“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

18 Ιουνίου 2010

Λοβέρδος vs Ελευθερίου Βενιζέλου.

Το Προεδρικό Διάταγμα του κ.Λοβέρδου για απολύσεις και αποζημιώσεις ανατρέπει ένα νόμο που ισχύει στην Ελλάδα από 1920. Ένα νόμο του Ελευθερίου Βενιζέλου που άντεξε τους κραδασμούς της Μικρασιατικής Καταστροφής, του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, του Εμφυλίου, των δικτατοριών και αποτελούσε πλέον μια θεσμοθετημένη σταθερά των εργασιακών σχέσεων.
Οι κυβερνητικές ρυθμίσεις ακρωτηριάζουν αυτό το νόμο και κατ' επέκταση τους ίδιους τους εργαζόμενους, καθώς ουδείς εχέφρων πολίτης αυτής της χώρας μπορεί να πειστεί ότι αυτές οι διευκολύνσεις για απολύσεις, έχουν να συνεισφέρουν έστω και κατ' ελάχιστο στα δημοσιονομικά της χώρας.

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ανοιγμα λογαριασμών και πολιτικές σκοπιμότητες...

Από τον Χρίστο Βερελή

Δεν έχω προφανώς καμία αντίρρηση ν’ ανοίξω τους λογαριασμούς μου. Τα οικονομικά μου είναι ανοιχτό βιβλίο και η εξέλιξη της περιουσίας μου εδώ και χρόνια ως πρώτου Έλληνα πολιτικού ανεβασμένα στο διαδίκτυο.
Παρατηρώ όμως, με έκπληξη και αίσθηση υφιστάμενου πλέον καταφανώς, δυσμενή μεταχείριση και ότι κάποια άλλα βιβλία φαίνεται να μένουν κλειστά. Επίσης:
1. Η επιλογή ισορροπίας των πέντε + πέντε πρώην υπουργών δύσκολα μπορεί να μην αποδοθεί σε πολιτική σκοπιμότητα. Στους δημοσιογράφους μάλιστα η λίστα διοχετεύτηκε ως «πρώτη δόση έναντι» και προς χρήση των Σαββατοκυριακάτικων.
2. Η ομόφωνη απόφαση της επιτροπής για έλεγχο σε βάθος 20ετίας, μαγικά άλλαξε όπως κατήγγειλαν και οι εκπρόσωποι των ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ , και η επιλογή των προσώπων περιορίζεται στην...
περίοδο μετά το 1997
3. Περιλαμβάνονται κάποιοι και δεν περιλαμβάνονται κάποιοι άλλοι που μόνη διαφορά έχουν το σημερινό πολιτικό τους ρόλο.
Δεν περιλαμβάνονται καν όσοι είχαν ρόλο στη διαχείριση των οικονομικών των κομμάτων.…..
4. Περιλαμβάνομαι και εγώ, παρ’ ότι δεν πρόλαβαν ακόμη να με καλέσουν στην επιτροπή ενώ το ζητώ εδώ και μήνες. Γεγονός που σημαίνει ότι υποτίθεται ότι δεν έχουν ακόμη ολοκληρώσει την εξέταση της υπόθεσης σε ότι αφορά ζητήματα με τα οποία είχα σχέση.
Παρ’ ότι είναι γνωστό ότι καμία ανάθεση, αλλά και καμία τροποποίηση σύμβασης δεν έχω υπογράψει, παρ’ όλα αυτά επιλέγομαι και μάλιστα από τον υπεύθυνο της κατάρτισης της λίστας με τον οποίο είμαι επί χρόνια συνυποψήφιος.
5. Θεωρώ τη διαχείριση που έγινε πολιτικά απαράδεκτη και ηθικά διερευνητέα.

Share on Facebook Αναρτήθηκε από το Press-gr στις 11:50:00 π.μ.

Διαβάστε κι αυτά, είναι σχετικά:

citizen είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΣΑΜ είπε...

O Βερελής έχει δίκιο αλλά ας πρόσεχε τις παρέες με το Κουρή.

ΑΕΚΤΣΗΣ είπε...

Ενδιαφέρον θα έχουν τα πολιτικά κείμενα του ΠΑΣΟΚ από δω και πέρα, λόγω της σχέσης με τη Σοσιαλιστική Διεθνή τα κείμενα θα αποτελούν και πρότυπα για το διεθνή σοσιαλιστικό κίνημα.

Και κάτι για την ΟΛΜΕ επειδή τα παιδιά δεν έχουν καμία ευθύνη για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί να διορθωθούν τα γραπτά των παιδιών για να μην παρατείνεται περισσότερο η αγωνία τους.

ρεπορτερ είπε...

Σοσιαλιστική Διεθνής=σοσιλιτικά κόμματα. ΠΑΣΟΚ συμμετέχει σε σοσιαλιστική διεθνή. Επομένως ΠΑΣΟΚ=σοσιαλιστικό κόμμα.
Ποιές από τις πιο πάνω προτάσεις είναι λάθος; Φοβάμαι πως μόνο η μεσαία είναι σωστή.

πολιτευτακιας είπε...

Κάποιος στην κυβέρνηση, έστω στην κοινοβουλευτική ομάδα να καταγγειλει το κουστουμάκι; Μπα, τίποτα. Όλοι καθαρόαιμοι σοσιαλιστές.
Ο μέγας αριστερός Παναγιωτακόπουλος ζητά την παρέμβαση του σοσιαλιστή πρωθυπουργού. Μας δουλεύουν.

κοραλια είπε...

Ανατρέπονται τα πάντα. Οι κατακτήσεις της γενιάς των παππούδων κ των πατεράδων μας. Ζητάνε αγόγγυστα, τα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα να υπομείνουν την ανατροπή της ζωής τους, για το καλο τους τάχατες.
Ο Πρωθυπουργός που πούλησε φίκια για μεταξωτές κορδέλες, υποστηρίζοντας ότι το ΔΝΤ δεν είναι δα και τίποτα κακό, έχει το θράσος να ισχυρίζεται ακόμα ότι λειτουργεί υπέρ των αδύναμων κοινωνικά στρωμάτων.
Με απίστευτη στρατηγική λειτουργεί συστηματικά υπέρ των εργοδοτών, κλαψουρίζοντας για το πόσο στεναχωριέται που δεν είναι αρκούντως "σοσιαλιστής". Το ίδιο και οι υπουργοί του, όπως Καστανίδης, Λομβέρδος που ζητούν να τους λυπηθούμε για τα ψυχολογικά τους προβλήμματα.
Αυτό το ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμιά κοινωνική ευαισθησία, δεν είναι κεντροαριστερό κόμμα, ούτε βέβαια σοσιαλιστικό. Ευθύνεται για την απαξίωση της χώρας διεθνώς, ευθύνεται για την προσφυγή στο ΔΝΤ, ευθύνεται για την ισοπέδωση όλων των εργασιακών κεκτημένων.
Οι πολίτες παρακολουθούν φοβισμένοι, ανήμποροι. Δεν υπάρχει πολιτικός φορέας που να εκφράζει αυτές τις ανησυχίες και να δίνει διέξοδο.
Το τζιμάνι του τακτικισμού άκουσα σήμερα ότι απειλεί πως θα πάει σε εκλογές αν δεν ψηφισθεί από όλο το ΠΑΣΟΚ το νομοσχέδιο του ασφαλιστικού. Μονά ζυγά κερδισμένος. Εκβιάζει τους βουλευτές και στελέχη του, φαντάζομαι πολλοί θα ονειρεύονται μια θέση στις δημοτικές εκλογές ή στις λίστες των βουλευτικών εκλογών. Αλλά πιο σημαντικό επιχειρεί να προλάβει εξελίξεις, όπως το κόμμα Κουβέλη, ακόμα και Μπακογιάννη ή ίσως κινήσεις μέσα στο ΠΑΣΟΚ. ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΝ. ΕΓΩ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ. (Έστω με την μικρή μου ψήφο)

Ανώνυμος είπε...

Τι λέτε για το μεγάλο πολιτικό ντηλ των τελευταίων ωρών;
(Μαρινάκης=Ντόρα),
(Μαρινάκης=Αλαφούζος)
(Μαρινάκης+Αλαφούζος=Ντόρα)
Μαγαζί γωνία ο Θρύλος,
πρωινή καθημερινή εφημερίδα και ραδιοφωνικός σταθμός!
Έρχεται η σειρά καθημερινής απογευματινής εφημερίδας με κεντροαριστερό προφίλ για να δέσει το γλυκό!
Μπαίνει γερά στο παιχνίδι το Μητσοτακέικο!

νικ είπε...

"Δεν υπάρχει πολιτικός φορέας που να εκφράζει αυτές τις ανησυχίες και να δίνει διέξοδο."

Δυστυχώς. Αλλά είναι επιτακτικό αυτή τη στιγμή να διαχωρίσουμε το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας (και τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπισή του) από μέτρα που προκαλούν ερωτηματικά ως προς τη σκοπιμότητά τους.

κοραλια είπε...

@νικ ακριβώς. Θα πρόσθετα ότι πρέπει να διαχωρισθεί τι σημαίνει εκσυγχρονισμός και τι φιλελεύθερη πολιτική. Υπάρχει σύγχυση. Όλα μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι και αλέθωνται. Αποτέλεσμα ο λαικισμός, ο συντεχνιασμός, ο παλαιοκομματισμός και οι πελατειακές σχέσεις να συγχέονται με την κοινωνική πολιτική και την προστασία των εργαζόμενων. Τα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα για διαφορετικούς λόγους, έχουν όλα συμφέρον να μην τα διαχωρίζουν. Αυτό εννοώ όταν λέω ότι υπάρχει πολιτικό κενό. Δεν υπάρχει φορές που να τα εκφράζει αυτή τη στρατηγική.

Casper είπε...

Α, ναι?

Casper είπε...

Δηλ. Ο συνυποψήφιος δεν θάπρεπε να τον καλέσει έτσι? λόγω του οτι ήταν φιλαράκια θάπρεπε να μην τον καλέσει. Τι ωραία.

Μουργκάνα είπε...

@κοραλια
πως διαχωρίζεται ο φιλευλεθερισμός από τον εκσυγχρονισμό δλδ; Μπορείς να το κάνεις πιο λιανά;

Ανώνυμος είπε...

Τί έγινε χαθήκαμε υπάρχει κάποιο τεχνικό πρόβλημα

citizen είπε...

@Τεχνικά προβλήματα λόγω μετακόμισης.

Βικτωριανός είπε...

Απίστευτος ο Λοβέρδος νομίζει ότι έχει παρει λευκή επιταγή να λέει βλακίες, άν είναι τα μέτρα να αφορούν το 5% των εργαζομένων γιατί τόσο θόρυβος ; ή πλάκα είναι ότι ο Φλωρίδης το κατέβασε στο 3% θα μείνει τελικά κανείς όρθιος ...

Ανώνυμος είπε...

kai h broxa epefte ..right through...

ante kleiste to blog na teleiwnoume. mia malakia egine ki auto, opws to olon pasok.