“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

18 Μαΐου 2010

Το τέλος των επικοινωνιακών τεχνασμάτων

Γράφει ο Στέφανος Μανίκας.
Όλοι οι Έλληνες βιώνουμε μια περίοδο ανασφάλειας, αβεβαιότητας και μειωμένων προσδοκιών. Η παρατεταμένη περίοδος της αναζήτησης των εύκολων λύσεων, έλαβε τέλος με την αποδοχή και απο την Βουλή των οικονομικών και κοινωνικών επιλογών των δανειστών μας. Μαζί με τέλος των περισπούδαστών και εμβριθών πολιτικών αναλύσεων για το δέον γενέσθαι, ήρθε και το τέλος των επικοινωνιακών τεχνασμάτων.
Τώρα είναι η ώρα η κυβέρνηση να απασχοληθεί με την αποτελεσματική εφαρμογή και την μέγιστη απόδοση των πολιτικών επιλογών της. Τις καθυστερήσεις και τις ολιγωρίες τις πληρώνουμε με την δραματική υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας. Βεβαίως και θα ματώσουμε, αρκεί να μη πεθάνουμε απο ακατάσχετη αιμορραγία.
Ο κ. Παπανδρέου γνωρίζει πλέον ότι η μπάλλα πρέπει να επανέλθει στο γήπεδο. Οι παίκτες να σηκωθούν απο το πάγκο. Ο χρόνος λιγοστός και πυκνός. Όλοι, μηδενός εξαιρουμένου έχουν απο μία κίτρινη κάρτα.Ο συντονισμός του κυβερνητικού έργου, η επάρκεια στη διαχείριση, οι διαρθρωτικές αλλαγές, ο έλεγχος στην εφαρμογή και το αποτέλεσμα, η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής συγκροτούν την αναγκαία πολιτική της περιόδου.
Η παραίτηση της κ. Γκερέκου ας αποτελέσει την αφετηρία αξιολόγησης των κυβερνητικών στελεχών.Και αν διαπιστωθεί η ανάγκη να υπάρξουν αλλαγές και των προσώπων. Ο πρωθυπουργός γνωρίζει, αξιολογεί και αποφασίζει. http://www.metarithmisi.gr/el/sx_printText.asp?textID=1152

1 σχόλιο:

frank είπε...

Δεν βλέπω φώς... θα πει κανείς ...μα πως; δεν καταλαβαίνεις; δεν ξέρεις; εδώ υπάρχει σχέδιο.Το παρακολουθεί και ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ.Συγγνώμη αλλά δεν βλέπω τίποτα. μια απύθμενη αδράνεια μαγεμένων, φοβισμένων υπουργών και λοιπών συγγενών.Οχι κάρτα κίτρινη, αυτοί δεν έχουν βγεί καν από τα αποδυτήρια.Ο θεός να βάλει το χέρι του και εμείς μυαλό στο κεφάλι.