“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

6 Νοεμβρίου 2009

Ο πρώτος μήνας

Εκλεισε τον πρώτο της μήνα η κυβέρνηση του κ.Παπανδρέου.Αναμφίβολα είναι πολύ νωρίς γιά κριτική καί αξιολόγηση.Μπορούμε όμως να καταθέσουμε παρατηρήσεις καί επισημάνσεις.Οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες αντιμετωπίζουν τα προβλήματα,δίνουν λύσεις,ποιούς ωφελούν καί ποιούς θίγουν?Καί ότι άλλο θέλετε,γράψτε το, σχολιάστε το.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟΙ - ΜΟΥΔΙΑΣΜΕΝΟΙ ΑΚΟΜΑ ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ !!!

Ανώνυμος είπε...

Χρειάζεται μία ξεκάθαρη απάντηση στο αν υπάρχουν η όχι χρήματα.,από τον κ.Παπανδρέου.Είναι απαραίτητο γιά να έχουμε την δυνατότητα πολιτικής εκτίμησης του προϋπολογισμού καί των φορολογικών μέτρων.

Ανώνυμος είπε...

Δείχνουν δραστήριοι καί κινητικοί.Επικοινωνιακά πάνε καλά καί οι πρώτες κινήσεις είναι σε θετική κατεύθυνση.Στην οικονομία τα πράγματα είναι λίγο θολά.Καί έτσι θα το πάνε γιά αρκετό καιρό.

ΣΑΜ είπε...

Το επίδομα θέρμανσης βαπτίστηκε επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης,κατά τι ενισχυμένο.Ενώ το προεκλογικό¨"κανένας νέος φόρος" έγινε τσουνάμι έμμεσων φόρων.Ο ΓΑΠ έγινε πρωθυπουργός καί δεν τον νοιάζει τίποτα άλλο.Είναι μέσα στην καλή χαρά.

Ανώνυμος είπε...

Να σταματήσουν τις πολλές εμφανισεις στην τηλεόραση.Αναμασάνε τα ίδια καί τα ίδια.Να βγαίνουν όταν έχουν κάτι να πουν.

Κοραλία Μηλάτου είπε...

ο φλεγματικός κ Παπακωνσταντινου δήλωσε ότι "θα τετραγωνίσει τον κύκλο" μπράβο! Ο άνθρωπος θα προταθεί για βραβειο νομπελ. Εγώ μυρίζομαι να μου κυκλώνει τη τσέπη. Η οποία παρεπιπτώντως έχει τρύπα και όσο περνάει ο καιρός μεγαλώνει.

Ανώνυμος είπε...

Ο υπουργός οικονομικών είναι χρήσιμο να είναι φλεγματικός.Ανοησίες δεν χρειάζεται να ξεστομίζει.

Κοραλία Μηλάτου είπε...

Σωστά ανοησίες δεν πρέπει να κάνει διότι γίνεται επικίνδυνος. Αν μοιώσει υπερωρίες και αυξήσει φόρους που θα βρει η έρημη η μεσαία τάξη χρήματα για κατανάλωση να λαδώσει λίγάκι η αγορά που πάει για φούντο? Κάτι περί κευνς μας λέγανε προεκλογικά.

citizen είπε...

Η μεσαία τάξη είναι στο στόχαστρο.Λείπει η ισχυρή πολιτική βούληση να χτυπηθεί η μαύρη οικονομία καί η φοροδιαφυγή.Λείπει όμως καί η κοινωνική βούληση γιά δίκαιες ρυθμίσεις,επειδή αρνούμεθα να αποδεχθούμε ότι ζούμε καλλίτερα απ'αυτό που μας αξίζει.Κάτι ο ευδαιμονισμός της καταναλωτικής ζωής μας,κάτι ο δανειοτροφοδοτούμενος ραγιαδισμός,στηρίζουν τις νεοφιλελεύθερες συνταγές.