“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

2 Ιανουαρίου 2010

ΟΧΙ στις εύκολες λύσεις.

Η ιδέα της συλλογής αποδείξεων για να μπορεί να γίνει χρήση του αφορολόγητου είναι προφανώς πρόταση κάποιου η κάποιων μανδαρίνων του υπουργείου οικονομίας,που με περισσή χυδαιότητα και απροσμέτρητο κυνισμό,επιχειρούν την καθολική αφαίμαξη των χαμηλών εισοδημάτων.Η αποδοχή της συγκεκριμένης ιδέας θα σημαίνει ότι η κυβέρνηση του κ.Παπανδρέου έχει επιλέξει την ολομέτωπη επίθεση στα λαϊκά στρώματα.Η εκ των υστέρων αναγνώριση δεν θα απαλλάξει τον πρωθυπουργό από τις ευθύνες του,όπως δεν τον έχει απαλλάξει η "ομολογία" λάθους γιά τα τέλη κυκλοφορίας.Ο κ.Παπακωνσταντίνου να αποδεχθεί το σύνολο των αποδείξεων(ΟΤΕ,ΔΕΗ,πετρέλαιο θέρμανσης κ.λ.π.) και να αφήσει κατά μέρος τις κουτοπονηριές.Η πληροφορική προσφέρει σπουδαίες δυνατότητες στο κυνήγι των φοροφυγάδων και ο υπουργός οικονομίας το γνωρίζει από την θητεία του στην Γενική Γραμματεία Πληροφορικών συστημάτων επί κυβερνήσεως του κ.Σημίτη.Κύριοι,εχετε την ευθύνη να αναζητήσετε τις δίκαιες και να απορρίψετε τις εύκολες λύσεις.

1 σχόλιο:

Poletti είπε...

H συλλογή αποδείξεων από διάφορες δαπάνες είναι χρήσιμη όταν αυξάνει το αφορολόγητο του φορολογούμενου και όχι όταν είναι προϋπόθεση για να ισχύει το υπάρχον αφορολόγητο όριο.
Είναι άλλωστε τρελό να ζητάς από κάποιον που έχει εισόδημα πχ 12.000 € το χρόνο να δαπανά 6000 σε καταναλωτικές δαπάνες για να έχει αφορολόγητο.
Αν εφαρμοσθεί κάτι τέτοιο απλώς θα μειωθούν τα αφορολόγητα όρια για τους μισθωτούς που θα πληρώσουν και πάλι τη νύφη.