“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

31 Μαρτίου 2010

Ασυγχώρητη αμέλεια.

H αίσθηση που αποκομίζει ενας σχετικά συστηματικός παρατηρητή της κυβερνητικής πολιτικής παραπέμπει σε εικόνες σύγχυσης,αβεβαιότητας και έλλειψης σχεδιασμού.Απο την ικανοποίηση και την οίηση οτι στις Βρυξέλλες "πήραμε αυτό που θέλαμε" στις ευδιάκριτα διακριτικές αποστάσεις και απο την απειλή προσφυγής στο Δ.Ν.Τ. στη δήλωση του επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) οτι «αν δεν υπήρχε η συζήτηση για το ΔΝΤ και τα πακέτα στήριξης, θα είχαμε την ησυχία μας και θα ήμασταν σε θέση να προχωρήσουμε σε εκδόσεις και να έχουμε μια εύρυθμη λειτουργία της αγοράς».Δεν μας αρκεί η ύφεση,η εκ νέου υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας των ελληνικών τραπεζών,η άνευ προηγουμένου αρνητική ψυχολογία των Ελλήνων,έχουμε και την ελαφρότητα,την προχειρότητα και την ανεπαρκεία του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης και την νοσηρή πλέον πρωθυπουργική προσπάθεια μη ανάληψης της ευθύνης των πολιτικών της κυβέρνησης του.Ο κ.Παπανδρέου αναλίσκεται στην παρακολούθηση αμφιβόλου ποιότητας αλλά προφανούς οικονομικής επιδίωξης σεμιναρίων,απο καθηγητές -ατζέντηδες και παρακολουθεί τα κυβερνητικά τεκταινόμενα απο απόσταση ασφαλείας.Σε χαλεπούς καιρούς,ανάλογες πολυτέλειες μοιάζουν με ασυγχώρητη αμέλεια που εντείνουν τις ανασφάλειες των πολιτών και των αγορών και αυξάνουν τις πιθανότητες χρεοκοπίας της χώρας.

4 σχόλια:

κοραλία είπε...

H λειτουργία, η εικόνα της κυβέρνησης είναι θλιβερά επικίνδυνη. Ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ έχει δίκιο περί της χρησιμότητας του περίφημου μηχανισμού ΕΕ-ΔΝΤ, αλλά ο ίδιος δεν έπρεπε να μιλά, δεν έχει το ρόλο εκπροσώπου του Υπ. οικ., δεν χρειάζεται να εξαγγέλλει τις ημερομηνίες δανεισμού, ούτε τον τρόπο με δολ.ή ευρώ. Κανονικά θα έπρεπε να αγνοούμε το όνομά του και αυτός δυο συνεχόμενες μέρες πήρε σβάρνα ξένα οικ ΜΜΕ.Ίσως πρώτη μέριμνα του είναι η επαγγελματική του ανέλιξη, αλλά μόνο κακό κάνει προσθέτοντας μια ακόμα φωνή στην κακοφωνία της κυβέρνησης. Όσο για την δολαριακή έκδοση η ανακοίνωση της σκέψης είναι λάθος. 1. δίνει σήμα αδυναμίας δανεισμού σε ευρώ. 2. εφόσον γίνει δεν είναι εξασφαλισμένο ότι η ισοτιμία θα είναι υπέρ του δανείου, κάθε άλλο κατά την γνώμη μου.

kalamas είπε...

Όμως αγαπητή ΝΕΑ ΠΟΡΕΪΑ τι να πει κάποιος για την εικόνα που παρουσιάζει η κυβερνητική ομάδα καθώς ευρισκόμενη στην καρδιά μιας θυελλώδους κρίσης φωνάζει καθηγητή του Χάρβαντ για να διδάξει στους υπουργούς της πως να διαχειρίζονται τις κρίσεις.

Έλεος πια.Τι άλλο θα δούμε και θα υποστούμε?

νικ είπε...

@Κοραλία

Πολύ σωστά, αλλά τέτοια φαινόμενα είναι συνήθως συνέπεια έλλειψης συντονισμού στην κορυφή...

κοραλία είπε...

και επιλογών προσώπων, ορισμένοι όχι με το ΠΑΣΟΚ δεν έχουν σχέση, ούτε καν με την πολιτική. μόνο η καρίερα τους τους αφορά. Αυτό θα το πληρώσει η χώρα.