“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

29 Απριλίου 2010

Δήλωση 15 μελών του Εθνικού Συμβουλίου του Πασοκ

Δεκαπέντε μέλη του Εθνικού Συμβουλίου του Πασοκ κατέθεσαν κείμενο-δήλωση όπου επισημαίνουν την ανάγκη να αναλάβει ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση τις κρίσιμες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και την διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής.
ΔΗΛΩΣΗ

μελών του ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ του ΠΑΣΟΚ



ΑΚΡΙΒΟΥΛΗ ΖΩΗ
ΒΟΓΑΝΑΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΓΡΑΨΑ ΕΛΣΑ
ΖΑΡΜΠΑΛΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
ΘΩΜΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΚΑΤΣΙΚΑΡΕΛΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ
ΜΠΙΣΤΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΝΙΑΒΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΟΦΙΔΗΣ ΑΛΕΚΟΣ
ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ ΜΗΝΑΣ
ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΑΛΕΚΟΣ
ΤΣΟΛΑΚΗΣ ΣΑΒΒΑΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ




Η προσφυγή της Κυβέρνησης στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης και το Δ.Ν.Τ. θέτει την χώρα υπo οικονομική και κοινωνική κηδεμονία. Μια επώδυνη περίοδος αρχίζει.

Η αβεβαιότητα, ο φόβος και η ανασφάλεια είναι τα συναισθήματα του ελληνικού λαού. Όλοι αισθάνονται ότι η προσφυγή στο Δ.Ν.Τ. δεν είναι μια συνήθης πρόταση οικονομικής διαχείρισης. Kατέστη αναγκαία.

Υποβιβάζει τη διεθνή θέση της χώρας, πλήττει το κύρος και την ισχύ της. Όλοι αισθάνονται ότι τίποτα δεν θα είναι ίδιο με το χθες.

Η καταστροφική διακυβέρνηση του κ. Καραμανλή και της Ν.Δ. φέρει το κύριο βάρος της αρνητικής πορείας της οικονομίας. Τα αντιπολιτευτικά ψελλίσματα του κ. Σαμαρά δηλώνουν την άρνηση της συντηρητικής παράταξης να κατανοήσει τις επιπτώσεις της επιζήμιας πολιτικής της.

Αναμφίβολα όσοι κυβέρνησαν έχουν το μερίδιο ευθύνης τους.
Αναμφίβολα όμως κάποιοι έχουν στο ενεργητικό τους εθνικές, κοινωνικές και οικονομικές επιτυχίες με στρατηγική διάσταση. Η χώρα διασώζει το όποιο απόθεμα αξιοπιστίας της επειδή ανήκει στην ΟΝΕ.

Οι αφοριστικές καταγγελίες και η καθολική κατακραυγή κατά του πολιτικού κόσμου συνιστούν ιστορική αφέλεια. Ενέχουν δόλιες σκοπιμότητες.

Ιδιαίτερα από εκείνους που επί δεκαετίες αντιτάχθηκαν και πολέμησαν με όλους τους τρόπους κάθε προσπάθεια για ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις.
Σε κάθε περίπτωση, είτε από άγνοια, είτε συνειδητά εκτρέφεται το «αυγό του φιδιού» και ωθείται η εκτροπή του πολιτικού εκκρεμούς προς την Ακροδεξιά η μπερλουσκόνιες λύσεις.

Η άλλη αριστερά πλανάται όταν ελπίζει ότι θα αποκομίσει πολιτικά κέρδη με την αναγόρευση του ΠΑΣΟΚ σε κύριο αντίπαλο.

Γνωρίζουμε ότι ήρθε η ώρα του τέλους για τις Εθνικές αυταπάτες.

Γνωρίζουμε ότι τις διαρθρωτικές αλλαγές και το αναγκαίο εκσυγχρονιστικό πλαίσιο εμείς πρέπει να το αποφασίσουμε

Γνωρίζουμε ότι η πραγματικότητα επιβάλλει μέτρα και επιλογές που ανατρέπουν ισορροπίες, νοοτροπίες, συμπεριφορές που μας διαμόρφωσε ο δανειοτροφοδοτούμενος ευδαιμονισμός μας.

Τα χρονικά περιθώρια για να αποτραπούν δυσμενέστερες εξελίξεις εξανεμίζονται.

Η κυβέρνηση ξεκίνησε χωρίς σαφή προσανατολισμό, καθυστέρησε, ταλαντεύτηκε, δεν είχε ολοκληρωμένο σχέδιο για να αντιμετωπίσει την μεγαλύτερη οικονομική κρίση της μεταπολίτευσης.
Η προσφυγή στο Δ.Ν.Τ. δεν ήταν αναπόφευκτη

Είναι επείγον και κρίσιμο η κυβέρνηση:
Να απαγκιστρωθεί από επικοινωνιακά τεχνάσματα, λεονταρισμούς και την εκπομπή αντιφατικών και διφορούμενων μηνυμάτων.

Να αποφασίζει έγκαιρα για να διαθέτει ευχέρεια χειρισμών ώστε να αποφεύγει τον εγκλωβισμό σε μονόδρομους όπως αυτός του Δ.Ν.Τ.

Η δυσκολία των αποφάσεων δεν δικαιολογεί καθυστερήσεις στην λήψη τους. Οι καιροί και οι συνθήκες μόνον δύσκολες αποφάσεις επιβάλλουν.

Η κυβέρνηση οφείλει να διασφαλίσει την απόλυτη αποτροπή εξελίξεων που αναθεωρούν και μετακινούν τους βασικούς άξονες των στρατηγικών προσανατολισμών της Ελλάδας.
Αυτό πρέπει να καταστεί σαφές προς οιονδήποτε διαχειρίζεται το απόθεμα εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού.
Η Κυβέρνηση διαθέτει νωπή λαϊκή εντολή, ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία και μηδενική πίστωση χρόνου.

Η κοινωνική συνοχή θα δοκιμασθεί. Οι μεγάλες αποφάσεις πραγματώνονται στο έδαφος της ευρείας κοινωνικής αποδοχής.
Ας θυμηθούμε ότι πριν μια δεκαετία περίπου, η μεταρρύθμιση για την διασφάλιση της βιωσιμότητας του Ασφαλιστικού συστήματος ακυρώθηκε από την λαϊκίστικη αντίδραση συντεχνιακών, συνδικαλιστικών και πολιτικών δυνάμεων που χάιδεψαν την αμεριμνησία των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση οφείλει να μιλήσει με καθαρό πολιτικό λόγο.
Οι πολιτικές ηγεσίες δεν υπεκφεύγουν, αίρουν τα βάρη, δίνουν λύσεις.
Το μέγεθος των προβλημάτων υπερβαίνει επικοινωνιακές αλχημείες, προσωπικές ματαιοδοξίες και επίκληση του πολιτικού κόστους.

Το Εθνικό κόστος υπερτερεί και κατισχύει έναντι οποιουδήποτε άλλου.
Η κυβέρνηση οφείλει να απαλλαγεί από το σύνδρομο της συνεχούς «δικαίωσης».
Η αντιστροφή της πορεία της χώρας από την χρεοκοπία σε μια σύγχρονη αναπτυγμένη ευρωπαϊκή οικονομία συνιστά την ελαχίστη ευθύνη έναντι της πατρίδας και της νέας γενιάς. Και αυτό μας αφορά όλους.

26 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΚΟΠΕΙ Ο 13 ΚΑΙ Ο 14ΟΣ ΜΙΣΘΟΣ;ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΩΝ 500 ΕΥΡΩ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ;.ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ .ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΣΑΣ..Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΥΜΩΝΕΙ...ΑΙΣΧΟΣ .ΤΡΕΞΤΕ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ .

Βικτωριανός είπε...

Συνυπογράφω

kalamas είπε...

Νομίζω πως με τη δηλωσή τους τα στελέχη αυτά του Πασοκ δίνουν το πλαίσιο μιας σοβαρης και υπευθυνης πολιτικής, που η κυβέρνηση του Πασοκ από την πρώτη μέρα της εκλογής της θάπρεπε να ακολουθεί.

Η οικονομική σωτηρία της χώρας μας και η αναπτυξιακή της ανακαμψη μπορεί να έχουν σταθερό και μόνιμο χαρακτήρα, μόνο αν στηριχτουν στο βάθρο μιας εκ θεμελίων σύγχρονης και ορθολογικής
επανοικοδόμησης της.

Επιτέλους να ακουστεί μέσα σ'αυτό το κόμμα και μια σοβαρή και συγκροτημένη άποψη, που να προβάλλει την σύγχρονη κεντροαριστερή φυσιογνωμία του,έξω και πέρα από τις ανέξοδες "αριστερές-φιλολαικές" κορώνες των Τζουμακοπαναγιωτακοπουλαίων.

Ανώνυμος είπε...

@kalama. πρέπει να γίνει αντιληπτό αγαπητέ οτι το θέμα επιβίωσης μερίδας του λαού ειναι ζωτικότερης σημασίας απο εκείνο των απόψεων.δεν υπάρχει λόγος να το παίζει κανείς διαχειριστής της κρίσης... σοσιαλιστής ανθρωπος .δεν το καταλαβαίνει κανένας.καταντάμε γελοίοι,επιτέλους. ο προηγούμενος ανωνυμος-επώνυμος.δεν ομιλώ για τα στελέχη αυτά μόνον......

koykoyloforos είπε...

βρε παιδιά τι κείμενο ειναι αυτό;καταλαβαίνει κανείς;τι κανεις γιάννη κουκιά σπέρνω...η μανα μου παίρνει συνταξη χηρείας τεβε 350ευρώ τι θα κόψει ο γελοίος με την τρόικα του;γλέντια βλέπω. γιαυτό μαθαίνει κανώ;;;

Ανώνυμος είπε...

Τι ισοπέδοση είναι αυτή. ολοι τρώγαμε; οι μισθωτοί, οι ανεργοι, η γενιά των 700€. οι συνταξιούχοι των 350€, ολοι στο ιδθιο καζάνι. Οχι ρε λεβέντες εκσυχρονιστές

koykoyloforos είπε...

δεν κατεβάζω κανένα επίπεδο.πιστεύω να μην μας ζημώνουν τα ΜΜΕ.Δεν είμαι ενάντια στους εκσυγχρονιστές.O Κυρ ΤΑΣΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ καλά τα έλεγε.Εκείνο που ξέχασα να τονίσω είναι οτι να προσέχει με το κανώ...ο αυτός.... να μην συναντήσει ΓΑΛΑΤΕΣ στο δρόμο και το κανώ δεν εχει κατάρτι να πιαστεί.ευτυχώς που υπάρχει το site αυτό για large εκτόνωση.ευχαριστώ

κοραλια είπε...

Στην οικονομία ο χρόνος δεν είναι ουδέτερος. Οι αποφάσεις δεν μπορούν να περιμένουν με το μυαλό σε πολιτικούς τακτικισμούς, αυτό έκανε ο ΓΑΠ και το πλήρωσε η χώρα. Δηλαδή 1.θα μπορούσαμε να αποφύγουμε το ΔΝΤ και συμφωνώ με το κείμενο. 2. Τα μέτρα δεν ΄θα ήταν τόσο σκληρά όσο διαρρέουν τα ΜΜΕ, διότι ο χρόνος 6μηνών (από Νοέμβριο), θα μπορούσε να συμμαζέψει κάποια οικ. στοιχεία και σίγουρα να μην στρέψει τη διεθνή κοινότητα πάνω μας. 3. Η κυβέρνηση θα αποφάσιζε η ίδια για τα μέτρα, θέτοντας κοινωνικά κριτήρια, κόκκινες γραμμές και όχι αυτήν την ισοπεδωτικη και κοινωνικά άδικη συνταγή (άλλο μισθός 1000Ε και άλλο 3000, διαφορετική η σύνταξη των 700 και άλλο η σύνταξη των 3000/υπάρχουν και τέτοιες.)
Κατά Τσίμα (mega) η Μέρκελ παραπονέθηκε ότι ασχολείται 3ώρες την μέρα ως πρωθ. της ελλάδας, εγώ κατάλαβα την εικόνα/εμπιστοσύνη που έχουν οι εταίροι για τον ΓΑΠ. Παράκληση, ας του πει κάποιος να σταματήσει να γελάει ας φορέσει μια κατήφεια.

νικ είπε...

Eνδιαφέρον κείμενο. Ακόμη πιό ενδιαφέρον (για μένα) πως πλην Μπίστη/Θωμά αγνοώ τους υπόλοιπους.

Για εκείνους που αναφέρονται στους χαμηλοσυνταξιούχους (και με το δίκιο τους), το κείμενο αυτό επισημαίνει. Η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να δρα να προλαβαίνει τις εξελίξεις, ειδικά για να προστατεύσει τα αδύναμα και χαμηλού εισοδήματος στρώματα. Αλλά για να το κάνει αυτό πρέπει να δράσει. Όπως λέει το κείμενο:

"Να αποφασίζει έγκαιρα για να διαθέτει ευχέρεια χειρισμών ώστε να αποφεύγει τον εγκλωβισμό σε μονόδρομους όπως αυτός του Δ.Ν.Τ."

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο μωρέ.Μια φωνή υγείας επιτέλους.

Captain Nemo είπε...

Φοβερο ανέκδοτο... διδαγμα!

Η ιστορία μας έχει ώς εξης

- Ο Κώστας ένας κοντός πίλοτος που δεν είχε μπαμπά η θείο πτέραρχο απογείωνει επιτυχως ένα σχετικά πάλιο και κακοσυντηρημενο αεροπλάνο.

- Μετα απο μερικές ανιαρές ώρες πτήσεις, οι επιβάτες έχουν βαρέθει απο την έλλειξη δράσης και αποφασιζουν να έκλεξουν ένα νέο πίλότο απο οικογένεια πιλότων με παράδοση που υπόσχεται πόλλες φιγούρες και καλόπεραση κυρίως στην πρώτη θέση.

- Ο νεος πίλοτος ονόματη Κωστάκης αφου έκανε πολλές άσκοπες μανούβρες για να διασκέδασει τους επιβάτες του business class καταλαβε οτι του τελειωναν τα κάυσιμα.

- Συνιδειτοποιώντας την κάτασταση αποφασίζει να πήδηξει με αλεξιπτωτο παρότι ακόμα ειχαν ώρα για την προσγείωση.

- Οι επιβάτες με συντριπτική πλειοψηφια εκλέξαν τον Γιωργάκη, και αυτός απο οικογένεια πτεράρχων, σαν τον νέο πιλοτο αφου πρώτα τους υποσχέθηκε ότι οχι μονο το αεροπλάνο δεν εχει πρόβλημα αλλα ίσως πάει και ψηλότερα.

- Οταν ανέλαβε το τιμόνι ο Γιωργάκης, κοιτάει το κατραν καυσίμων και κατάλαβε γιατι εγκατελείψε ο προηγουμενος. Σου λέει κατσε να πετάξω μερικές αποσκευές να ελαφρύνει.

- Φωναξαν λίγο οι επιβάτες αλλά μετά που αρχισε να σηκώνεται αρχίσαν να αναθαρευουν.

- Ακούγεται όμως ένας "μπαπ" και τους σβήνει η μία μηχανή.

- Ο Γιωργάκης δεν πανικοβάλεται, καλει αμέσως τον πυργο έλεγχο για να γινει ανεφοδιασμός εν πτήση απο συμμαχικά αεροπλάνα.

- Του λένε Γιωργάκη πρέπει να πετάξεις όλες τις αποσκευέυς και γρηγορα.

- Τι να κάνει ο Γιωργάκης ακολουθεί τις οδήγιες του πύργου ελέγχου.

- Ελα όμως που ακούγέται και άλλο "μπαπ" και του σβήνει και η αλλή μηχανή.

- Ψηλοπάνικος στο κοκπιτ, οι οδηγίες απο τον πύργο έλεγχου ζητουν να ξηλωθουν και κάποιες θεσεις (οχι βεβαια απο business class.

- Καποιοι επίβάτες θα πρέπει να μείνουν όρθιοι... για να την βγάλει. Ο Γιωργάκης παρότι ιδεολογικά αντίθετος με την αφαίρεση θέσεων υπακούει.

- Οι επίβατες αρχίζουν να ουρλίάζουν και ο Γιωργάκης δεν ξερει τι να κάνει. Το πετάει πια σαν ανεμοπλάνο χωρις μήχανες.

- Παει να βάλει μπρός ξανα και και ξανα αλλα τίποτα.

- Καλει τον πύργο, και λέει "παίφτουμε... που είναι το αεροπλάνο τανκερ ρε παιδιά, τι μαλ... καθυστερήσεις ειναι αυτές".

- Του λένε ότι δεν έχει ξεκινίσει ακόμα γιατι δεν έχουν αποφασήσει ποιος θα βάλει τα λεφτά για την κοιροζήνη.

- Μαλιστα μια κύρια που φαίνεται να κάνει κουμάντο στο αεροδρόμιο αναρωτιεται αν αξιζει να σηκώσουν τάνκερ και να ξοδέψουν τα καύσιμα αφού το σαράβαλο αεροπλάνο του γιωργάκη ισως πέσει ουτως η άλλως.

- Ο Γιωργακης καταιδρώμενος στο τιμόνι σκέφεται τον κόντο πιλότο που έκανε την απογείωση. Ισως αυτος να ξέρει τι πρέπει να γίνει.

- Αναρωτιεται τι εφταιξε. Τι πήγε στραβά. Τα λεπτά κοιλούν με αγωνία.

Αεροπορικό Διδαγμα:

- βρε μαλ... ατζαμήδες, γόνοι αεροπόρων και και ανηψιοί πτεράρχων, αφου δεν ξερεται να πετάτε αεροπλάνα τουλαχιστον αν πίασετε το τίμονι μη πατάτε κουμπάκια και το βγάλετε από τον "αυτοματο πιλότο" που το έβάλε ο κόντος πιλότος όταν ξέκινησε η πτήση.

frank είπε...

@nνικ .εδω μου τα χαλας.δεν γνωρίζεις τον ΓΙΑΝΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ,ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗ;εντάξει δεν εχουν σημασια τα ονοματα αλλα το τι λένε. αλλα ετσι ιστορικα αναφερω,επειδή εσυ ανέφερες.

νικ είπε...

@frank

Μην με κάνεις και κοκκινίζω... Ομολογώ την άγνοιά μου για τα πρόσωπα!

(Προφανώς, σημασία δεν έχουν τα πρόσωπα, αλλά το κείμενο. Αυτό που ήταν έκπληξη για μένα - έτσι όπως το εξέλαβα - ήταν η ύπαρξη ζωντανών φωνών στο ΕΣ... Αρκούν για να αλλάξουν το ΠΑΣΟΚ ενόψη της θύελλας που έρχεται; Ο καιρός θα δείξει... )

Παρεμπιπτόντως, στο ΜEGA χθες, όπου έγινε σύντομη αναφορά στη δήλωση των 15, το περιεχόμενο παρερμηνεύτηκε με κάτι σαν "δεν θέλουν ΔΝΤ, και πού θέλουν να βρούμε τα λεφτά"... Όχι πως η έλλειψη βάθους στην παρουσίαση των γεγονότων στην Ελλάδα ξενίζει...

νικ είπε...

"η Μέρκελ παραπονέθηκε ότι ασχολείται 3ώρες την μέρα ως πρωθ. της ελλάδας, εγώ κατάλαβα την εικόνα/εμπιστοσύνη που έχουν οι εταίροι για τον ΓΑΠ"

Είπε και κάτι άλλο η αγαπητή Αγκελα. Πως ίσως δεν εξετάσαμε καλά την απόφαση εισόδου της Ελλάδας στην ΟΝΕ. Που το ερμηνεύω ως, ξεγελαστήκαμε από τη σοβαρότητα του Κώστα του κοντού και νομίζαμε πως θα είναι πάντα έτσι διότι δεν είχαμε καταλάβει τι μπάζα έκρυβε το ελληνικό πολιτικό σύστημα...

Ανώνυμος είπε...

μπράβο ρε μάγκες και δυο φορές μάγκες που δεν συμπεριλάβατε κάτι άλλα λαμόγια του εκσυγχρονισμού που αμαύρισαν την εικόνα του κινήματος και του εκσυγχρονιστικού εγχειρήματος. Ετσι προχωράτε με νέο αίμα και καθαρούς ανθρώπους.

Ανώνυμος είπε...

Ειμαι αισιόδοξος πως κάτι νέο γεννιέται στο ΠΑΣΟΚ επειδή ανάμεσα στα ονόματα βλέπω κάτι παλιές καραβάνες των λοχαγών. Αυτοί το ξέρουν καλά το άθλημα. Αντε παιδιά.παλιά μου τέχνη κόσκινο. και προσοχή τα λαμόγια που αναφέρει ο προηγούμενος. θα κοιτάξουν να χωθούν δίπλα σας.μακρυά

ΓΕΡΟΝΤΑΣ είπε...

ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΣΗΜΕΡΑ
ΝΑ ΠΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ
ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΞΗ?


«Ελπίζω ότι όσοι εξ’ υμών συμμετάσχουν εις την Κυβέρνησιν θέλουν γνωρίσει μεθ’ εμού ότι εις τας παρούσας περιπτώσεις, όσοι ευρίσκονται εις δημόσια υπουργήματα δεν είναι δυνατόν να λαμβάνουν μισθούς αναλόγως με τον βαθμό του υψηλού υπουργήματός των και με τας εκδουλεύσεις των, αλλά ότι οι μισθοί ούτοι πρέπει να αναλογούν ακριβώς με τα χρηματικά μέσα, τα οποία έχει η Κυβέρνησις εις την εξουσίαν της.»

«Εφ’όσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν».

Ιωάννης Καποδίστριας

Ανώνυμος είπε...

Δεν βλεπω κανενα να υποφερει για τους δικαστικους, τελωνειακους,εφοριακους, μεγαλοσυνταξιουχους κ.α. που θα χασουν 4 και 5 χιλιαδες ευρω ενω υποφερεται για τον συνταξιουχο των 500Ε που θα χασει μονο 1000Ε??
Εφόσον δεν υπαρχει ψωμι γιατι δεν τρωτε παντεσπανι?

Ανώνυμος είπε...

Για λόγους "ιστορικούς" ... άλλα μέλη του Ε.Σ. δεν δέχτηκαν να συνυπογράψουν το κείμενο ;

ΝΕΡΟΚΟΥΒΑΛΗΤΗΣ είπε...

ΠΟΥΣΕ ΠΛΑΣΤΗΡΑ ! ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ

καλιγωτής είπε...

γνωριζοντας την διαδρομή και την ιστορία κάποιων απο αυτούς που υπογράφουν, θεωρώ πως το κείμενο θα έπρεπε να ήταν ένα κλίκ παραπάνω, ως πρός δύο σημεία: 1.Εστω και μέσα σ΄ αυτή τη λαίλαπα να ζητάτε να υπάρξει κάποια πρόνοια για προστασία των φτωχών. και 2. Μια κριτική για την παντελή έλειψη σχεδίου εκ μέρους της κυβέρνησης. Εχουμε μια κυβέρνηση που δεν σχεδιάζει ουτε καν για την αυριανή ημέρα. άντε να σχεδιάσει μέχρι το απόγευμα εκάστης μέρας.Εκτός και άν έχει πλήρως αποδεχθεί το ρόλο του εντολοδόχου. τότε πάτε για...άλλα κείμενα.

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ ΚΑΙ ΣΑΜΑΡΑΣ

ΣΑΜ είπε...

Βάλτε και την υπογραφή μου.

ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ είπε...

Στο Πασοκ υπάρχει δυσαρέσκεια για το κείμενο των στελαχών.Ο Αθανασάκης έβγαζε αφρούς για τα κ...παιδα τους λοχαγούς.Παρέα με τον δημοσιογραφικό αστέρα Σιώκο της Ελευθεριτυπίας δεν λέγανε και τα καλλίτερα για όσους υποθέτουν ότι κρύβονται πίσω απο το κείμενο των 15.

Ανώνυμος είπε...

πουσε πλαστηρα

Ανώνυμος είπε...

ο Αθανασάκης τον ανεχθήκαμε παρά την θέληση μας χρόνια κόντρα στην αισθητική μας