“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

24 Δεκεμβρίου 2009

Επιτέλους


Μετά την υπερψήφιση του σχεδίου του Προϋπολογισμου καί την αναμενόμενη εύκολη πολιτική επικράτηση της Κυβέρνησης του Πασοκ καί του Πρωθυπουργού κ.Γ.Παπανδρέου,έναντι της Ν.Δ. του κ.Σαμαρά,αλλά καί έναντι του συνόλου της αντιπολίτευσης,δεν περισσεύει χρόνος γιά δολιχοδρομίες καί διπλή πολιτική γλώσσα.Τα αναγκαία μέτρα-όσο επώδυνα καί αν είναι-πρέπει να ληφθούν τώρα,ενταγμένα σε ένα καλοσχεδιασμένο πρόγραμμα διαρθρωτικών αλλαγών.Επιτέλους να αρχίσει ο διάλογος για το παραγωγικό και αναπτυξιακό αύριο της χώρας.

4 σχόλια:

revival είπε...

Άκουσα ότι οι νέοι Περιφερειάρχες, που τοποθετήθηκαν προ ολίγων ημερών, δεν θα αποχωρήσουν απο τη θέση τους όταν θα εκλεγούν οι περιφερειάρχες, το Νοέμβρη του 2010,όπως έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση.

Θα παραμείνουν με αρμοδιότητες την ευθύνη λειτουργίας την υπηρεσιών και τη διαχείριση του ΕΣΠΑ!

Αυτή η πρόθεση έχει εκφραστεί προς τους νέους ΓΓ, από τον υπουργό εσωτερικών.
Αν οι διορισμένοι παραμείνουν με αυτές τις αρμοδιότητες, οι εκλεγμένοι τι ακριβώς θα κάνουν?




Θα έχουν την ευθύνη της "διαβούλευσης" και της "λογοδοσίας" ?

ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ είπε...

Δεν φαντάζομαι και τέτοια ξεφτίλα.Νοθεύεται με το καλημέρα η λαϊκή βούληση και ο ίδιος ο θεσμός.Αν και από τον πολιτικά αδίστακτο Ραγκούση όλα να τα περιμένεις.Πάντως μου φαίνεται αδιανόητο.

July είπε...

εχει δικαιο ο revival.
Η υπηρεσιακή μονάδα θα λέγεται ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ και οι επικεφαλείς(νυν Γεν Γραμ) θα έχουν τον τίτλο του Περιφερειακού Διοικητή

revival είπε...

Αν θυμάστε, κάτι ανάλογο είχε γίνει με τους νομάρχες, όταν είχαν εκλεγεί για πρώτη φορά το 1994.

Αλλά κράτησε για λίγους μήνες, γιατί αφενός οι νομάρχες έβαλαν τις φωνές και αφετέρου δημιουργήθηκε μέγα μπάχαλο με τις αρμοδιότητες.
Δεν είναι και τόσο νέα η "ιδέα" του Ραγκούση.