“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

15 Απριλίου 2010

Ο Αννίβας προ των πυλών

Ο Αννίβας προ των πυλών.Aς ετοιμαστούμε λοιπόν να υποδεχτούμε το Δ.Ν.Τ.Η επιστολή του κ.Παπακωνσταντίνου,προφανώς δεν θέλει να ικανοποιήσει την περιέργεια του υπουργού οικονομικών για τους όρους δανεισμού,άμα τη προσφυγή στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης.Πρόκειται για πολιτική κίνηση πολλαπλών στοχεύσεων.
Κατ΄αρχήν προετοιμάζουμε την κοινή γνώμη για την έλευση του Δ.Ν.Τ. και την οικειοθελή εκχώρηση μέρους της Εθνικής Κυριαρχίας.Βεβαίως και θα χρεώσουμε την λήψη και νέων μέτρων στις επιθυμίες-εντολές του Δ.Ν.Τ.,της Ε.Κ.Τ. και της Ε.Ε.Πεισματικά αρνείται η κυβέρνηση να μιλήσει καθαρά και ανοικτά.Ακόμα και τώρα,η επικοινωνιακή διαχείριση της κρίσης βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας του πρωθυπουργού και του στενού ηγετικού κύκλου.Την εργολαβία έχουν αναλάβει ο Καρακούσης,ο Μητρόπουλός και τ΄άλλα καλόπαιδα της αγνής και αδέσμευτης δημοσιογραφίας.
Όσο όμως η κυβέρνηση θα εξαντλεί με ταχύ ρυθμό το απόθεμα εμπιστοσύνης και ελπίδας του ελληνικού λαού,τόσο θα δοκιμάζονται τα όρια της κοινωνικής συνοχής.Και παρά την ανυπαρξία αναλλακτικής λύσης,το ενδεχόμενο τυφλών κοινωνικών εκρήξεων θα βαθαίνει την κρίση και θα περιορίζει την προοπτική και τις δυνατότητες εξόδου απο την κρίση.
Η κυβερνητική ραθυμία ωθεί στα ύψη τα επιτόκια.Οι ακέφαλες εφορίες του λεκανοπεδίου δυστροπούν στις πολιτικές εντολές και ενώπιον του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου οικονομικών κ.Γεωργακόπουλου,ομολογείται οτι απο τις 67 Διευθύνσεις Εφορίας της Αττικής μόνον 3 κάλυψαν τους στόχους του προϋπολογισμού για το πρώτο τρίμηνο του 2010.Και οι απανταχού "κερδοσκόποι και χασοσκόποι" δεν χρειάζονται κάτι περισσότερο για να εκτιμήσουν οτι οι Έλληνες και να θέλουν δεν μπορούν.
Ο κ.Παπανδρέου έχει στα χέρια του μια νωπή και ισχυρή λαϊκή εντολή.Ο κ.Παπανδρέου έχει στα χέρια του και την τύχη ενός λαού και μιας πατρίδας.Ο κ.Παπανδρέου μας οδηγεί στο Δ.Ν.Τ..Αυτό δεν περιλαμβάνεται στο "μενού" της λαϊκής εντολής και στις προσδκίες της χώρας.Και γι΄αυτο απαιτούνται εξηγήσεις.

15 σχόλια:

ΓΕΡΟΝΤΑΣ είπε...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ!!
ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ "ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ"
Η ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ.
ΗΔΗ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΜΑΣ "ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΥΝ"
ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΓΙΑ "ΕΥΕΛΙΚΤΕΣ" ΜΟΡΦΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ.
Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ "ΣΙΓΗ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ" ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Σ.Ε.Β.
ΜΑΡΤΥΡΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ.
ΤΟ OPEN GOVERNMENT ΠΗΓΑΙΝΩΝΤΑΣ ΠΡΟΣ ΔΑΝΙΑ - ΣΟΥΗΔΙΑ ΕΚΑΝΕ ΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ με το
20% Α Ν Ε Ρ Γ Ι Α

ΥΠΟΜΟΝΗ ΑΔΕΡΦΙΑ
ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ ΦΤΩΧΟΙ
*** στεφανε - νικ
ηρθε το τσουναμι πιο νωρις απο οτι το περιμενατε

koralia είπε...

Μπαίνουμε στο τούνελ με άγνωστο εισιτήριο και χωρίς φως για τουλάχιστον 3 έτη. Ο μέγας πρωθυπουργός δήλωσε ότι είμαστε ήδη σε επιτήρηση για να μετριάσει φαντάζομαι τις εντυπώσεις. Συμπλήρωσε ακόμα ότι εμείς δεν διαμορφώνουμε τις εξελίξεις, δηλαδή ψελλίζει ότι δεν φέρει ευθύνη. Τους κανόνες, το οικ. πρόγραμμα θα το θέσει το ΔΝΤ ανάμεσα σε άλλους λόγους γιατί δεν υπάρχει λόγος η ΕΕ να αναλάβει το κόστος της κοινωνικής έκρηξης.
Τα λάθη, οι εγκληματικές καθυστερήσεις, οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες, η άγνοια διακυβέρνησης χρεώνονται στους "ανεύθυνους" πρίγκιπες διαδόχους των δυο δυναστειών.

babis o flou είπε...

Αν προσέξατε σήμερα άρχισε να ακούγεται ότι το ΔΝΤ θα ζητήσει πρόσθετα μέτρα, αλλά από το 2011.
Ο ΓΑΠ πότε μιλάει για ανένδοτο κατά των κερδοσκόπων, πότε παραδέχεται ότι είμαστε υπο κηδεμονία, γενικώς έχει χαθεί η μπάλα.
Δεν θέλω να σας στεναχωρήσω βραδιάτικα,αλλά έρχονται πολύ πολύ δύσκολες μέρες.
Ο ΓΑΠ και η παρέα του δεν μπορουν να διαχειριστούν μια τόσο δύσκολη υπόθεση.

ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΣ είπε...

το αλλο που ειπε σημερα ο Gogos
στο υπουργοκο συμβουλιο το ακουσατε?
"Δεν θελαμε να παμε στο ΔΝΤ αλλα η κακια Ευρωπη μας εστειλε γιατι δεν εχει δικο της μηχανισμο αντιμετωπισης τεοιων κρισεων"!!!!!!!!!
Ρε GΟGO εγω φωναζα και απειλουσα ρους Ευρωπαιους πριν 2 μηνες οτι η Ελλαδα θα προσφυγει στο ΔΝΤ αν δεν την βοηθησει η Ε.Ε.?
Ημαρτον ρε!

ΓΕΡΟΝΤΑΣ είπε...

ΝΑ ΚΑΙ ΟΙ "ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ"

Rehn: Μειώστε τους μισθούς και στον ιδιωτικό τομέα

Την ανάγκη μείωσης των μισθών και στον ιδιωτικό τομέα της Ελλάδας επεσήμανε σήμερα ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Olli Rehn, αναφέρει το Associated Press.

Mιλώντας σε συνέδριο στις Βρυξέλλες, ο Φιλανδός προειδοποίησε πως δεν είναι αρκετό για την Ελλάδα και άλλες χώρες να μειώσουν τα ελλείμματά τους τα επόμενα χρόνια χωρίς να προβούν σε μεταρρυθμίσεις στην ευρύτερη οικονομία-όπως το άνοιγμα της αγοράς εργασίας.

Μια τέτοια αποτυχία θα μπορούσε να οδηγήσει σε αποπληθωριστικές πιέσεις σε όλη την Ευρωζώνη, τόνισε.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο, ο Rehn καλωσόρισε το μέτρο που υιοθέτησε η Αθήνα σχετικά με τη μείωση των μισθών στο δημόσιο, «ένα σημαντικό μήνυμα το οποίο πρέπει να ακολουθηθεί και στον ιδιωτικό τομέα.»

κοραλία είπε...

Η ευθύνη στον Καραμανλή γιατί κατάστρεψε τη χώρα, στον Παπανδρέου γιατί δεν απέτρεψε την καταστροφή, στους πολίτες που ψήφισαν πανηγυρικά δυο φορές Καραμανλή και μετά τον ΓΑΠ γιατί υποσχέθηκε ότι δεν θα αλλάξει τίποτα, αφού λεφτά υπάρχουν.
Ο ΓΑΠ έκανε ταξίδια εσωτερικής κατανάλωσης όπου είτε συκοφαντούσε τη χωρα του και τους πολίτες ψηφοφόρους του, είτε έλεγε γραφικούς δονκιχωτισμούς όπως ότι θα ηγηθεί εκστρατείας κατά των κερδοσκόπων. Γέλοτες στην διεθνή κοινότητα, επευφημίες στο εσωτερικό. Aναλυτές εξήγησαν τη λειτουργία των CDS, χθες αναφέρθηκαν στις "γυμνές πωλήσεις", ενώ επενδυτές ήδη δηλώνουν ότι θα φύγουν από το ελλ. χρηματιστήριο εξ αιτίας της φορολογίας πώλησης των μετοχών. "Δυστυχώς" δεν είμαστε Αλβανία του '70,συμμετέχουμε σε αγορά με κανόνες που "δυστυχώς" δεν διαμορφώνουμε.
Τελευταία αηδία: ο Στρος Καν είναι σοσιαλιστής. Ε και; Ηγείται συγκεκριμένου οργανισμού, καλείται να φέρει "επιτυχή αποτελέσματα", μετρήσιμα, ώστε να διασώσει την ΟΝΕ. Αυτό θα "πουλήσει", αν θέσει υποψηφιότητα στη Γαλλία.

νικ είπε...

Δεν γινόταν το ηφαιστειακό νέφος να έρθει πιό νωρίς; Θα είχαμε γλυτώσει τον άσκοπο πρωθυπουργικό τουρισμό...

Ανώνυμος είπε...

Ερώτημα : Υπάρχει κανείς που να πιστεύει ακόμα στο κύρος του ΓΑΠ στο εξωτερικό !!!

Ερώτημα : Υπήρχε ποτέ στο πρόσφατο παρελθόν Έλληνας Πρωθυπουργός τόσο ανίσχυρος στο Εξωτερικό !!!

Ερώτημα : Πόσο ψαρωμένοι ήταν οι Έλληνες όταν ο ΓΑΠ τους το έπαιζε πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς !!!

Ανώνυμος είπε...

Ήρθε η ώρα του ...Μανίκα!

ΣΑΜ είπε...

Και ο ΓΑΠ ανησυχεί.Μήπως τον μαλώσουνε που προκάλεσε τον ερχομό του Δ.Ν.Τ.,που πυροβόλησε την χώρα με το κολοπερίστροφο που ανακάλυψε και το πέρασε για νερομπίστολο,που μίλαγε για την χώρα απατεώνα,που εν κατάλαβε τι του λέγανε και έκανε πρωθυπουργικό τουρισμό.

Romantikos είπε...

Οι επόμενες εξελείξεις: Οικουμενική κυβέρνηση, βίαιη ανατροπή του πολιτικού σκηνικού και κοινωνικές εκρήξεις! Εκεί δυστυχώς φτάσαμε και όλοι έχουμε το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί. Αυτά κάποιοι τα είχαν προβλέψει πολύ καιρό πριν αλλά η απάντηση που ελάμβαναν από καλούς συντρόφους ήταν ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να αντιδράσουμε. Τι λέτε τώρα σύντροφοι; Ποιός δικαιώθηκε; Λέγαμε τα αυτονήτα. Δεν ανακαλήψαμε την Αμερική!!!! Ο νεοφιλελευθερισμός και ο μπερλουσκονισμός προ των θυρών!!!!!

ΓΕΡΟΝΤΑΣ είπε...

Τώρα άσχετα του τι έχει γραφτεί από έμενα και από άλλους, περί του τι θα ζητήσει το ΔΝΤ, η αλήθεια είναι ότι δεν θα ξέρουμε μέχρι να δούμε τις ανακοινώσεις.

Επίσης είμαι απόλυτος σίγουρος ότι ακόμα και η κυβέρνηση δεν ξέρει ακριβώς τι θα τους ζητηθεί.

Και τώρα αρχίζει το αστείο της υπόθεσης.

Όταν θα ακούσουν λεπτομέρειες για το τι έχει στο μυαλό του το ΔΝΤ, θα πιάσει όλο το υπουργικό συμβούλιο μια ζαλαδα, ενας ίλιγγος!!!
Οι μισοί θα λιποθυμήσουν επί τόπου, άλλοι θα αρχίσουν να παραμιλάνε και οι υπόλοιποι η θα παραιτηθούν η θα φύγουν από την Ελλάδα χωρίς να παραιτηθούν!!

Κατάληξη

Η επόμενη εβδομάδα θα έχει πολύ πλάκα και πολυ κλαμα διότι μάλλον θα βλέπουμε κυβερνητικούς αξιωματούχους (ΓΑΠακια και λοιπους)να μη ξέρουν τι λένε, να παραμιλάνε και γενικά να λένε ακαταλαβίστικα πράγματα σε όλα τα ΜΜΕ!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

@ σύντροφοι ο τελευταίος να κλεΙδώσει την πόρτα. Φτάνουν οι λαθρεπιβάτες τις εξουσίας.Ηταν ενα κόμμα που το λέγανε ΠΑΣΟΚ......

νικ είπε...

@Aνώνυμος
"Ηταν ενα κόμμα που το λέγανε ΠΑΣΟΚ......"

ήταν μιά χώρα που την έλεγαν Ελλάδα...

και όταν θα έρθει το τέλος του κόσμου κατά Μάγια το 2010, "ήταν ένας πλανήτης που τον έλεγαν Γη..."

Συγγνώμη για το μαύρο χιούμορ...

(ΥΓ: Στο μεταξύ αναρωτιέμαι πόσο στοιχίζει στην ελληνική οικονομία το κλείσιμο του μεγαλύτερου μέρους του ευρωπαϊκού εναέριου χώρου... Και πόσο μπορεί να στοιχίσει αν διάφοροι περιορισμοί ισχύσουν μέχρι το καλοκαίρι και στην καρδιά της τουριστικής περιόδου...)

νικ είπε...

erratum:

2010 --> 2012