“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

26 Απριλίου 2010

Ο Κ. Σημίτης στο ΒΗΜΑ.

«ΘΕΩΡΩ ότι δεν ήταν σωστό να αποφασιστεί η συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στον ευρωπαϊκό μηχανισμό» .Mε αυτή την αποστροφή των δηλώσεων του κ. Σημίτη στο Κυριακάτικο ΒΗΜΑ,καθίσταται σαφής η διαφωνία του τέως πρωθυπουργού,για την πολιτική προσπάθεια του κ. Παπανδρέου να "ατλαντικοποιήσει" την Ευρωπαϊκή Ένωση.Παρά ταύτα ο κ. Σημίτης στηρίζει τις κυβερνητικές επιλογές σεβόμενος το Εθνικό συμφέρον και την επιτακτική ανάγκη να σταματήσει η καταστροφική πορεία της χώρας.Πράτει το αυτονόητο.Και πολύ ορθά πράττει.Όπως ορθά θα έπρατταν κυβέρνηση και αντιπολίτευση,αν μελετούσαν προσεκτικότερα τις ολίγες πολιτικές παρεμβάσεις του.
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=327844&dt=25/04/2010

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι "ερασιτέχνες" (;;;;) του ΓΑΠ γιατί δεν καλούν όλο το πολιτικό κόσμο σε πανστρατιά; Πότε θα το πράξουν; Όταν πλέον θα είναι πολύ αργά; Δεν με ενδιαφέρει γι΄αυτούς αλλά για το τόπο! θετικό ότι αρχίζουν και ανοίγουν κάποια στόματα! Αντιδράστε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα! Δηλαδή χτές!!!!

ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΣ είπε...

@ ΑΝΩΝΥΜΕ
Γιατι "τα παιδια του BETADINE"
εχουν και φοβερα ΚΟΜΠΛΕΞ.
7 ΧΡΟΝΙΑ ουτε υπερασπιστηκαν, ουτε ειπαν καλο λογο για την ΟΚΤΑΕΤΙΑ
1996-2004, ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ
ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΘΟΥΝ
ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΧΡΥΣΟΣ ΟΣΑ ΣΚ... ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΡΙΞΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΧΡΥΣΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ.

****ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΚΡΑΞΙΜΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΟΥΝ
ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ

ΓΕΡΟΝΤΑΣ είπε...

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι ο “μηχανισμός” θα λειτουργήσει και οι κερδοσκόποι θα χάσουν και το πουκάμισό τους (!)

Και αυτοί οι αθεόφοβοι τίναξαν το spread του δεκαετούς υψηλότερα των 660 μονάδων και του διετούς ομολόγου υψηλότερα των 1300 μονάδων, δείχνοντας στην πράξη ποιος διατηρεί τον πρώτο λόγο στις Αγορές ομολόγων.
ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ
Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΜΕ ΔΑΥΤΟΥΣ!!!!!!!!
Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ΟΤΙ ΜΟΛΙΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ
"ΠΕΤΑΓΕΤΑΙ" Η ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΙΝΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ( 3 φορες το εχει κανει). Γιατι αραγε?

κοραλία είπε...

Ίσως οι "δευτερες" ειδήσεις είναι ενδεικτικές της νοοτροπίας στην χώρα και των ελπίδων που υπάρχουν να προχωρήσει θετικά. Χθες 800 ιπτάμενοι αξιωματικοί κάναν λευκή απεργία, δηλώνοντας ψυχολογιά πρβλ. Σε ανακοίνωσή τους, ως πολίτη, με επιβεβαίωσαν ότι η ασφάλεια της χώρας δεν κινδυνεύει. Μέχρι τώρα νόμιζα ότι αρμόδιο να κρίνει για την επαρκή ή όχι ασφάλεια της χώρας είναι το πεντάγωνο και η πολιτική ηγεσία του, όχι μπορεί και μια ομάδα αξιωματικών να παρεμβαίνει δημόσια και υπό το πρίσμα των μισθολογικών απαιτήσεών του να ομιλεί περί ασφάλειας της χώρας.
Ο αρμόδιος υπουργός αφού καταδίκασε την στάση τους, έστειλε υψηλόβαθμους αξιωματικούς να συνετίσουν τα "παιδιά", λες και πρόκειται για εφήβους του λύκειο ελληνίδων και όχι για στρατιωτικούς με συγκεκριμμένους κανονισμούς, υποχρεώσεις και όρκους περί φύλαξης της πατρίδας σε όλες τις συνθήκες. Καμπάνες δεν περιλαμβάνει ο κανονισμός; Επιπρόσθετα με τον πιο επίσημο τρόπο ενημερώθηκα ότι απ' το παράθυρο ο υπουργός διαπραγματευόταν μαζί τους την απώλεια εισοδήματος λόγω φορολόγησής του. Απόρησα γιατί δεν κάνει το ίδιο η υπ. Υγείας για τους γιατρούς ή η υπ. Παιδείας για τους εκπαιδευτικούς. Αθάνατοι πολιτικάντες ψιθύρισα, γλυκιά μου χώρα καληνύχτα.

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά εκείνος ο Λαλιώτης που βρίσκεται!!! δεν καταλαβαίνω ίδια συμπεριφορά με τον Κώστα τον Καραμανλή ίδιο ζωόδιο θα πρέπει να είναι !!!

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΩΡΓΟ ΦΥΓΕ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ

Casper είπε...

Κάποια Κυριακή του Μαρτίου του 2004 είχαμε στη χώρα εκλογές. Μιάμισυ μέρα πρίν, δηλ. Παρασκευή βράδυ, ΒΡΑΔΥ κύριοι, όπως ακριβώς το διαβάζετε ΝΥΧΤΑ. Πούλησε Ελληνική Τράπεζα σε Γάλλους.Αυτό σας λέει τίποτα; Μήπως θα πρέπει να διαβάσετε μερικές φορές ακόμη από την αρχή, αυτό που σας λέω; Διαβάστε το άλλη μία φορά. Μήπως θα πρέπει να σταματήσουμε την πολύ φιλοσοφία εδώ και να αρχίσουμε να μιλάμε την γλώσσα της Αληθινής Αλήθειας; Μήπως πρέπει να συζητάμε σε πραγματικό επίπεδο και όχι σε ονειρικά ιδεατό; Μήπως θα πρέπει να σταματήσουμε τα Ζήτω;

νικ είπε...

@Xanthos

Προσωπικά δεν καταλαβαίνω...