“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

10 Απριλίου 2010

Εκτακτες συναντήσεις.

Έκτακτη συνάντηση στις 8 σήμερα το πρωϊ αναφέρουν ανεπιβεβαίωτες φήμες οτι έγινε μεταξύ των κ.κ. Παπακωνσταντίνου,Παμπούκη,Πάγκαλου.Συμμετείχαν επίσης ο κ.Σαχινίδης και ο αδελφός του πρωθυπουργού κ. Νίκος Παπανδρέου.Έγινε ευρεία ανταλλαγή απόψεων με θέμα την προσφυγή στον μηχανισμό στήριξης της Ε.Ε.Καπνός απο την σύσκεψη δεν βγήκε και το Σαββατοκύριακο οι συσκέψεις δεν θα έχουν τέλος.

10 σχόλια:

νικ είπε...

Λίγο άσχετο, αλλά στο κλίμα. Άκουσα τυχαία τη χθεσινή εκπομπή Ανδρουλάκη. Στο τέλος ρωτήθηκε για το περίφημο σεμινάριο. Η απάντηση ήταν καταιγιστική. Θεώρησε το σεμινάριο ταπεινωτικό και είπε πως ο Πρόεδρος καλά θα κάνει να συζητά με τους βουλευτές και με προσωπικότητες τύπου Σημίτη και άλλους. Όχι με τις 'σφήκες' που περιτριγυρίζουν τους διαδρόμους της εξουσίας έτοιμοι να πουν ό,τι θέλει να ακούσει ο Πρόεδρος.

Και αφού τα είπα αυτά, το ερώτημα: με ποιά ιδιότητα πλην του αδελφού συμμετείχε στη σύσκεψη ο brother?

Άλλο ερώτημα: πώς θα αντιδράσει η Mαριλίζα όταν θα εγκατασταθεί το ΔΝΤ και θα αναγκαστεί να λειτουργεί εκτός ορίων ιδεολογίας ΠΑΣΟΚ; Ή λέτε να ετοιμάζει ηρωική έξοδο ο ΓΑΠ; (σιγά μην το αφήσει ο brother, αλλά λέμε τώρα...)

κοραλία είπε...

Οι σίγουρες εκτιμήσεις είναι δύσκολες. Τα δεδομένα είναι:
-Λήξη εξαμ. και ετήσιων έντοκων γραμ. στις 13/4. Λήξη 3μηνου έντοκου γραμ. στις 20/4. Ομόλογο 8δισ. οριμάζει στα τέλη Απριλίου. Για τα έντ. γραμ. στις 13/4 η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι θα βγει να δανεισθεί, για το ομόλογο έχει αναφέρει ότι τα χρήματα υπάρχουν. Λήξη ομολόγου στις 18/5 ύψους 8,5δισ., αυτό είναι το μεγάλο της προβλ. Σημειώνω ότι λήγει μετά της εκλογές στην Ρηνανία Βετσφαλία(9/5), οπότε η Μέρκελ θα έχει αντιμετωπίσει τα εσωτερικά της προβλ.
-Ο μηχανισμός στήριξης της ΕΕ-ΔΝΤ συγκεκριμενοποιείται, αλλά οι αγορές είναι πιθανόν να εντοπίσουν και πάλι κενά.
-Στις 7-8/4 το μήνυμα των αγορών ήταν ότι δεν είναι διατεθειμένες να δανείσουν ελλάδα.
-Στις 22/4 περίπου η eurostat θα οριστικοποιήσει το έλλεμμα για το 2009, πιθανόν γύρω στο 13,5%. Επιπλέον θα έχει ξεκαθαρισθεί αν θα γίνει έκδοση σε δολάρια, αν κάνουν πίσω είναι αποδοχή αδυναμίας και θα συνεκτιμηθεί από τις αγορές.
-Η υποβάθμιση της fitch κατά 2 βαθμούς σε BBE- των ελλ. ομολ.,συμπληρώθηκε χθες με υποβάθμιση της εθνικής τράπεζας. Κάτω από αυτήν την βαθμολογία δεν γίνονται δεκτά τα ομόλογα από ΕΚΤ και θεωρούνται junk bond. Οι δηλώσεις της goldman sachs προοιωνίζουν παρόμοια αξιολόγηση.
-πολιτικοί και οικονομικοί αναλυτές στο εσωτ. και στο εξωτ. καλούν την κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει τον μηχανισμό.

νικ είπε...

@κοραλία

Δεν είναι ξεκάθαρο αν τα χρήματα για το ομόλογο που ωριμάζει τέλος Απριλίου (20 νομίζω) υπάρχουν... Κάπου - ξένο site - είδα το σχετικό πίνακα με τις υποχρεώσεις και η εκτίμηση ήταν πως χρειάζονταν τα χρήματα για την ωρίμανση... Επίσης, κάπου παίζει και η πληρωμή τόκων...

Τέλος πάντων. Αύριο υπάρχει έκτακτη τηλεδιάσκεψη του EuroGroup και όπως φαίνεται η προσφυγή ίσως γίνει σύντομα...

ΓΕΡΟΝΤΑΣ είπε...

O BROTHER συμμετειχε και συμμετεχει με την ιδιοτητα του οικογενειακου (λεω εγω) και θεσμικου( κατα την εφημεριδα ΑΞΙΑ)
DEALER.
*Εσεις που ξερετε καλυτερα Αγγλικα
απο εμενα μπορειτε να το μεταφρασετε σωστα στα Ελληνικα.
**Σημερα για πρωτη φορα σχεδον συμφωνησα με το αρθρο του ΚΟΤΖΙΑ(ΑΞΙΑ). ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΤΙ ΕΧΩ ΠΑΘΕΙ !!!!!

ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΣ είπε...

ΜΠΑ!!!!!!
ΤΟΝ ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΜΙΜΗΣ ΤΟΝ
" ΛΟΓΙΣΤΑΚΟ "?
ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ!!!!!!!!!

Ε! ΡΕ ! ΦΑΠΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ

κοραλια είπε...

@νικ. Η UBS σε έκθεσή της (βρίσκεται στο capital)αναφέρει ότι το πρόβλημα θα σκάσει γύρω στις 20 Απριλίου υπολογίζοντας έλλειμμα β΄τριμ. 7 δισ και υποθέτοντας ότι δεν θα δανεισθεί το ελλ. δημ. για τα έντοκα γραμμάτια. Το ερώτημα σε κάθε περίπτωση είναι αν με τέτοιες εκθέσεις μπορεί να βγει στην αγορά την τρίτη ή τετάρτη το ελλην. δημόσιο. Αν δηλαδή θα αρκεί η οριστικοποιήση του μηχανισμού. Προσθέτω την "χασούρα" από την απόδοση των ελληνικών ομολόγων που έχουν οι επενδυτές και δικαίως επιζητούν διασφάλιση των επενδύσεών τους.

Ανώνυμος είπε...

Κανονική αποικία μας θεωθεί η οικογένεια !!!
Οι ηθαγενείς βουλευτές και υπουργοί που ψήφισε ο ελληνικός λαός τι λένε για το ρόλο του βασιλο-brother ?
Θυμάμαι τα επιχειρήματα των ΓΑΠακίων στη διεκδίκηση της ηγεσίας το 2007: "Δεν είμαστε βουλιμικοί για την εξουσία, θέλουμε πρώτα να φτιάξουμε το κόμμα. Με συμμετοχική δημοκρατία, διαβούλευση, ανοιχτό κόμμα. Μας πολεμούν τα συμφέροντα κλπ, κλπ, κλπ" και οργίζομαι.
Δύσκολοι καιροί για δειναστείες, αυτοκράτορες και πρίγκηπες τελικά...

κοραλια είπε...

H ευθύνη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στην διαχείριση της κρίσης είναι μεγάλη (καθυστέρηση λήψης μέτρων, πολιτικοποίση και διεθνοποίηση του προβλ.). Επικοινωνιακά όμως μέχρι σήμερα επιτυχής. Έχει κατορθώσει να μην εισπράττει το πολιτικό κόστος. Θυμίζω τη δαιμονοποίηση των αγορών ως "κερδοσκόπων", "φέρτε πίσω τα κλεμμένα", την διεθνή συνωμοσία εναντίον της ελλάδας, τους κακούς ευρωπαίους που ωφελούνται από υποτίμηση του ευρώ (λες και η ελλάδα δεν ωφελείται). Αποτέλεσμα δεν συζητάμε για τα προβλήματα ανάπτυξης και διάρθρωσης της οικ. της ελλάδας. Φταίνε οι άλλοι και όχι εμείς. Αν η Ελλάδα χρησιμοποιήσει τον μηχανισμό η ευθύνη της κυβέρνησης είναι τεράστια γιατί έχασε πολύτιμο χρόνο. Συγκεκριμένα μέτρα έχουν απόδοση σε συγκεκριμένη χρονική στιγμή.
Το ερώτημα είναι θα αναλάβει σήμερα η κυβέρνηση την ευθύνη προσφυγής στο ΔΝΤ ή θα το αναβάλλει για το φθινόπωρο, όταν πια θα φαίνεται αναπόφευκτο και η κυβέρνηση θα έχει περάσει το πολιτικό σκόπελο των δημοτικών εκλογών;
Η UBS στην ανάλυση της προβλέπει μείωση του ΑΕΠ σε δύο χρόνια 10-15%, δηλαδή η χώρα θα ματώσει.
Μέχρι σήμερα η κυβέρνηση αναβάλλει και καθυστερεί την απόφαση μέτρων που έχουν πολιτικό κόστος, τονίζοντας παράλληλα ότι της επιβλήθηκαν και είναι έξω από την πολιτική της φυσιογνωμία. Τώρα, ή κωλυσιεργώντας μέχρι το φθινόπωρο, θα ακολουθήσουν μη φιλολαικά μέτρα(πχ άνοιγμα κλειστων επαγγελμάτων, κλείσιμο οργανισμών). Η μέχρι τώρα πορεία της δείχνει ότι θα προτιμήσει το κόστος να αναληφθεί από τους τεχνοκράτες του ΔΝΤ και της ΕΕ. Θα πρέπει βέβαια να εξηγήσει γιατί χρειαζόμαστε κηδεμονία στην πολιτική διαχείρηση της χώρας και δεν μπορούμε μόνοι μας να αποφασίσουμε για την πορεία της χώρας μας με στρατηγική και όραμα.

νικ είπε...

@κοραλία

Δεν είναι απαραίτητα στο χέρι της κυβέρνησης να το καθυστερήσει. Έτσι και δεν υπάρξει δανεισμός, έρχεται αμέσως. Και με το κλίμα που έχει διαμορφωθεί, δεν είναι σίγουρο πως θα βρεθούν δανειστές με φυσιολογικά επιτόκια...

Ανώνυμος είπε...

@κοραλια

οτα πεσουν τα σκ....
στον ανεμιστηρα δεν ελεγχεις τιποτα!
**** Ο ΓΑΠ αν καταλαβες πατησε το ΟΝ στον ανεμιστηρα