“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

24 Μαΐου 2010

Mr Bundesbank: Η Ελλάδα θα φύγει από το ευρώ!

Την ώρα που το ευρώ καταρρέει στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2006 και η γερμανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εσπευσμένα επιβάλλει νέες απαγορεύσεις στο short selling μετοχών και στα «γυμνά» CDS, ο Mr Bundesbank, Καρλ Ότο Πελ, με μια βαρυσήμαντη συνέντευξη στο“Spiegel” προφητεύει ακόμη χειρότερες ημέρες για το κοινό νόμισμα, αλλά και την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη!
Η εμβληματική μορφή του γερμανικού τραπεζικού συστήματος, που ηγήθηκε της BuBa στην κρίσιμη περίοδο από το 1980 έως το 1991 και είχε μαζί με τον Χέλμουτ Κολ το γενικό πρόσταγμα στη διαδικασία πολιτικής και νομισματικής ενοποίησης της Δυτικής με την Ανατολική Γερμανία, χωρίς περιστροφές λέει όσα θα ήθελαν να πουν δημόσια οι περισσότεροι Γερμανοί κεντρικοί τραπεζίτες: - «Υπάρχει κίνδυνος το ευρώ να γίνει ασθενές νόμισμα. Τα θεμέλια του ευρώ μετακινήθηκαν, όταν αποφασίσθηκε από τις κυβερνήσεις να μετατρέψουν τη νομισματική ένωση σε μια ένωση μεταβιβαστικών πληρωμών (σ.σ: εννοεί από τα ισχυρότερα κράτη στα ασθενέστερα, με το «πακέτο» των 750 δις. ευρώ). Παραβιάζονται όλοι οι κανόνες. Αντίθετα με όλες τις δεσμεύσεις της και παρά τη ρητή απαγόρευση στο καταστατικό της, η ΕΚΤ έχει εμπλακεί στη χρηματοδότηση των κρατών. Προφανώς, όλα αυτά θα έχουν επιπτώσεις (σ.σ.: στην ισοτιμία του ευρώ).
http://www.sofokleous10.gr/portal2/toprotothema/toprotothema/mr-bundesbank--------2010051823427/

4 σχόλια:

νικ είπε...

Η συζήτηση - το θέλουμε ή όχι - θα εξακολουθήσει να γίνεται στην ευρωζώνη για το μέλλον της Ελλάδας. Δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Στην παρούσα συγκυρία, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να στρωθούμε με τα μούτρα να ανατρέψουμε τις στρεβλώσεις του δημοσίου. Παρά τις κυβερνητικές καθυστερήσεις, έχω την εντύπωση πως τον τελευταίο καιρό κάτι κινείται σε σχέση με εντοπισμό μεγάλης φοροδιαφυγής (όχι τον μικρομεσαίο που έχει ασυμφωνία 50 ευρώ στη δήλωσή του), τις προμήθειες των νοσοκομείων, τις απάτες με το δημόσιο χρήμα. Χρειάζεται όλοι να ασκήσουμε ακόμη μεγαλύτερη πίεση για να εντατικοποιήσει τις προσπάθειες η κυβέρνηση. Και όσοι υπουργοί δεν αντέχουν την πίεση να φύγουν όσο το δυνατόν νωρίτερα.

Δυμαίος είπε...

"Βλέποντας όλα αυτά, καταλαβαίνουμε γιατί επινοήθηκε το σχέδιο διάσωσης: για να διασωθούν οι τράπεζες και ορισμένοι πλούσιοι Έλληνες»!

Αυτή η φράση του Mr Bundesbank, Καρλ Ότο Πελ είναι όλα τα λεφτά. πραγματική πατσαβούρα στα μούτρα της κυβέρνησης

Casper είπε...

Προσέξτε, μία Ισπανική τράπεζα κατέρευσε και όλοι στην Ευρώπη πάθανε ταραχή. Έτοιμοι είναι ολοι να αρχίσουν να λένε οτι για όλα φταίει η Ελλάδα. Δεν κοιτάνε λοιπόν οι Ευρωπαίοι την τύφλα τους, δεν κοιτάνε οτι αυτό που φτιάξανε μέχρι τώρα δεν είχε θεμέλια, αλλά δεχθήκανε χαρούμενοι να γίνουν οι χώρες 25 και 27 και από πίσω τίποτα. Τώρα βγαίνει και ο συγκεκριμένος Παπάρας να λέει οτι η Ελλάδα θα φύγει από τη μέση. Να βάλω ένα ερώτημα; Θεωρείτε ακόμη όλοι εδώ οτι το όραμα του παπούλη Καραμανλή να μπούμε στο club ηταν ΟΚ? Όχι τίποτα άλλο, τον λέμε και Εθνάρχη και τον έβγαλε μέσα στη 10άδα των Μεγάλων Ελλήνων ο Σκάϊ. Είπατε κάτι;

νικ είπε...

@Xanthos

H επιλογή της ένταξης στην ΕΕ ήταν μονόδρομος και έδωσε τεράστια πλεονεκτήματα στη χώρα που μπορούμε να τα απαριθμήσουμε. Και ήταν ιστορικό λάθος η αντίθετη θέση της τότε ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Δυστυχώς, η διαχείριση της ένταξης μπήκε και αυτή στο μύλο του λαϊκισμού και δεν κερδίσαμε όσα θα μπορούσαμε να κερδίσουμε. Όμως, ακόμη και έτσι όπως έγινε, η συμμετοχή στην ΕΕ αναβάθμισε την Ελλάδα, και αν δεν οφεληθήκαμε περισσότερο, οι ευθύνες γι αυτό είναι δικές μας.