Ο εργασιακός Αρμαγεδών είναι πλέον γεγονός. Οι επιθυμίες των κ.κ. Στρος-Καν και Όλι Ρεν ικανοποιούνται μέχρι κεραίας. Η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου δεν είχε σχέδιο, δεν διαθέτει βούληση και αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες της. Ο καθημαγμένος Έλληνας εργαζόμενος εξακολουθεί να συμπεριφέρεται με υπευθυνότητα και να καταθέτει το κουράγιο του, απέναντι σε μια κυβερνητική πολιτική που τον θεωρεί μέγα υπεύθυνο της οικονομικής κρίσης, απέναντι σε ένα πολιτικό σύστημα που έχει ολοκληρώσει την προσφορά του στη πατρίδα, απέναντι σε ένα συνδικαλιστικό κίνημα που αναλίσκεται στην αυτοπροστασία του με το βλέμμα στραμμένο σε ένα παρελθόν που καμμία σχέση δεν έχει με το παρόν και το μέλλον αυτού του τόπου.
Η έξοδος απο το τούνελ της κοινωνικής και οικονομικής υποβάθμισης δεν είναι ορατή και η ανεπάρκεια των πολιτικών δυνάμεων επιτείνει την καθολική αβεβαιότητα και ανασφάλεια των Έλλήνων. Μέσα στο τέλμα και στην οδύνη οι δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας οφείλουν να αναλάβουν πρωτοβουλίες και δράση. Δεν μας αξίζει το τέλμα, η μιζέρια και δεν μας ταιριάζει η συνθηκολόγηση με την ανικανότητα των μοιραίων και των άβουλων. Να ανοίξουμε τους δρόμους μιας νέας δίκαιης κοινωνίας. Το θέλουμε? Μπορούμε?
ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΑ ΤΡΑΙΝΑ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΕΣ
“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.
"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."
4 σχόλια:
Δεν μας λες πως την είδες τη συνάντηση ΓΑΠ-Ρουμπινί
"Να ανοίξουμε τους δρόμους μιας νέας δίκαιης κοινωνίας", να τους ανοίξουμε αλλά όχι με πομφόλυγες, γενικολογίες και αοριστίες, όχι με ισορροπίες και κομματικές σκοπιμότητες. Το μέλλον δεν μπορεί να κινείται με όρους του παρελθόντος.
Eπειδή κάποιοι θα μιλήσουν για φάρμακο και άλλοι για φως στο τούνελ, ενδεικτικά παραθέτω ορισμένα νέα μέτρα και δεσμεύσεις από το αναθεωρημένο μορφή του Μνημονίου και αποκαλύπτουν νέες παρεμβάσεις.
Η σημαντικότερη σε αξία, που δεν ορίζεται όμως με σαφήνεια, είναι τα μέτρα ίσα με το 5% του ΑΕΠ που θα «διευκρινιστούν» τον Μάρτιο διά νόμουκαι θα πρέπει να υλοποιηθούν την περίοδο 2012-14. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, θα περιλαμβάνουν σχέδια αναδιάρθρωσης για τις μεγάλες και ζημιογόνες κρατικές επιχειρήσεις, το κλείσιμο των μη αναγκαίων φορέων του δημόσιου τομέα, νέα φορολογική μεταρρύθμιση, μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση, στο μισθολόγιο του Δημοσίου και μείωση των στρατιωτικών δαπανών.
Από το 2012 έρχονται επιδόματα ανεργίας με κριτήριο τα ελάχιστα απαιτούμενα μέσα διαβίωσης????
Η κυβέρνηση «θα αναθεωρήσει τις βασικές παραμέτρους του συνταξιοδοτικού συστήματος που προβλέπονται από το νόμο 3863/2010» αν οι προβλέψεις της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής δείξουν ότι η προβλεπόμενη αύξηση των δημοσίων δαπανών για συντάξεις θα υπερβεί το όριο των 2,5 ποσοστιαίων μονάδων του ΑΕΠ για την περίοδο 2009-10 (δηλαδή σ' ένα συνεχώς συρικνούμενο ΑΕΠ νέες μειώσεις)
Το 2011 η κυβέρνηση θα υιοθετήσει και νομοθεσία που καθιερώνει ένα απλοποιημένο σύστημα αμοιβών που καλύπτει τον βασικό μισθό και τα επιδόματα και εφαρμόζεται σε όλους τους εργαζομένους στον δημόσιο τομέα(νάτη η πρόβλεψη για νέα μείωση μισθών στο δημόσιο). Θα πρέπει να είναι μέρος μιας συνολικής αναμόρφωσης της διαχείρισης ανθρωπίνων πόρων του δημόσιου τομέα.
Για το 2012 προβλέπονται μείωση της απασχόλησης στον δημόσιο τομέα επιπροσθέτως του κανόνα της μίας πρόσληψης ανά πέντε συνταξιοδοτήσεις(να και οι απολύσεις στο δημόσιο), ειδικός φόρος κατανάλωσης για τα μη αλκοολούχα ποτά, νέα αύξηση των αντικειμενικών αξιών και του ΦΠΑ.
Το 2012 θα συνεχιστεί το πάγωμα των συντάξεων με την πρόσθετη πρόβλεψη ότι σε περίπτωση αρνητικού πληθωρισμού (λόγω ύφεσης) θα μειωθούν ανάλογα...(ενώ λόγω πληθωρισμού δεν αυξάνονται ανάλογα)
Υπάρχει κανείς που αναρωτιέται ακόμα ποιός θα πληρώσει την κρίση?
@Ανώνυμος. Συνάντηση ΓΑΠ-Ρουμπινή.Μιά ακόμα ενέργεια ενίσχυσης της εικόνας του πρωθυπουργού.Ο ΓΑΠ αρέσκεται να συναντά διασήμους.Επι της ουσίας αμφισβητώ οτι έγινε σοβαρή συζήτηση.Πάντως η εκτίμηση Ρουμπινί για την Ελλάδα με βρίσκει προς το παρόν σύμφωνο.
Δημοσίευση σχολίου