“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

19 Μαρτίου 2010

Ο Κώστας Σημίτης μας έβαλε στην ΕΕ και ο Γιώργος Παπανδρέου θα μας βγάλει.

Δημοσιεύθηκε από Γιάννης Παπαϊωάννου στο Μαρτίου 19, 2010
Το 2004 η χώρα μπήκε στην elite του κόσμου και οι Έλληνες έγιναν μέτοχοι του ευρώ. Έκτοτε η χώρα βρέθηκε οικονομικά μέσα στις 25 ισχυρότερες χώρες του κόσμου, αναβαθμίστηκε γεωστρατηγικά, οχυρώθηκε έναντι των έχθρων της ενώ το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων απογειώθηκε.
Το 2002 Ο Κώστας Σημίτης επισκέφτηκε της ΗΠΑ και με μια συμβολική κίνηση πέταξε στα μούτρα του Αμερικανού πρόεδρου Μπους 50 χρόνια αμερικανικής επικυριαρχίας. 50 χρόνια χούντες φακελώματα παρακολουθήσεις βία και τρομοκρατία. Β γάζοντας το ευρώ από την τσέπη του και δίνοντας στον Μπους δήλωνε ότι η Ελλάδα απόκτησε με το σπαθί της αυτό που είχε ονειρευτεί ο Ανδρέας το 1974, οι αγωνιστές του εμφύλιου, της εθνικής αντίστασης, οι αγωνιστές του 1821.
Με μια συμβολική κίνηση η χώρα αποτίνασε τον ζυγό της έβρισκε την εθνική της ανεξαρτησία και τον αυτοπροσδιορισμό της μετά από αιώνες. Μπορούσε πια να λογιστεί ως «κυρίαρχη χώρα» η οποία με «ελεύθερη βούληση» έμπαινε στο Κλαμπ των ισχυρών του κόσμου σαν ίσος προς ίσο. Το “Ισχυρή Ελλαδα στην Ευρώπη” δεν ήταν απλά σύνθημα ηταν Εθνικη στρατηγική.
Στην προεδρική παλάμη το νόμισμα του 1 ευρώ με την Aθηναία Γλαύκα και των 2 ευρώ με την «Aρπαγή της Eυρώπης». O Tζορτζ W. Mπους έβαλε τα γυαλιά του για να δει καλύτερα τις αρχαίες ελληνικές παραστάσεις. Xρήσιμη προσφορά και για έναν πλανητάρχη και βγήκε η ωραία φωτογραφία με τον Eλληνα πρωθυπουργό κ. Kώστα Σημίτη να δίνει τα ευρωφώτα και τον YΠEΞ κ. Γιώργο A. Παπανδρέου να παρακολουθεί.
Οι αμερικανοί προφανώς αυτό δεν θα το χώνευαν ποτέ.
Μέσα από Δημοσκοπήσεις έριξαν τον Σημίτη και εγκατέστησαν στο ΠΑΣΟΚ τον Γιώργο Παπανδρέου δια βοής. Οδήγησαν την χώρα στην “φιλορωσική χριστιανική Δεξιά του κυρίου” που μαζί με τον τότε αρχιεπίσκοπο είχαν ξεκινήσει μια πορεία αποστασιοποίησης από την ΕΕ.
Με όργιο παραπληροφόρησης και με εσωκομματικούς προδότες απαξίωσαν τον Κώστα Σημίτη και τα στελέχη του και έπεισαν τον λαό για πάρα πολλά χρόνια ότι ο Καραμανλής ήταν ο καταλληλότερος.
Ο Καραμανλής δεν ήταν ευρωπαϊστής. Ήταν φιλορώσος και σε όλα τα κρίσιμα ευρωπαϊκά θέματα απείχε δεν έπαιρνε τον λόγο. Η Ελλάδα απομονώνονταν και το μόνο που θύμιζε Ευρώπη ήταν οι λίγοι δεξιοί ευρωπαίοι ηγέτες που επισκέπτονταν της χώρα και τον στήριζαν. Ο ίδιος μη σεβόμενος το ευρώ την ένωση και τις συνθήκες φόρτωσε τους πάντες με ψευδή στοιχεία και αποσύρθηκε.
Ανέλαβε ο Γιώργος για να εφαρμόσει το σχέδιο από-ευρωποίησης της χώρας μας. Σταμάτησε τους αγωγούς, διέσυρε την ΕΕ και το ευρώ παγκοσμίως και το οδήγησε σε χαμηλότερα επίπεδο σε σχέση με το δολάριο των ΗΠΑ.
Άρχισε μαζί με τους αμερικανούς και τους ανθρώπους τους να καλλιεργεί κλίμα αντιευρωπαϊσμού στην Ελλάδα. Έφερε την ΕΕ σε σημείο διάλυσης. Βρήκε στήριξη στις δυνάμεις του απομονωτισμού Καρατζαφέρης Ντ. Κον Μπετιτ και άγγλοι ευρωβουλευτές και πήγε στην Αμερική για να λάβει στήριξη από τον σημερινό πρόεδρο των ΗΠΑ.
Ο οποίος δήλωσε ότι «η Ελλάδα εκεί έχει έναν καλό φίλο από εκεί του Ατλαντικού» ταυτόχρονα συνδιαλέγεται με το ΔΝΤ για τους όρους εισόδου του στην ζώνη του ευρώ με όχημα την χώρα μας και την κυβέρνηση του. Όρους Αμερικανικής επικυριαρχίας.
Επειδή αυτά δεν γίνονται σε κάποιων δορυφόρο των αμερικανών στην χερσόνησο της Κριμαίας και πέριξ τηςΜοσχας αλλά στην Ελλάδα μας, ας ειπωθεί για ξεκαθαρίσει και αυτό Πατριώτες.
Η έξοδος από το ευρώ θα συμβεί επειδή το θέλησαν οι Αμερικανοί και εκτέλεσαν πολιτικά οι άνθρωποι τους εδώ. Ως κίνηση αποτελεί έσχατη προδοσία.
Οι Εκφραστές αυτής της πολιτικής μαζί με τους ανθρώπους τους στα ΜΜΕ θα διωχτούν αναλόγως. Ας αναλάβει λοιπον ο καθένας τις ευθύνες του.

11 σχόλια:

κοραλια είπε...

Αν και υπερβολικό στο σημείο περί 1821 και φιλορωσικού Καραμανλή κλπ. επιτέλους κάποια πράγματα αποκτούν όνομα και πραγματική διάσταση. Ο Καραμανλής κατάστρεψε οικονομικά την χώρα και ο ΓΑΠ αναλαμβάνει να αλλάξει την εθνική της στρατηγική, να την οδηγήσει χωρίς συμμάχους στην ΕΕ, σε εθνική ταπείνωση με το ΔΝΤ και σε απώλεια της εθνικής της κυριαρχίας. Μετατρέπει την ελλάδα σε πολιορκητικό κριό των ΗΠΑ προς την ΕΕ. Τώρα οφείλουν επωνυμοι και ανώνυμοι να μιλήσουν. Οι ώρες είναι κρίσιμες και σε κανένα δεν μπορεί να συγχωρεθεί η αφωνία και τα στρογγυλέματα. ¨οσο για τα ΜΜΕ πλήρως ελεγχόμενα, στηρίζουν την κυβέρνηση ονειρευόμενα μεταξύ άλλων την πλήρη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων

citizen είπε...

@κοραλία.Συμφωνώ και είναι η ώρα να αρχίσουν πολιτικά κελαηδήματα.Να μην χάσουμε το μέτρο και την αρμονία.Τα ΜΜΕ μέχρι να πάρουν αυτά που θέλουν θα στηρίζουν Τον ΓΑΠ και μετά θα τον ξεφλουδίσουν.

ΓΕΡΟΝΤΑΣ είπε...

ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ... ΣΥΝΝΕΦΟ

Στα 12,5 ευρώ μειώνει την τιμή στόχο της Εθνικής o S&P
19/03/10 - 18:09 Εκτύπωση
Σε μείωση της τιμής στόχου της Εθνικής Τράπεζας προχώρησε ο διεθνή οίκος αξιολόγησης S&P, διαμορφώνοντας την στα 12,5 ευρώ από 15 ευρώ προηγουμένως, ενώ η σύσταση που δίνει στους επενδυτές είναι αυτή της πώλησης (sell).

Ανώνυμος είπε...

Καλά για το 1821 ήταν όντως υπερβολικό αλλά σε αυτό το άρθρο στοχεύω και στο πατριωτισμό.

Τα φιλορωσικα για τον Καραμανλή και την δεξιά του κυρίου μένουν να αποδειχτούν.

Μπορώ να βοηθήσω συνδυάζοντας την τελευταία επίσκεψη πουτιν στην Ελλάδα και στο Βατοπαιδι...
Την μη καθαίρεση του εφραίμ...

Την παρακολούθηση από την vodafon στο κινητό του Καραμανλή απο την Αμ πρεσβεία

Το "δόσιμο" των δομημένων (που ήταν σε αμερικανικές τράπεζες ) στην Ελληνική κοινή γνώμη ως σκάνδαλο...

τον Πάγο Παπανδρέου στους αγωγούς προεκλογικά

Βεβαίως μπορεί και να συνομοσιολογώ...
ποιος ξέρει στα αλήθεια

νικ είπε...

H έλλειψη βάθους στην ελληνική κοινωνία και (κατ'επέκταση) στην ελληνική πολιτική σκηνή και τα κόμματα, σημαίνει πως ουσιαστικά η εθνική στρατηγική από γενέσεως ελληνικού κράτους διαμορφωνόταν εν πολλοίς σαν αποτέλεσμα προσωπικών επιλογών των κυβερνώντων. Καλώς ή κακώς. Αυτό βλέπουμε και τώρα.

νικ είπε...

@ΓΕΡΟΝΤΑΣ

Ε καλά, πριν από ένα χρόνο στα 8 και κάτι είχε φτάσει... Και οι προβλέψεις αυτές έχουν και άλλες σκοπιμότητες... Όχι πως το ΧΑΑ μπορεί να είναι ανεξάρτητο, αλλά η ουσία βρίσκεται στο παιγνίδι για τη 'διάσωση' της Ελλάδας που παίζεται...

κοραλια είπε...

Χθες ο ΓΑΠ είπε περί ΔΝΤ το πρωί το βράδυ το μάζεψε. Σήμερα το μεσημέρι είπε περί ¨εμπολεμης κατάστασης¨ και άδυναμίας δανεισμού΅, το βράδυ το μάζεψε. Έλεος μετά αναρωτιέται γιατί ανεβαίνουν τα spread και πλήττεται το ευρώ. Αν ήταν άσχετος μετά από όλα αυτά θα είχε μάθει. Η οικονομία δεν θέλει μπλα-μπλα δεν είναι πχ κυπριακό. Στην WSJ κάποιος αναλυτής είπε η σιωπή είναι χρυσός, κάποιος άλλος λιγότερο ευγενης είπε shut up. Δεν είναι τυχαίο ότι η Πορτογ., Ισπανία απέφυγαν την δημοσιότητα πρόσφατα, το ίδιο και η Ιρλανδία πέρισυ. Αποτέλεσμα η Ιρλανδία μέ χειρότερα οικ. στοιχεία από μας, εντος περίπου 2 μηνών έριξε τα spread.

ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ είπε...

Νομίζω οτι μετά το 1980 η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών και του πολιτικού κόσμου,παρά τις διαφορές είχε επιλέξει τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας.Αυτή η επιλογή που συνιστά και εθνική στρατηγική δοκιμάζεται σήμερα σε συνθήκες λαϊκισμου,προσωπικών στοχεύσεων και πολιτικού τυχοδιωκτισμού.

νικ είπε...

Χθες ο ΓΑΠ είπε περί ΔΝΤ το πρωί το βράδυ το μάζεψε

Nαι, γιατί στο ανάμεσα βγήκαν οι Γερμανοί και είπαν - προς έκπληξη όλων - ας πάει η Ελλάδα στο ΔΝΤ...

Σήμερα, μετά τα περί αδυναμίας δανεισμού, τα spreads πήραν πάλι την ανηφόρα...

νικ είπε...

@Νέα Πορεία

Μπορεί να επέλεξαν την Ευρώπη, αλλά αυτό έγινε τυχοδιωκτικά. Όχι ως αποτέλεσμα ώριμης ανάλυσης. Μην θυμήσω τι λεγόταν τα χρόνια πριν το 1981, την αντιμετώπιση του Σημίτη (για το περίφημο Ευρώπη των λαών, κλπ). Όταν κάποια στιγμή γλυκάθηκε το αντεράκι κάποιων τότε γίναμε όλοι ευρωπαϊστές. Τώρα, ακούγονται του κόσμου οι αρλούμπες για την Ευρώπη. Εν ολίγοις, όπου φυσά ο άνεμος, χωρίς ώριμη σκέψη και ανάλυση. Συνέπεια - και αυτό - του πόσο ρηχή είναι η κοινωνία μας, τα κόμματά μας, οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης, κ.ο.κ.

νικ είπε...

ΥΓ: και κάπου πρέπει να έχω καυτά αγωνιστικά άρθρα του Αγωνιστή εκεί γύρω στο 1979 για την κακή Ευρώπη...