Κατά την ομιλία του επί του κρατικού προϋπολογισμού 2011 ο κ. Βενιζέλος έστειλε το μήνυμα ότι οι θυσίες του ελληνικού λαού θα πιάσουν τόπο εφόσον ακολουθηθούν επτά προϋποθέσεις, τις οποίες εξέθεσε μία προς μία και ανέλυσε επίσης. «Να απαντήσουμε στην αγωνία της κοινωνίας, έχουν τέρμα οι θυσίες, πιάνουν τόπο, βλέπουμε ξέφωτο;» είπε και απάντησε: «Ναι υπάρχει έξοδος, μπορούμε να κεφαλαιοποιούμε τις θυσίες για να γίνουν εφαλτήριο για επάνοδο στην αισιοδοξία». Αρκεί να πληρωθούν κάποιες προϋποθέσεις, που αφορούν:
- Να διαφυλάξουμε την εθνική και κοινωνική συνοχή ως ελάχιστο πατριωτικό καθήκον. «Κανείς να μην νιώθει απροστάτευτο θύμα της κρίσης, είναι προτεραιότητα να απλώσουμε ένα δίχτυ προστασίας» είπε
- Να εξασφαλίσουμε πολιτική συναίνεση, όχι μια διακομματική διευθέτηση. «Είναι μια άλλου τύπου πολιτική και λόγος με ειλικρίνεια που απευθύνεται στην κοινωνία. Γιατί η στρατηγική του φόβου δεν οδηγεί πουθενά» τόνισε.
- Να εξασφαλίσουμε ηθική ισορροπία των μέτρων, «να ξέρει ο αδύναμος ότι και ο μεγάλος και ισχυρός πληρώνει και αυτό δεν το κατορθώνουμε πάντα καθώς πιο εύκολα συλλαμβάνεις τον μικρό»- Να κατοχυρώσουμε το κράτος ασφάλειας
- Να δείξουμε σεβασμό στην κοινή λογική
- Να διαφυλάξουμε την εθνική ισχύ, καθώς «μια οικονομικά αδύναμη χώρα πρέπει να καταβάλει αυξημένη προσπάθεια για να μην κάμπτεται διπλωματικά και εθνικά».
- Να προωθήσουμε μια ριζοσπαστική θεσμική ανασυγκρότηση. «Η συνταγματική αναθεώρηση δεν μπορεί να είναι ένα τέχνασμα, αν σοβαρευτούμε μπορούμε να κάνουμε πολλά. Να αλλάξει η λειτουργία των κομμάτων, από εκεί εξαρτώνται τα πάντα. Και της Δικαιοσύνης» εξήγησε.
- «Αν τα προωθήσουμε αυτά θα βγούμε από την κατήφεια και την αυτοταπείνωση. Μπορούμε να αποκτήσουμε εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση και να τροφοδοτήσουμε ένα νέο πατριωτισμό» σημείωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας.
Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε πως η κρίση είναι σε εξέλιξη, ο φαύλος κύκλος δεν έχει σπάσει, είμαστε ακόμα σε περιδίνηση και το μέγεθός της είναι τόσο μεγάλο που δυστυχώς μπορούμε να κάνουμε περιορισμένα πράγματα σε εθνικό επίπεδο περισσότερα μπορούμε να κάνουμε σε ευρωπαϊκό.
Εξήγησε πως ποτέ η κυβέρνηση δεν είπε ότι το Μνημόνιο είναι μια ολοκληρωμένη εθνική στρατηγική, παρά είναι η κωδικοποίηση των όρων του δανείου, υπό την πίεση της κρίσης και της κατάστασης.
«Γίνονται τόσα πολλά και δύσκολα πράγματα. Ζούμε όλοι μια πύκνωση του χρόνου, κάθε μέρα ισοδυναμεί με βδομάδα και κάθε εβδομάδα μοιάζει με μήνα και όλα αυτά δεν μπορείς να τα βιώσεις χωρίς αγωνία. Έχουμε επίγνωση τι συμβαίνει σε κάθε σπίτι, στις οικογένειες και τις επιχειρήσεις. Υπάρχει όμως ένας καθαρός καμβάς σε αυτά που γίνονται τους οκτώ αυτούς μήνες» τόνισε.
Ανέλυσε επ’ αυτού πως: Πρώτον, αποτράπηκε η χρεοκοπία. Δεύτερον, η κυβέρνηση προσπαθεί να ανασχέσει την ύφεση «που δημιουργείται γιατί είναι βίαια η προσαρμογή». Τρίτον, ανακτά βαθμούς διεθνούς αξιοπιστίας. Τέταρτον, λαμβάνει μέτρα επώδυνα εκλογίκευσης που ο κόσμος τα εισπράττει ως περικοπές εισοδημάτων και δυνατοτήτων. «Είναι ένα σοκ που πρέπει να το οδηγήσουμε προς μια δημιουργική κατεύθυνση» τόνισε και κατέληξε: Πέμπτον, η κυβέρνηση προσπαθεί να λάβει μέτρα κοινωνικής ενίσχυσης.
Ο κ. Βενιζέλος υποστηρίζει μετά πάθους μια κυβέρνηση και μια πολιτική που...."Αρκεί να πληρωθούν κάποιες προϋποθέσεις..."
Ο κ. Βενιζέλος υποστηρίζει μετά πάθους μια κυβέρνηση και μια πολιτική που... " Αν τα προωθήσουμε αυτά ...",τελικά θα "Μπορούμε να αποκτήσουμε εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση".
Το φτωχό μου μυαλό καταλαβαίνει οτι οι προϋποθέσεις που ήταν αναγκαίες για την υπέρβαση της κρίσης δεν έχουν πληρωθεί και τελικά ουτε σχέδιο εξόδου απο την κρίση δεν διαθέτουμε.
Παρά ταύτα πλήρης η υποταγή και αμέριστη η συμπαράταξη.Κανένα σχόλιο.
1 σχόλιο:
Δε γίνεται και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ, Ευάγγελε.
Είσαι επανεξηταστέος έτσι κι αλλιώς, αλλά δε σε βλέπω να περνάς τις εξετάσεις.
Τόκαψες, δεν επανέρχεσαι ούτε "αδιαμεσολάβητος"
Δημοσίευση σχολίου