας της τεχνικές ,όπως θα έκανε κάθε πατέρας που ενδιαφέρεται να εμφυσήσει το χόμπι του στο παιδί του . Μάλιστα πίστευε πως η πρωτότοκη είχε ταλέντο.
Μέχρι που μια μέρα , όπως μας είπε , διαπίστωσε πως η μικρότερη είχε πραγματικό ταλέντο χωρίς να της δείξει τίποτα ,την είδε να φωτογραφίζει μόνη της και να παθιάζεται με την φωτογραφία.
Έτσι η μεν μεγαλύτερη κόρη του μας όπως διηγείτο έγινε επιστήμον φυσικός η δε Τατιάνα ταλαντούχα δημιουργός.
Είδαμε όλοι δουλειές της εξαιρετικές , και θαυμάζουμε την ποιότητα που την διακρίνει σαν παρουσία .
Ηπίων τόνων , πραγματική δημιουργός , σοβαρή γυναικά , αξιοζήλευτη .
Η Τατιάνα μπορεί να δώσει έμπνευση και ήθος σε ένα τρένο αλλαγής . Το ξέρουμε .


Λούκα Κατσέλη


Και κάθε γυναίκα που σέβεται τον εαυτό της πρέπει να στηρίξει


Τι και αν η μόδα θέλει νέες και νέους, μοδάτους και αθλητικούς . Σοβαρές γυναίκες με γνώση , εμπειρία και δυναμισμό μπορούν να μας βγάλουν απ την στενωπό

Η γυναικεία οπτική και λειτουργία στην διοίκηση και τον προσανατολισμό , είναι ενωτική , προοδευτική , ουδόλως ανταγωνιστική και κυρίως αποτελεσματική. Χωρίς «κοκο-ρισμους» .

Η Λούκα, ‘ήπια , με γνώση και υπευθυνότητα δείχνει έναν άλλο δρόμο , την ήρεμη δύναμη , την αναμφισβήτητη γνώση.

Είμαστε μαζί και εμείς.




Μάγια Τσόκλη


Αυθόρμητη και επίμονη


Αξίζει να διαβάσουμε από συνέντευξη της στα Νεα….


Επί τόσα χρόνια ως δημοσιογράφος κριτικάρω τις πράξεις άλλων. Όταν μια φορά στη ζωή σου κάποιος σου πετάξει μια μπάλα και σου πει «παίξε», το βρίσκω ανήθικο να πεις «όχι» και να παραμείνεις από την ασφαλή πλευρά των ανθρώπων που κάνουν κριτική.

Όταν κάναμε το «Ταξιδεύοντας» στην Ελλάδα, λέγαμε με τον Χρόνη: «Και έναν να έχουμε πείσει να μη βάλει αλουμινένια παράθυρα είναι κέρδος»! Πόσες εκπομπές έχουμε κάνει; 40 εκπομπές, 40 σπίτια ίσως να μην έχουν αλουμινένια παράθυρα. Έτσι αλλάζει ο κόσμος, με μικρά πράγματα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εγκεφαλικός κόμπος μέ πιάνει όταν τά προσόντα,πέραν τού φύλου,τά κριτήρια είναι ο μπαμπάς καί ο σύζυγος.Ελεος φεμινίστριες.