“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

29 Μαρτίου 2010

H Μέρκελ στην Άγκυρα

Την εφαρμογή του Πρωτοκόλλου της Τελωνειακής Ένωσης με το άνοιγμα των τουρκικών λιμανιών και αεροδρομίων στην Κυπριακή Δημοκρατία αξίωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στο πλαίσιο σημερινής επίσκεψής της στην Άγκυρα, εξακολουθώντας ταυτόχρονα να απορρίπτει πλήρη ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ.
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artId=4567541

4 σχόλια:

Poletti είπε...

Μετά το σεμινάριο που παρακολούθησαν σήμερα οι υπουργοί για τη διαχείριση κρίσεων, αλλάζει δραματικά η αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο καθηγητής του Χάρβαρντ κ. Χάιφετζ τους δίδαξε πως να διορίζεις διοίκηση σε νοσοκομείο σε λιγότερους από 6 μήνες και πως να κατανέμεις αρμοδιότητες στους υφυπουργούς.

Επίσης έγινε case study για την αξιοκρατική λειτουργία του opengov,όπου το ρόλο του καθηγητή ανέλαβε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Χάιφετζ έμεινε έκπληκτος από τις πρωτοποριακές ιδέες της ελληνικής κυβέρνησης και προσκέλεσε αρκετούς υπουργούς να διδάξουν ως επισκέπτες καθηγητές στο Χάρβαρντ με θέμα την έγκαιρη και αποτελεσματική λήψη αποφάσεων.

ρεπορτερ είπε...

Ο πρωθυπουργός επέλεξε υπουργούς που δεν ξέρουν να διαχειρίζονται κρίσεις και κάνουν σεμινάρια για να μάθουν; Τελικά ποια ήταν τα κριτήρια επιλογής των συνεργατών του πρωθυπουργού; Στου κασίδη το κεφάλι θα μάθουν; Ο ΓΑΠ θα καλέσει τον καθηγητή του Χάρβαντ για να τους αξιολογήσει ως υπουργούς;

νικ είπε...

Δηλαδή τώρα πιά, μετά το σεμινάριο, δεν νομίζουν πως μπορούν να ταξιδέυουν αμέριμνα για Βρυξέλλες, να ανακοινώνουν έλλειμμα 12,7 και να νομίζουν πως θα τους πουν, no problem George, take your time...

Είναι κι αυτό μιά πρόοδος...

ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ είπε...

Ο Παπανδρέου θέλγεται απο τα workshops και τα κοινωνικά εργαστήρια.Πιστεύει στα ινστιτούτα επιμόρφωσης.Αυτά όλα είναι θετικά μέχρι ενός σημείου.Πέραν τούτου δεν έχουν νόημα και είναι απώλεια κρίσιμου χρόνου.Άλλωστε, η μυθοποίηση πάντα βλάπτει