“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

18 Μαρτίου 2010

Μια... κουβέντα είναι η προσφυγή στο ΔΝΤ

Η καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ, δήλωσε χθες, μιλώντας στη γερμανική Βουλή, ότι η βοήθεια στην Ελλάδα δεν πρέπει να δοθεί πρόωρα. Μάλιστα η ίδια έσπευσε να διευκρινίσει ότι πρόωρα σημαίνει όχι πριν η ίδια η χώρα αντιμετωπίσει... μόνη της το πρόβλημα.
Πρόκειται αναμφίβολα για παραβίαση της... λογικής. Προφανώς, αν η χώρα μας λύσει το πρόβλημά της, δεν θα έχει ανάγκη καμία γερμανική στήριξη. Όπως θα έλεγε και ο Αριστοτέλης, αν η υπόθεση είναι εκπληρωμένη δεν υπάρχει υποθετικός λόγος, αλλά συντελεσμένο γεγονός, που αποκλείει την ανάγκη για γερμανική βοήθεια.
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1791252

9 σχόλια:

νικ είπε...

Αυτή τη στιγμή συγκρούονται διαφορετικές κουλτούρες, συμφέροντα, πόλοι εξουσίας... Σε Ευρώπη και ΗΠΑ... Και όλα αυτά στην καμπούρα του ανήμπορου να κάνει και πολλά Έλληνα (ο οποίος φυσικά πληρώνει και αυτός τις δικές του αμαρτίες).

Κάθε πρόβλεψη παρακινδυνευμένη...

Poletti είπε...

Ο μηχανισμός προπαγάνδας της κυβέρνησης έχει βάλει λυτούς και δεμένους να μας πείσουν ότι η προσφυγή στο ΔΝΤ δεν είναι κάτι διαφορετικό από τα εξαγγελθέντα μέτρα.
Πρόκειται για ψέμα μεγατόνων!
Το ΔΝΤ έχει συγκεκριμένες επιλογές ιδιαίτερα επαχθείς που περιλαμβάνουν απολύσεις στο δημόσιο, πλήρη ελαστικοποίηση της αγοράς εργασίας, περαιτέρω μείωση μισθών κλπ.

Είναι αφελείς και ανίδεοι όσοι υποστηρίζουν τη λύση του ΔΝΤ, ή απλώς έχουν άλλη στρατηγική στόχευση για τη χώρα?

Η προσφυγή στο ΔΝΤ είναι στρατηγική μετατόπιση της χώρας.

Η κυβέρνηση δεν έχει πολιτική νομιμοποίηση για τέτοιες αποφάσεις.

citizen είπε...

Συμφωνώ με Poletti. Το Δ.Ν.Τ. δεν είναι μια άλλη-έστω και έσχατη-επιλογή.Είναι μια άλλη επιλογή.

νικ είπε...

@poletti

Πράγματι, αλλά δεν μου έρχεται στο μυαλό κανένα παράδειγμα κυβέρνησης χώρας που προσέφυγε στο ΔΝΤ η οποία να μην υπέστη τεράστια ζημιά. Άρα γιατί εκεί στο opengov να θέλουν να αυτοκαταστραφούν;

Δε νομίζω είναι τόσο απλές οι ερμηνείες. Απλά οι δικοί μας, bοn pοur l'orient, αγγίζουν μόνο την επιφάνεια...

νικ είπε...

ΥΓ: εννοώ η κυβέρνηση να μην υπέστεη τεράστια ζημιά λόγω της προσφυγής στο ΔΝΤ... Εκτός και αν (φλασιά μου έρχεται)... στον ΓΑΠ έχουν τάξει ανταλλάγματα αυτοί που θέλουν να βάλει πόδι το ΔΝΤ... Αλλά είναι δυνατόν να τα πιστεύει;

νικ είπε...

Παρεμπιπτόντως (και το βουλώνω), η εικόνα της Ελλάδας που επαιτεί για χαμηλότερα επιτόκια δεν είναι καθόλου κολακευτική για τη χώρα...

citizen είπε...

@νικ.Καλά το πας.Απόψε είσαι σε φόρμα.Μπορει να του τάξανε(του ΓΑΠ) οι αμερικάνοι την ηγεσία του αμερικανικού πυλώνα της Ε.Ε.Keep on writing.

ΓΕΡΟΝΤΑΣ είπε...

Mπραβο!
Αρχισαμε κατι να καταλαβαινουμε!
Σιγουρα ειμαστε ακομα στην αρχη
Θα δουμε πως θα ξετυλιχθει το σεναριο.
Αληθεια τα κεφαλαια απο το ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ πως ετσι ξαφνικα μας αγαπησαν?
Τι σχεση εχουν με την περαν του Ατλαντικου ... Motherland?

citizen είπε...

Σοφός ο Γέροντας.