“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

11 Ιουνίου 2010

Σκέψεις για τα Γιάννενα

Γράφει ο delinquents
Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό. Στα Γιάννενα έχουμε, αυτοδιοικητικά, ζήσει στιγμές μεγάλης παράνοιας. Το αποτέλεσμα για τον δήμο είναι η διοίκησή του να καταλήγει σε χέρια ανθρώπων που είναι κατώτεροι των περιστάσεων, με υπόνοιες πως έχουν χρεώσει τον δήμο και με πολιτικές οι οποίες δεν ευνοούν την ανάπτυξή του. Ιστορικά τελευταίος δήμαρχος από την κεντροαριστερά είναι ο κ. Γκλίναβος το 1994 ή κάποτε τότε. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν διοικήσει τον δήμο ο κ. Παπασταύρος για μία τετραετία και η φυσική συνέχεια της παράταξής του, υπό τον κ. Γκόντα, για 2 τετραετίες μέχρι και σήμερα. Αντίστοιχα η κεντροαριστερά και η αριστερά όλο αυτό το καιρό, αν και κατέχει μεγαλύτερο ποσοστό, ήταν κατακερματισμένη σε ομαδούλες που ευνοούσαν τα κόμματα και συνέβαλαν έτσι στον κατακερματισμό.
http://delinquents.wordpress.com/2010/06/08/%CE%B7-%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%B7-%CE%BA%CE%B5%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%AE-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%B7/

4 σχόλια:

Kalamas είπε...

Αγαπητέ Citizen
πολύ ενδιαφέρουσα η λογική με την οποία προσεγγίζειο o Delinquents το ζήτημα των δημοτικών εκλογών στην πόλη των Ιωαννίνων.
Γίνεται μάλιστα ακόμη πιο ενδιαφέρουσα λόγω και της σκανδαλώδους διαχείρησης των οικονομικών του Δήμου από την απερχόμενη Δημοτική αρχή,όπως πριν λίγες μέρες αποκαλυψαν τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας στο αθηναικό τύπο.
Ίσως ήλθε ο καιρός ο μεγάλος στα Γιάννενα χώρος της κεντροαριστεράς να αναζητήσει νέο,άφθαρτο και καταξιωμένο στην κοινωνία πρόσωπο για επικεφαλής της προσπάθειας να
αλλάξουν τα πράγματα στην πόλη σε κατεύθυνση εξυγίανσης,ανασυγκρότησης και αναπτυξιακής προόδου.

Μουργκάνα είπε...

Δυστυχώς Kalamas το ανθρώπινο δυναμικό, που ασχολείται με τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και γενικότερα της αριστεράς, είναι χαμηλότερο σε ποιότητα των περιστάσεων.

κοραλια είπε...

Ο φέρων τον τίτλο του πρωθυπουργού γιουχαίστικε από το κοινό στο Ηρώδειο; Απα πα οι ιθαγενείς δεν εκτιμούν τίποτα.

ΑΕΚΤΣΗΣ είπε...

Το γιουχάισμα στον πρωθυπουργό θα πρέπει να απασχολήσει τα αρμόδια όργανα τι κάνουν οι επιτροπές δεοντολογίας ΕΚΑΠ κ.λ.π .

Αν και δεν υποστήριζα ποτέ τον ΑΚΗ δεν τον πήγαινα και σαν στυλ περίμενα τα όργανα να έχουν μεγαλύτερο βάθος στην απόφαση τους, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο ΑΚΗΣ είχε ένα κεντρικό πάντα ρόλο στο ΠΑΣΟΚ και στην διαδρομή του κινήματος, άρα αν ο ΑΚΗΣ τα ισοπέδωσε όλα στα στερνά του το ΠΑΣΟΚ πρέπει να βρεί ένα τρόπο για να ξεπεράσει το πρόβλημα.

Πολλοί στηρίζουν την άποψη ότι πρέπει να ξεκαθαρίσουμε με το παρελθόν όχι γιατί πρέπει να κάνουμε ένα συμψηφισμό με το παρόν και το μέλλον αλλά γιατί όπως είπε και ο Καλογείρου στην σχετική Ελληνική ταινία "Είναι πολλά τα λεφτά Αρη ..."