“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

27 Απριλίου 2010

Δύσκολος ο δρόμος

«Θα έχει μεγάλη σημασία για το γενικότερο οικονομικό κλίμα, αν η δημοσιονομική εξυγίανση στο σκέλος των δαπανών προχωρήσει ακόμη περισσότερο από ό,τι μέχρι στιγμής προγραμματίζεται, ώστε να επιτευχθεί εφέτος μείωση του ελλείμματος μεγαλύτερη και του 5% του ΑΕΠ, ιδιαίτερα αν ληφθεί υπόψη ότι το έλλειμμα του 2009 αναθεωρήθηκε σε 13,6% και μπορεί να αναθεωρηθεί περαιτέρω», τόνισε ο διοικητής της ΤτΕ κ.Προβόπουλος, παρουσιάζοντας σήμερα την Ετήσια Έκθεση για την ελληνική οικονομία.
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1808283

8 σχόλια:

κοραλία είπε...

Στη χώρα, ο δοιηκητής της Ττε κάνει ομιλία ως πρωθυπουργός. Ο πρωθυπουργός συνεχίζει τις γενικότητες και τις γλαφυρές-ποητικές περιγραφές για μηχανισμό που είναι "απάνεμο λιμάνι", Μας καλεί να ταξιδέψουμε "σε νερά που δεν έχουν εξερευνηθεί", αλλά εγώ δεν φοβάμαι γιατί προχθές μας διαβεβαίωσε ότι "ο βυθός έχει χαρτογραφηθεί". Δεν έχω κανένα λόγο να ανησυχώ. Συντάσσομαι με το 46% των ελλήνων που τον θεωρούν καταλληλότερο πρωθυπουργό. Για τους ανθρώπους και τις κοινωνίες-τις χώρες υπάρχει πάντα χειρότερο. Όμως στους ανθρώπους υπάρχει ένα τέλος και είναι ο θάνατος, ορισμένες φορές λυτρωτικός, ενώ στις κοινωνίες δεν υπάρχει τέλος στον κατήφορο.

ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ είπε...

@Κοραλία.Δυστυχώς έχεις απόλυτο δίκαιο

Βικτωριανός είπε...

Τελικά πτωχεύσαμε πολιτικά, οικονομικά θα δούμε. Ερώτημα παραμένει τι θέλει ο ΓΑΠ από το ΠΑΣΟΚ να στηρίξουμε τις επιλογές του ΔΝΤ, να αγωνιστούμε για την εξαφάνιση του ελλείμματος σοσιαλιστικά ; Το σίγουρο είναι ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ιδεολογικό εξοπλισμό και αυτό φοβούνται πολλοί, δεν ξέρω αν ο Χρυσοχοίδης που ξέρει τα κόλπα βοηθήσει στην διάλυση του, δεν θα κατεβάσουμε την ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ της Ελλάδας και της Ευρώπης των λαών !!!

Poletti είπε...

Μην ανησυχείτε, δεν μπορείτε να γίνετε Αργεντινή.

Δεν έχετε ούτε Μέσσι, ούτε Μαραντόνα..

νικ είπε...

Πάντως, η ευκολία με την οποία ευτελίζεται η Ελλάς αλλά και το ότι η κατάσταση συνεχίζει να κλονίζει την ευρωζώνη (το ευρώ πέφτει, τα spreads Ιρλανδίας και Πορτογαλίας ανέβηκαν, όλοι αναρωτιούνται τι σόι μηχανισμός διάσωσης είναι αυτός όπου απαιτούνται διαβουλεύσεις επί διαβουλεύσεων) με κάνουν να αναρωτιέμαι κατά πόσο οι "γκάφες" ΓΑΠ ήταν απλά προϊόν αφέλειας και κακού σχεδιασμού ή προϊόν εσκεμμένων συμβουλών από ανθρώπους του κύκλου ΓΑΠ οι οποίοι δια της Ελλάδος ήθελαν να πλήξουν το ευρώ και την ευρωζώνη και οι οποίοι φρόντισαν να πλευρίσουν και να πλασαριστούν κατάλληλα στον ΓΑΠ... Έτσι κι αλλιώς, δεν διακρίνεται για τον τρόπο με τον οποίο επιλέγει συμβούλους ο Πρωθυπουργός...

νικ είπε...

Από άρθρο στους σημερινούς Financial Times (ελεύθερη απόδοση δική μου):

Το σπίτι καίγεται και η ευρωζώνη συσκέπτεται επιχειρηματολογώντας για τη συνταγματικότητα της κλήσης στην πυροσβεστική ή της ρίψης κουβάδων νερού.

Αποτυπώνει την κατάσταση. Κάποιοι που πιθανολογούσαν κάτι τέτοιο και ήθελαν να πλήξουν την ευρωζώνη μπορεί να διευκόλυναν (και δια μέσω ΓΑΠ) τις εξελίξεις προς τα εκεί.

pater είπε...

Σάν να μην εφταναν όλα αυτά ..
η περιφερειαρχης Ιονίων εκδιώκετε
παρ οτι αρεστη/αριστη για φαγοπότι ????
θα τρελαθούμε ρε ,αει ρε διαβουλευτειτε...

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΩΡΓΟ ΦΥΓΕ ΜΕΡΑ